صنایع تبدیلی گیلان نوسازی میشود چنان که تکنولوژی فرسوده صنایع تبدیلی از عوامل افزایش ضایعات محصولات کشاورزی است.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی گیلان با ذکر این مطلب عنوان کرد که به همین دلیل، هرساله ۲۸ تا ۳۰ واحد صنایع تبدیلی در این استان نوسازی میشوند.
به گزارش ایسنا، قاسم جوادزاده در گفتوگو با ایسنا به وجود ظرفیتهای خوب این حوزه در گیلان اشاره کرده و گفت: «کارخانههای شالیکوبی بیشترین واحدها را تشکیل میدهند و در تمام شهرستانهای گیلان کارخانه شالیکوبی وجود دارد.»
وی با اشاره به اینکه در صنایع تبدیلی برنج اخیرا چند واحد فعال شدهاند، افزود: «گیلان حدود ۱۰۰ برند برنج و ۶۰ برند چای دارد و در مجموع چند سالی است که سرمایهگذاران در حوزه صنایع تبدیلی گیلان فعالیت خوبی دارند».
جوادزاده یکی از دلایل افزایش استقبال سرمایهگذاران در بخش صنایع تبدیلی وجود قابلیتها و ظرفیتهای بالای این حوزه در استان دانست و خاطرنشان کرد: «بیش از ۳ میلیون تن محصول کشاورزی در گیلان تولید میشود و بیش از ۲۰۰۰ واحد تولیدی فعالیت میکنند.»
قاسم جوادزاده ادامه داد: «ظرفیت واحدهای تولیدی یک میلیون و ۸۵۰ هزار تن است و ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر در آنها مشغول به کار هستند.»
وی همچنین اضافه کرد: «محصول عمده این کارخانجات برنج، چای، زیتون، کیوی، مرکبات، مواد لبنی، خوراک دام، سردخانهها و … است و گیلان در حوزه صنایع تبدیلی از نظر تعداد صدور مجوزها رتبه اول و در حوزه ظرفیت فرآوری رتبه چهارم و در حوزه اشتغال نیز رتبه دوم کشوری را به خود اختصاص داده است.»
جوادزاده خاطرنشان کرد: «ارتقای کمیت و افزایش تنوع فرآوری محصولات کشاورزی از اولویتهای کاری این اداره است که موجب بهبود بهرهوری بخش کشاورزی و کاهش ضایعات میشود.»
این مدیر تصریح کرد: «وضعیت آب و هوایی و ضعف تکنولوژی فرسوده در صنایع در افزایش ضایعات محصولات کشاورزی موثر است و هرساله با تجهیز و بهسازی کارخانهها برآنیم تا این میزان ضایعات کاهش یابد.»
وی افزود: «سالانه بالغ بر ۲۸ تا ۳۰ واحد از صنایع تبدیلی استان تجهیز و نوسازی میشوند و تاکنون ۲۵۰ میلیارد تومان برای اصلاح برخی از این واحدها تسهیلات داده شده است.»