با حضور امیر سرتیپ حاتمی و کاظم خاوازی توافقنامه همکاری راهبردی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و وزارت جهاد کشاورزی به امضا رسید.
به گزارش ایسنا، امیر حاتمی تولید ماشین آلات برای بخش های مرتبط با کشاورزی، تولید پهپاد برای استفاده بخش های آب، بیابان زدایی و …، استفاده از بالگرد برای اطفای حریق جنگل ها و …، استفاده از ظرفیت های فناوری، ماهواره ای و هوایی برای توسعه زیر ساخت های کشاورزی و حفظ منابع زیستی آب و خاک، خودکفایی و تکمیل زنجیره تولید و توزیع محصولات ضروری مردم را از مهم ترین زمینه های همکاری وزارت دفاع و جهاد کشاورزی برشمرد.
بر اساس این گزارش، احداث سکو و اسکله های صیادی، کمک به اطفاء حریق، ساخت تجهیزات و ماشین آلات، استفاده از ظرفیت های سازمان اتکا در تولید محصولات کشاورزی، استفاده از ظرفیت سازمان جغرافیایی در زمینه نقشه برداری و اطلاعات ماهواره ای، کمک در ساخت و تجهیز و نگهداری انواع شناورها، بارج ها، شناورهای غذادهی ، تجهیزات پرورش ماهی، سازه های قفس دریایی، دوربین های زیرآبی، همکاری درتولید سموم و کود، ، تولید واکسن و کیت های تشخیص سریع بیماری های دام، طیور و آبزیان، تولید دام سبک و سنگین، طیور،گیاهان دارویی، شیلات و تقویت زنجیره های تولید محصولات غذایی، تولید تجهیزات نوآورانه و هوشمند سازی و ساخت کنتورها، سیستمهای پمپاژ و سنسورهای آبیاری هوشمند از جمله تعهدات وزارت دفاع (بر اساس تقاضای وزارت جهاد کشاورزی) در این توافق نامه به شمار می رود.
کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی نیز در این مراسم با بیان اینکه با ظرفیت های بالقوه و بالفعل وزارت دفاع تدوین واجرای برنامه کاهش وابستگی به واردات نهادهای دامی، پایه و کشاورزی را در دستور کار داریم گفت: وزارت دفاع با دراختیار داشتن فناوری های پیچیده ، می تواند در بخش های مختلف به وزارت جهاد کشاورزی کمک کند.
وی خاطرنشان ساخت: در بخش فناوری های صنعتی نیازمند ماشین آلات کشاورزی و تجهیزات خودرویی، انواع حسگرهای هوشمند، شیلات ( قایق، شناورها و اسکله، سکوهای صید و صیادی، پروزش ماهی، پهپاد و بالگرد و … هستیم.
خاوازی با بیان اینکه وزارت دفاع در ابعاد مختلف دارای ظرفیت های خوبی است گفت: در موضوع آمایش های سرزمینی سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح نقش مهمی دارد و زمینه های همکاری خوبی در این خصوص می تواند ایجاد شود.
وی با بیان اینکه سازمان اتکای وزارت دفاع در حوزه کشاورزی خدمات متنوعی را ارائه می دهد افزود: تجربه های وزارت جهاد در این خصوص می تواند به سازمان اتکا منتقل شود.
این تفاهم نامه از تاریخ امضا به مدت ۵ سال معتبر خواهد بود و کارگروه مشترک و دائمی بین وزارتخانه های دفاع و جهاد کشاورزی همکاری های جامع را راهبری می کنند.