مدیرگروه تولید تجاری سازی و بازار ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از ترسیم بوم امنیت غذایی برای دستیابی به ۴۰ میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی کشور توسط این ستاد خبر داد.
به گزارش ایرنا، سیدیحیی رهنمایی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا در خصوص ترسیم بوم امنیت غذایی اظهار داشت: تقریبا از دو سال قبل، ستاد زیست فناوری در زمینه تولید مواد اولیه دارویی و زنجیره سلامت بررسی هایی انجام داد و به دنبال آن فراخوان هایی داده شد که در نتیجه آن امسال توانستیم در حوزه سلامت از یک سری واکسن و دارو رونمایی کنیم.
مدیر گروه تولید تجاری سازی و بازار ستاد توسعه زیست فناوری با بیان اینکه فعالیت ما در حوزه سلامت یک تجربه برای ستاد شد، اظهار داشت: تفاوتی که حوزه امنیت غذایی با حوزه سلامت دارد، این است که عدد بازار آنها و ارزش افزوده ای که می توانند در تولید ناخالص داخلی کشور داشته باشند ۵ برابر فاصله بازاری است که ما در حوزه سلامت داشتیم یعنی در حوزه سلامت به عدد ۱۳ میلیارد دلاری از تولید ناخالص داخلی کشور می رسیم در صورتی که اگر ما به حوزه امنیت غذایی ورود کنیم، به عدد ۴۰ میلیارد دلار می توانیم دست یابیم.
وی ادامه داد: یک گپ بازار در این حوزه وجود دارد و پتانسیل اصلی کشور نیز البته با زیرفصل های خود، شامل کشاورزی، باغبانی، دام و طیور و آبزیان، فرآوری و صنایع تبدیلی، افزودنی های غذایی، کنترل کیفیت و سلامت تولیدات در این حوزه است.
رهنمایی ادامه داد: در ستاد زیست فناوری در حوزه های مختلفی که مرتبط به امنیت غذایی می شود، بررسی هایی انجام شد و بر اساس آن یک بوم امنیت غذایی ترسیم کردیم و عدد ارزبری و ارزآوری هر حوزه را احصا و بر اساس آن آبان ماه سال جاری ۵ فراخوان منتشر کردیم.
وی بیان کرد: درحال حاضر در بوم امنیت غذایی زراعت و باغبانی، دام و طیور و آبزیان، صنایع غذایی و کنترل کیفیت غذایی دیده شده است اما در فراخوان های منتشر شده ستاد بحث بایوتکنولوژی مد نظر است و سعی کردیم حوزه هایی که بیشتر بایو تکنولوژی می تواند به آن ورود کند، ارایه شود.