« یک واحد ژل گیری از گیاه آلوئه ورا در استان بوشهر فعال است و با توجه به ظرفیت این استان توسعه زیرساختهای صنایع تبدیلی در این بخش برای استفاده از این قابلیت و فرصت ضروری است.» مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان این موضوع، به تولید دو هزار و ۴۰۰ تُن گیاه آلوئه ورا و کسب رتبه برتر این گیاه دارویی در کشور اشاره کرد.
به گزارش ایرنا، سمیه فرح بخش ادامه داد با توجه به کارکرد گیاه دارویی آلوئه ورا در لوازم بهداشتی و آرایشی، دمنوش، کمپوت و سایر موارد، بازار پسندی لازم را دارد و هرچه بتوان شرایط کشت را برای این گیاه دارویی فراهم کرد کیفیت آن ارتقا و بازارپسندی آن نیز افزایش مییابد.
وی اظهار کرد: فصل کشت گیاه آلوئه ورا در پائیز و بهار است و بستگی به سایز نهال و یا پاجوش کشت شده دارد که از ۱۲ تا ۱۸ ماه طول میکشد وقتی که یک بوته قابلیت برداشت برگ داشته باشد.
فرح بخش ادامه داد: با توجه به اینکه تولید گیاه دارویی آلوئه ورا در تابستان به دلیل گرمای زیاد در حالت رکود قرار میگیرد در همین ارتباط از سال ۹۸ تاکنون پروژه احداث “سایه بان” برای کشت این گیاه دارویی در سطح هشت هکتار اجرا شد.
مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: هدف از اجرای پروژه سایه بان در استان بوشهر را حفظ گیاه آلوئه ورا از نظر کمیت و کیفیت عنوان کرد.
به گفته وی، کشت گیاه آلوئه ورا از مهرماه در استان بوشهر آغاز و در طول سال نیز برداشت صورت میگیرد.
فرح بخش یادآور شد: در زمان حاضر، کشت گیاه آلوئه ورا در استان بوشهر در محیط باز انجام میشود این درحالی است که در استانهای دیگر کشت آن در محیط گلخانهای صورت میگیرد و این خود یک قابلیت است که باید از این بهره برد.
وی بیان کرد: آلوئـه ورا گیـاهی از تیـره سوسـنها اسـت کـه بـومی آفریقـا بـوده و خـواص بهداشـتی – درمـانی بسـیار زیـادی بـویـژه در درمـان سـوختگیها و انـواع زخـمها دارا اسـت، بـه گونـهای کـه در زمان حاضـر در بسـیاری از کشـورهای جهـان بـه صـورت صـنعتی کشـت میشود.
فرح بخش گفت: بـا توجـه بـه ویژگـیهـای فیزیولوژیک ایـن گیـاه و مقاومـت آن در برابـر خشـکی، دمـای بـالا و بـا در نظـر گـرفتن مسـاحت وسـیع اقلیم خشک در کشور مـا، پتانسـیل کشـت ایـن گیـاه ارزشـمند در ایـران وجـود دارد.