پودر خون چیست؟

5/5 - (1 امتیاز)
پودر خون

پودر خون، فرآورده‌ای است که ﺩﺭ ﮐﺸﺘﺎﺭ صنعتی ﺣﻴﻮﺍﻧﺎﺕ، ﺑﻪ ﻏﻴﺮ ﺍﺯ ﮔﻮﺷﺖ حاصل می‌شود ﮐﻪ ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﺑﻬﺮﻩ‌ﺑﺮﺩﺍﺭی ﺑﻬﻴﻨﻪ، ﻧﻪ ﺗﻨﻬﺎ ﻣﻨﺠﺮ ﺑﻪ ﺗﻮﻟﻴﺪﺍﺕ ﺟﺎنبی می‌ﺷﻮﺩ ﺑﻠﮑﻪ ﺑﺎ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﻭ ﻓﺮﻭﺵ آن‌ها، ﻫﺰﻳﻨﻪ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﮔﻮﺷﺖ ﻭ ﻓﺮﺁﻭﺭﺩﻩ‌ﻫﺎی اصلی ﻧﻴﺰ ﮐﺎﻫﺶ می‌یابد.

ﺧﻮﻥ ﮐﺸﺘﺎﺭﮔﺎهی ﺍﮔﺮ ﺑﺎﺯﻳﺎﻓﺖ ﻧﺸﻮﺩ ﺑﺮﺍی ﻃﺒﻴﻌﺖ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﻣﺸﮑﻞ‌ﺳﺎﺯ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺑﻮﺩ ﭼﺮﺍ ﮐﻪ ﺳﺮﻳﻊ ﺁﻟﻮﺩگی ﺭﺍ ﺟﺬﺏ ﮐﺮﺩﻩ ﻭ ﺑﺎﻋﺚ ﺷﻴﻮﻉ ﺑﻴﻤﺎﺭی می‌ﺷﻮﺩ.

خون  ﺑﻪ ﺩﻟﻴﻞ ﺩﺍﺭﺍ ﺑﻮﺩﻥ ﻧﻴﺘﺮﻭﮊﻥ ﺑﺎﻻ ﺑﻪ ﺩﻟﻴﻞ ﭘﺮﻭﺗﺌﻴﻦ ﺑﺎﻻ ﺑﺎﻋﺚ ﺗﻐﻴﻴﺮ ﺩﺭ ﺍﮐﻮﺳﻴﺴﺘﻢ ﻣﺤﻞ شده و ﺧﻮﻥ دام‌های ﻛﺸﺘﺎﺭی ﻛﻪ ﺩﺭ ﻛﺸﺘﺎﺭﮔﺎه‌ها ﺫﺑﺢ می‌ﺷﻮﺩ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺟﻤﻊ‌ﺁﻭﺭی ﻭ ﺧﺸﻚ ﻛﺮﺩﻥ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﺁﺭﺩ ﺧﻮﻥ ﻣﺼﺮﻑ می‌ﺷﻮند.

ﺧﻮﻥ، ﺩﺭ ﺑﻴﻦ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﺎﺯﺍﺩ ﺣﺎﺻﻠﻪ ﺍﺯ ﻛﺸﺘﺎﺭﮔﺎﻩ، ﻣﻨﺒﻊ ﺧﻮبی ﺍﺯ ﭘﺮﻭﺗﺌﻴﻦ است. ﺁﻧﭽﻪ ﻛﻪ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﺁﺭﺩ ﺧﻮﻥ ﻣﻬﻢ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻛﻴﻔﻴﺖ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﺸﺪﺕ ﺗﺤﺖ ﺗﺎﺛﻴﺮ ﻗﺮﺍﺭ می‌ﺩﻫﺪ، ﺟﻤﻊ ﺁﻭﺭی ﺧﻮﻥ ﻭ ﺭﻭﺵ ﺗﻬﻴﻪ ﺁﺭﺩ ﺧﻮﻥ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﻣﺴﺘﻠﺰﻡ ﻭﺳﺎﺋﻞ ﻭ ﺗﺠﻬﻴﺰﺍﺕ ﻛﺎفی ﺑﻮﺩﻩ ﻭ بایستی ﺩﺭ ﺷﺮﺍﻳﻂ ﻛﺎﻣﻼ ﺑﻬﺪﺍشتی ﺍﻧﺠﺎﻡ ﭘﺬﻳﺮﺩ ﻭ ﺑﻌﺒﺎﺭﺕ ﺩﻳﮕﺮ ﺗﻨﻬﺎ ﺩﺭ ﻛﺸﺘﺎﺭﮔاه‌های ﻣﺠﻬﺰ می‌ﺷﻮﺩ ﭼﻨﻴﻦ ﻋﻤﻠﻴﺎتی ﺭﺍ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﺩﺍﺩ.

ﺍﺯ ﻫﻤﻪ ﺣﻴﻮﺍﻧﺎﺕ ﺧﻮﻥ ﮔﺮﻡ، می‌توان ﭘﻮﺩﺭ ﺧﻮﻥ ﺗﻬﻴﻪ ﮐﺮﺩ ﻭﻟﻲ ﻣﻌﻤﻮﻻ ﺧﻮنی ﮐﻪ ﺩﺭ ﺍﻳﺮﺍﻥ ﺍﺯ ﮐﺸﺘﺎﺭﮔﺎﻩ ﻫﺎی ﺩﺍﻡ ﺟﻤﻊ‌ﺁﻭﺭی می‌شود ﺍﺯ ﮔﺎﻭ، ﮔﻮﺳﻔﻨﺪ ﻭ ﺍﺣﻴﺎﻧﺎ ﺑﺰ ﻭ ﺷﺘﺮ است.

ﺭﻧﮓ پودر خون ﺍﺯ ﻗﺮﻣﺰ ﺗﻴﺮﻩ ﺗﺎ ﻗﻬﻮﻩ‌ﺍی ﺗﻴﺮﻩ ﻣﺘﻐﻴﺮ ﺍﺳﺖ. ﺍﻳﻦ ﻣﺤﺼﻮﻝ ﺩﺍﺭﺍی ﺑﻮی ﻣﺨﺼﻮﺹ بوده ﻭ ﺑﺎﻳﺪ ﻋﺎﺭی ﺍﺯ ﺑﻮﻫﺎی ﻏﻴﺮﻋﺎﺩی ﻓﺴﺎﺩ ﻭ ﮔﻨﺪﻳﺪگی ﺑﺎﺷﺪ.

ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﺫﺭﺍﺕ ﺍﻳﻦ ﻣﺤﺼﻮﻝ ﻃﺒﻖ ﺍﺳﺘﺎﻧﺪﺍﺭﺩ ملی ﺍﻳﺮﺍﻥ ﺑﺎﻳﺪ ﺑﮕﻮﻧﻪ‌ﺍی ﺑﺎﺷﻨﺪ ﮐﻪ ﺍﺯ ﺍﻟﮏ ٢.٨ ﻣﻴﻠﻴﻤﺘﺮ ﻋﺒﻮﺭ کنند.

ﺍﻳﻦ ﻣﺤﺼﻮﻝ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺑﻘﻴﻪ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﭘﺮﻭﺗﺌﻴﻦ‌ﻫﺎی ﺣﻴﻮانی ﺍﺯ ﺳﻄﺢ ﺍﺳﻴﺪﺁﻣﻴﻨﻪ ﭘﺎﻳﻴﻨﺘﺮی ﺑﺮﺧﻮﺭﺩﺍﺭ ﺍﺳﺖ و  ﺑﻪ ﺩﻭ ﻧﻮﻉ ﺩﺍمی ﻭ ﻃﻴﻮﺭی ﺗﻘﺴﻴﻢ ﺑﻨﺪی می‌شود.

ﭘﻮﺩﺭ ﺧﻮﻥ ﺍﺯ ﻣﻴﺰﺍﻥ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﺑﺎﻻیی ﺍﺯ ﺳﻄﺢ ﭘﺮﻭﺗﺌﻴﻦ ﺑﺮﺧﻮﺭﺩﺍﺭ ﺍﺳﺖ، ﺁﻧﻘﺪﺭ ﺑﺎﻻ ﮐﻪ ﺑﺎ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺯﻳﺎﺩ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﮐﻮﺩ ﺧﺎﮎ، ﮔﻴﺎﻩ ﺭﺍ می‌سوزاند.

ﻻﺯﻡ ﺑﻪ ﺫﮐﺮ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ 80.5 ﺩﺭﺻﺪ ﺍﺯ ﺧﻮﻥ ﻳﮏ ﮔﺎﻭ ﺭﺍ ﺁﺏ، ١٧.٨ ﺩﺭﺻﺪ ﭘﺮﻭﺗﺌﻴﻦ ﻭ ٠.١ ﺩﺭﺻﺪ ﺁﻥ ﺭﺍ ﭼﺮبی ﺗﺸﮑﻴﻞ می‌ﺩﻫﺪ.

ﺩﻭ ﺑﺨﺶ اصلی ﺧﻮﻥ، ﭘﻼﺳﻤﺎ ﻭ ﺧﻮﻥ ﭼﮕﺎﻝ هستند ﮐﻪ ﺑﺎ ﺛﺎﺑﺖ ﻣﺎﻧﺪﻥ ﺧﻮﻥ ﺩﺭ ﻳﮏ ﻣﺤﻞ ﺍﻳﻦ ﺩﻭ ﺑﺨﺶ ﺍﺯ ﻫﻢ ﺟﺪﺍ می‌ﺷﻮﻧﺪ.

ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻣﻴﺰﺍﻥ ﭘﺮﻭﺗﺌﻴﻦ، ﺩﺭ ﺑﺨﺶ ﭼﮕﺎﻝ ﺧﻮﻥ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺭﺩ و در ﺣﺎﻟﺖ ﻃﺒﻴﻌﻲ، ﺣﺪﻭﺩ ۶٠ ﺗﺎ ٧٠ ﺩﺭﺻﺪ ﺍﺯ ﺧﻮﻥ ﺭﺍ ﭘﻼﺳﻤﺎ ﺗﺸﮑﻴﻞ می‌ﺩﻫﺪ ﮐﻪ ﺍﻟﺒﺘﻪ ﺩﺭ ﺭﻭﺵ ﻫﺎی صنعتی، ﺣﺪﺍﮐﺜﺮ ۵٠ ﺗﺎ ۵۵ ﺩﺭﺻﺪ ﺧﻮﻥ ﺭﺍ می ﺗﻮﺍﻥ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﭘﻼﺳﻤﺎ ﺍﺳﺘﺨﺮﺍﺝ ﻧﻤﻮﺩ.

اگرچه ﮔﺎهی ﺑﻪ ﺍﻳﻦ ﻣﺤﺼﻮﻝ، ﺁﺭﺩ ﺧﻮﻥ ﻳﺎ حتی ﭘﻔﮏ ﺧﻮﻥ ﻧﻴﺰ ﮔﻔﺘﻪ می شود ﻭلی ﻋﻨﻮﺍﻥ ﺗﺠﺎﺭی اصلی ﺍﻳﻦ ﻣﺤﺼﻮﻝ ﺩﺭ ﺍﻳﺮﺍﻥ ﻫﻤﺎﻥ ﭘﻮﺩﺭ ﺧﻮﻥ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺩﺭ ﺩﻧﻴﺎ ﺍﻳﻦ ﻣﺤﺼﻮﻝ ﺭﺍ ﺑﺎ ﻧﺎﻡ ( Blood meal ) ﺧﻮﺭﺍﻙ ﺧﻮﻥ می ﺷﻨﺎﺳﻨﺪ، گفتنی ﺍﺳﺖ ﺑﻪ ﺍﻳﻦ ﻣﺤﺼﻮﻝ  Blood Powder   آرد خون ﻧﻴﺰ ﮔﻔﺘﻪ می شود ولی ﺗﻘﺮﻳﺒﺎ ﺩﺭ ﺗﻤﺎمی ﺩﻧﻴﺎ ﺑﺎ ﻫﻤﺎﻥ ﻋﻨﻮﺍﻥ blood meal  ﻣﺒﺎﺩﻟﻪ می شود.

ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﻣﺤﺼﻮﻝ ﺑﺮﺍی ﺗﻐﺬﻳﻪ ﺧﺎﻙ ﺩﺭ ﺻﻨﻌﺖ ﻛﺸﺎﻭﺭﺯی ﻧﻴﺰ ﻛﻤﺎﺑﻴﺶ ﺭﻭﺍﺝ ﺩﺍﺭﺩ. ﺑﻪ ﻃﻮﺭ ﻛﻠﻲ ﺑﻪ ﻛﻮﺩﻫﺎیی ﻛﻪ ﺍﺯ ﺑﻘﺎﻳﺎی ﻣﻮﺟﻮﺩﺍﺕ ﺯﻧﺪﻩ ﺑﻮﺟﻮﺩ ﺁﻣﺪﻩ‌ﺍﻧﺪ،Organic  Fertilizer  گفته می‌شود.

ﭘﻮﺩﺭ ﺧﻮﻥ ﻧﻴﺰ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﮐﻮﺩ ﺍﺭﮔﺎﻧﻴﮏ ﺑﺎ ﺳﻄﺢ ﻧﻴﺘﺮﻭﮊﻥ ﺑﺎﻻ ﮐﺎﺭﺑﺮﺩ ﺩﺍﺭﺩ ﺍﻟﺒﺘﻪ ﺩﺭ ﺻﻮﺭتی ﮐﻪ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﺍﺯ ﻣﻴﺰﺍﻥ ﻣﺼﺮﻑ ﮔﺮﺩﺩ ﺑﺎﻋﺚ ﺳﻮﺧﺘﻦ ﮔﻴﺎﻫﺎﻥ ﺩﺭ ﺍﺛﺮ ﻣﺠﺎﻭﺭﺕ ﺑﺎ ﺁﻣﻮﻧﻴﺎﮎ ﺑﺎﻻ می‌شود.

ﺍﻳﻦ ﻣﺤﺼﻮﻝ ﺑﻪ ﻃﻮﺭ ﮐﺎﻣﻞ ﺩﺭ ﺁﺏ ﺣﻞ شده ﻭ می‌تواند ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﮐﻮﺩ ﻣﺎﻳﻊ ﻧﻴﺰ ﻣﻮﺭﺩ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻗﺮﺍﺭ ﮔﻴﺮﺩ.

جایگاه شکر در کشور نیجریه

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دوست داشتید، بیشتر بخوانید
جدیدترین نوشته‌‌ها
زعفران

انواع زعفران

برداشت زعفران در ایران

شرکت طاها قالب توس

معرفی شرکت طاها قالب توس – تولیدکننده مبدل‌های حرارتی

شرکت بایوران

معرفی شرکت بایوران – تولیدکننده محصولات بیولوژیک

از ایران چه خبر 108 - ماهی قرمز عید

از ایران چه خبر 108

فرسایش خاک

انواع فرسایش خاک

محبوب‌ترین نوشته‌‌ها
صنایع تبدیلی

صنایع تبدیلی چیست؟

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

پنیر لور

طرز تهیه پنیر لور

حلوا سوهان

حلوا سوهان با آرد جوانه گندم

صنعت کشاورزی آمریکا

صنعت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (1)

«روز کشاورز»، کدام روز از سال است می‌خواهیم جشن بگیریم