بخشدار نوبران از توابع ساوه در رابطه با بازگشت زندگی به روستاهای خالی نوبران بیان کرد حمایت های دولت از ایجاد صنایع تبدیلی و کارگاه های کوچک و زودبازده در مناطق روستایی را عامل دیگری دانست که روستائیان با رغبت برای رهایی از مشکلات زندگی شهرنشینی و مستاجری به زادگاه خود بازگردند و روی به فعالیت های مولد و اشتغالزا بیاورند.
به گزارش ایرنا، «یوسف حیدری» روز یکشنبه به ایرنا، گفت: عمده فعالیت مردم روستاهای بخش نوبران، کشاورزی، باغداری و دامداری است که کاهش بارندگی و خشکسالی در یک دهه گذشته سبب شد تداوم این فعالیت ها با مشکلاتی مواجه شود و به همین دلیل بسیاری از مردم روستائی این بخش برای امرار معاش و یافتن شغل راهی شهرهای دیگر از قبیل ساوه، تهران و قم شدند.
وی اظهار داشت: در حالی که تا چند سال پیش برخی از روستاهای حوزه نوبران مانند «ترشک»، «خشکبر» و «بیجیگد» به دلایلی که ذکر شد از سکنه خالی و ساکنان راهی شهر شدند اما با بهبود وضعیت بارندگی ها، ذخایر و منابع آبی که سبب رونق دوباره فعالیت های کشاورزی و دامداری شد، از حدود دو سال پیش، مردم این روستاها دوباره به زادگاه خود برگشتند و اکنون زندگی در این مناطق جریان دارد.
بخشدار نوبران گفت: علاوه بر بهبود شرایط بارندگی ها، فراهم شدن زیرساخت های رفاهی و خدماتی از قبیل اجرای شبکه های آب، برق، گاز، تلفن و طرح های هادی نیز عاملی انگیزه بخش برای بازگشت روستائیان ساکن شهرها در قالب فرایند مهاجرت معکوس است.
حیدری اظهار داشت: در بخش نوبران ۱۰۲ روستای کوچک و بزرگ وجود دارد که روی هم رفته افزون بر ۲۵ هزار نفر جمعیت دارند.
وی گفت: افزایش بارش ها و بهبود ذخایر منابع زیرزمینی در بخش نوبران در کنار خدماتی که از سوی دولت ارائه می شود، نویدبخش رونق اقتصادی و فعالیت های تولیدی روستاهای این بخش است.