ارائه مقاله روش‌های مختلف جداسازی ساپونین از دانه کینوا

امتیاز دهید
گیاه کینوا

 به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، مقاله علمی روش‌های مختلف جداسازی ساپونین از دانه کینوا توسط عضو گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی در همایش بین‌المللی علوم صنایع غذایی، کشاورزی ارگانیک و امنیت غذایی که در دانشگاه بین‌المللی جورجیای گرجستان و با مشارکت سازمان بین‌المللی مطالعات دانشگاهی برگزار شد، ارائه شد.

مقاله علمی دکتر طیبه شاهی، عضو گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با عنوان Investigating and Comparison of methods for saponin removal from quinoa (Chenopodium quinoa Willd.): Golden Grain   در همایش بین المللی علوم صنایع غذایی، کشاورزی ارگانیک و امنیت غذایی که در دانشگاه بین‌المللی جورجیای گرجستان و با مشارکت سازمان بین‌المللی مطالعات دانشگاهی برگزار شد، ارائه شد.

کینوا گیاهی زراعی – دارویی است که دانه آن غنی از کلسیم، فسفر و آهن بوده و بدلیل داشتن فیبر بالا و همچنین اسیدهای چرب اشباع نشده پایدار می‌تواند در پیشگیری از چاقی، کلسترول بالا و همچنین بیماری‌های قلبی- عروقی بسیار موثر باشد. ترکیبات فنولی آن بدلیل ظرفیت آنتی اکسیدانی بالا می‌توانند در کمک به بهبود بیماری‌های تخریبی تاثیرگذار باشند.

با وجود خواص تغذیه‌ای بالای دانه کینوا که در جهان به دانه طلایی هم شهرت دارد، عمده‌ترین مشکل کاربرد آن به عنوان غذا برای انسان و علوفه برای دام، وجود ساپونین در  پوسته خارجی بذر است که استفاده از دانه کینوا را بدون انجام فرآوری‌های لازم برای حذف ساپونین، غیرممکن کرده است.

نتایج مطالعات بررسی شده در این مقاله نشان داد که با توجه به نوع ژنوتیپ کینوا و مقدار ساپونین موجود در آن، استفاده از روش ساپونین‌زدایی مکانیکی به صورت خشک و یا روش ترکیبی مکانیکی مرطوب برای استفاده در صنعت مناسب است.

با توجه به نقش بالقوه این گیاه در بهبود امنیت غذایی در آینده و ترویج کشت آن توسط وزارت جهاد کشاورزی در سال‌های اخیر، انتخاب روش مناسب، مقرون به صرفه و بهینه برای حذف ساپونین‌ها از این گیاه ارزشمند بسیار ضروری خواهد بود.

زنان کارآفرین در کشاورزی را بشناسیم

با جدیدترین کسب و کارهای کشاورزی آشنا شوید

معرفی چند تولیدکننده دستگاه کشاورزی در خانه

آیا فضا، مرز بعدی برای کشاورزی است؟

آموزش کاشت زعفران در منزل از لحظه‌ی خرید پیاز زعفران تا گلدهی (به‌صورت گام به گام)

گردشگری کشاورزی چیست؟

آینده کشاورزی، کشاورزی احیاکننده است

کشاورزی در اقیانوس با «گرین‌ویو»

داستان مزارع زیرآب/ کشاورزی زیرآب را جدی بگیریم

آیا کشت برنج بصورت هیدروپونیک، اقتصادی است؟

اقتصاد دایره‌‌ای چیست؟

ریزسبزها

کشاورزی، شعری ناتمام است؛ داستان یک زن موتورسوار

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
جدیدترین نوشته‌‌ها
تولید غذای آبزیان

تولید غذای آبزیان

کشت انار در آمریکا

انار، میوه صحراهای آمریکا

خبرهای کشاورزی شماره 100

خبرهای کشاورزی شماره 100

استخراج روغن - آماده‌سازی دانه‌های روغنی

آماده‌سازی دانه‌های روغنی برای استخراج روغن

پرورش شترمرغ

چطور یک پرورش‌ دهنده شترمرغ شوید

4 تکنیک استخراج عصاره گیاهی

چهار تکنیک برتر استخراج عصاره‌های گیاهی

محبوب‌ترین نوشته‌‌ها
صنایع تبدیلی

صنایع تبدیلی کشاورزی چیست؟ ( + فایل صوتی)

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

پنیر لور

طرز تهیه پنیر لور

حلوا سوهان

حلوا سوهان با آرد جوانه گندم

صنعت کشاورزی آمریکا

صنعت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (1)

«روز کشاورز»، کدام روز از سال است می‌خواهیم جشن بگیریم