تصفیه پساب کشتارگاه

امتیاز دهید

کافه کشاورز: ﭘﺴﺎب ﮐﺸﺘﺎرﮔﺎه دارای ﺑﺎر آﻟﯽ ﺑﺴﯿﺎر زﯾﺎد، ذرات ﺟﺎﻣﺪ ﻣﻌﻠﻖ، روﻏﻦ، ﭼﺮﺑﯽ، ﻧﯿﺘﺮوژن و ﻓﺴﻔﺎت اﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﻪ دﻟﯿﻞ ﻏﻠﻈﺖ ﺑﺎﻻی ﺑﺎر آﻟﯽ و ﻧﯿﺘﺮوژن، ﻣﻌﻤﻮلا ﺗﺼﻔﯿﻪ ﺑﯿﻮﻟﻮژﯾﮑﯽ اﯾﻦ ﻧﻮع ﭘﺴﺎبﻫﺎ ﺟﻬﺖ ﺣﺬف ﺑﺎر آﻟﯽ زﯾﺎد، ﮐﺎراﯾﯽ وﯾﮋه ای از ﺧﻮد ﻧﺸﺎن داده اﻧﺪ. ﻓﺮآﯾﻨﺪﻫﺎی ﺑﯽﻫﻮازی معمولا ﺑﺨﺶ ﻗﺎﺑﻞ ﻣﻼﺣﻈﻪای از ﺑﺎر آﻟﯽ ﭘﺴﺎب را ﮐﺎﻫﺶ ﻣﯽدﻫﻨﺪ، اﻣﺎ در ﮐﺎﻫﺶ ﻧﯿﺘﺮوژن ﻧﺎﺗﻮان هستند . ﺑﻌﺪ از ﻫﯿﺪروﻟﯿﺰ ﺑﯽﻫﻮازی و ﭘﯿﺶﺗﺼﻔﯿﻪ ﻓﯿﺰﯾﮑﯽ اﯾﻦ ﻧﻮع ﭘﺴﺎب، ﯾﮏ ﺳﯿﺴﺘــﻢ ﻧﯿﺘﺮﯾﻔﯿﮑﺎﺳﯿـﻮن/ دیﻧﯿﺘﺮﯾﻔﯿﮑﺎﺳﯿــﻮن ﺑﺮ اﺳــﺎس ﺗﮑﻨــﻮﻟﻮژیﻫﺎی ﻫﻮازی ﻣﯽﺗﻮاﻧﺪ اﻟﺰاﻣﺎت ﻣﺤﯿﻂ زﯾﺴﺘﯽ را ﺗﮑﻤﯿﻞ ﮐﻨﺪ.

  ﮐﺸﺘﺎرﮔﺎهﻫﺎی دام از ﻣﺮاﮐﺰ ﺻﻨﻌﺘﯽ اﺻﻠﯽ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﮔﻮﺷﺖ ﻗﺮﻣﺰ اﺳﺖ، آب ﻣﺼﺮﻓﯽ در اﯾﻦ ﻣﺮاﮐﺰ ﺑﺮای ﺷﺴﺖ و ﺷﻮی ﻻﺷﻪﻫﺎ ﺑﻌﺪ از ﭘﻮﺳﺖﮐﻨﯽ و ﺑﺮای ﺷﺴﺖ و ﺷﻮی ﺗﺠﻬﯿﺰات در ﺣﯿﻦ و ﺑﻌﺪ از ﮐﺸﺘﺎر استفاده می شود، مﺼﺮف آب در اﯾﻦ ﺻﻨﻌﺖ ﺑﺴﯿﺎر ﺑﺎﻻ اﺳﺖ و ﻣﻘﺪار ﭘﺴﺎب زﯾﺎدی در ﺣﯿﻦ ﻋﻤﻠﯿﺎت ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻣﯽﺷﻮد کیفیت ﭘﺴﺎب ﮐﺸﺘﺎرﮔﺎه ﺑﻪ ﻓﺎﮐﺘﻮرﻫﺎﯾﯽ ﭼﻮن واﺣﺪ ﺧﻮنﮔﯿﺮی، ﻣﯿﺰان آب ﻣﺼﺮﻓﯽ، ﻧﻮع ﺣﯿﻮان ﮐﺸﺘﺎر ﺷﺪه و ﻧﻮع ﻋﻤﻠﯿﺎت ﻣﻮﺟﻮد بستگی دارد.

در اﯾﻦ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺗﺼﻔﯿﻪ ﭘﺴﺎب ﺣﺎﺻﻞ از ﮐﺸﺘﺎرﮔﺎه، از ﭘﯿﺶ ﺗﺨﻤﯿﺮ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﯾﮏ ﻋﺎﻣﻞ ﮐﻠﯿﺪی اﺳﺘﻔﺎده ﺷﺪ. ﻧﺘﺎﯾﺞ ﻧﺸﺎن داد ﮐﻪ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﯾﮏ ﻋﻤﻞ ﺗﺼﻔﯿﻪ ﺧﻮد ﺑﻪ ﺧﻮدی، ﻻزم اﺳﺖ ﭘﯿﺶ ﺗﺨﻤﯿﺮ ﺑﺮ روی ﭘﺴﺎب ﮐﺸﺘﺎرﮔﺎه اﻧﺠﺎم ﮔﯿﺮد ﮐﻪ در اﯾﻦ ﺻﻮرت ﻣﺰاﯾﺎﯾﯽ در ﭘﯽ ﺧﻮاﻫﺪ داﺷﺖ. ازﺟﻤﻠﻪ اﯾﻦ ﮐﻪ ﺑﺎﻋﺚ ﮐﺎﻫﺶ ﺣﺠﻢ ﻫﻮادﻫﯽ ﻣﯽﺷﻮد ﮐﻪ در اﯾﻦ ﺻﻮرت ﻣﻨﺠﺮ ﺑﻪ ﮐﺎﻫﺶ ﺣﺠﻢ راﮐﺘﻮر ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده ﻣﯽﮔﺮدد ﮐﻪ ﻫﻤﯿﻦ اﻣﺮ ﺳﺒﺐ ﮐﺎﻫﺶ ﻫﺰﯾﻨﻪﻫﺎی ﻋﻤﻠﯿﺎﺗﯽ ﺧﻮاﻫﺪ ﺷﺪ.

ﻋﻼوه ﺑﺮ اﯾﻦ، ﭘﯿﺶ ﺗﺨﻤﯿﺮ ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺑﺎﻋﺚ ﮐﺎﻫﺶ اﮐﺴﯿﮋن ﻣﻮرد ﻧﯿﺎز ﺷﯿﻤﯿﺎﯾﯽ ﺷﺪه و آن را ﺗﺒﺪﯾﻞ ﺑﻪ اﺳﯿﺪﻫﺎی ﭼﺮب ﻓﺮار  ﻣﯽﮐﻨﺪ ﮐﻪ اﯾﻦ ﻋﻤﻞ ﺟﻬﺖ ﺣﺬف آﻣﻮﻧﯿﻮم و ﻓﺴﻔﺎت ﺑﺴﯿﺎر ﺿﺮوری اﺳﺖ. ﻋﻼوه ﺑﺮ اﺛﺮات ﭘﯿﺶ ﺗﺨﻤﯿﺮ در اﯾﻦ ﺗﺤﻘﯿﻖ، ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ، ﺑﻪ دﻧﺒﺎل ﯾﺎﻓﺘﻦ ﯾﮏ زﻣﺎن ﻣﺎﻧﺪ ﺑﻬﯿﻨﻪ و ﻣﻨﺎﺳﺐ ﻧﯿﺰ در ﺣﻮض ﻫﻮادﻫﯽ ﺑﻮدﯾﻢ ﮐﻪ ﭘﺲ از اﻧﺠﺎم آزﻣﺎﯾﺶﻫﺎ، ﻣﺪت زﻣﺎن هفت ﺳﺎﻋﺖ ﻫﻮادﻫﯽ درون راﮐﺘﻮر ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﯾﮏ زﻣﺎن ﻣﺎﻧﺪ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﻪ دﺳﺖ آﻣﺪ. در اﯾﻦ زﻣﺎن ﻣﺎﻧﺪ، ﻋﻼوه ﺑﺮ ﮐﺎﻫﺶ ﻏﻠﻈﺖ آﻻﯾﻨﺪهﻫﺎ در ﺧﺮوﺟﯽ، اﻟﺰاﻣﺎت ﻣﺤﯿﻂ زﯾﺴﺘﯽ ﭘﺴﺎب ﺗﺼﻔﯿﻪ ﺷﺪه ﺟﻬﺖ ﻣﺼﺎرف ﻣﺨﺘﻠﻒ ﮐﻪ ﻫﺪف اﺻﻠﯽ اﯾﻦ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺑﻮد ﻧﯿﺰ رﻋﺎﯾﺖ ﺷﺪ.

ﻣﯿﺰان ﺣﺬف COD ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﯾﮏ آﻻﯾﻨﺪه ﻣﻀﺮ ﻃﯽ اﯾﻦ ﺑﺮرﺳﯽ در ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ ﺣﺎﻟﺖ ﯾﻌﻨﯽ در زﻣﺎن ﻣﺎﻧﺪ هفت ﺳﺎﻋﺖ، ﺣﺪود ۹۸% و در ﺑﺪﺗﺮﯾﻦ ﺣﺎﻟﺖ اﯾﻦ ﻣﻘﺪار ۸۷% ﺑﻮد ﮐﻪ در زﻣﺎنﻣﺎﻧﺪ سه ﺳﺎﻋﺖ ﺑﻪ دﺳﺖ آﻣﺪ.

منبع:

آژئیده جونقانی، ایمان. علیرضا فضلعلی و رضا داورنژاد (۱۳۹۸)؛ بررسی اثرات پیش تخمیر و مدن زمان هوادهی در تصفیه پساب کشتارگاه. نشریه مهندسی عمران و محیط زیست، جلد ۴۹، شماره ۴٫

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دوست داشتید، بیشتر بخوانید
جدیدترین نوشته‌‌ها
خبرهای کشاورزی شماره 100

خبرهای کشاورزی شماره 100

استخراج روغن - آماده‌سازی دانه‌های روغنی

آماده‌سازی دانه‌های روغنی برای استخراج روغن

پرورش شترمرغ

چطور یک پرورش‌ دهنده شترمرغ شوید

4 تکنیک استخراج عصاره گیاهی

چهار تکنیک برتر استخراج عصاره‌های گیاهی

نمایشگاه گل‌های پیازی، فرصتی نو (گزارش تصویری)

استفاده از ضایعات برنج برای تولید سوخت زیستی

استفاده از ضایعات برنج برای تولید سوخت زیستی

محبوب‌ترین نوشته‌‌ها
صنایع تبدیلی

صنایع تبدیلی چیست؟

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

پنیر لور

طرز تهیه پنیر لور

حلوا سوهان

حلوا سوهان با آرد جوانه گندم

صنعت کشاورزی آمریکا

صنعت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (1)

«روز کشاورز»، کدام روز از سال است می‌خواهیم جشن بگیریم