رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه این استان با فرآوری محصولات کشاورزی، سالانه از هدر رفت ۱۱۱ هزار تُن محصول زراعی جلوگیری میکند از کسب رتبه اول کشوری در حوزه صنایع تبدیلی خبر داد.
به گزارش ایرنا، جواد تاراسی روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: «سالانه حدود سه میلیون تُن انواع محصولات کشاورزی در زنجان تولید میشود که سال گذشته بیش از ۶۰ هزار تُن انواع از این محصولات به ارزش ۶۰ هزار میلیارد ریال از این استان صادر شده است.»
وی اظهارداشت: «روزانه بیش از ۳۰۰ تُن میوه و صیفیجات در میدان میوه و ترهبار زنجان به فروش میرسد.»
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: «بیش از ۵۰ درصد محصولات کشاورزی استان زنجان در صنایع تبدیلی فرآوری میشود.»
تاراسی یادآوری کرد: «زیتون، انگور، حبوبات، جو، گوجهفرنگی، سیبزمینی و سیر عمده محصولات کشاورزی قابل فرآوری استان محسوب میشود.»
به گفته وی، کشاورزان استان زنجان، تولیدکننده ۶۰ نوع محصول باغی و زراعی هستند.
تاراسی ادامه داد: «توسعه صنایع تبدیلی جزو برنامههای مهم جهاد کشاورزی در سال جهش تولید به شمار میرود و بر همین اساس، نیز برنامهریزی خوبی در دستور کار قرار دارد.»
به گزارش ایرنا، برای توسعه صنایع تبدیلی، تسهیلات لازم به متقاضیان پرداخت میشود.
توسعه صنایع تبدیلی منجر به اشتغالزایی و افزایش سود ارزش افزوده بخش پس از تولید کشاورزی می شود، در واقع، بخش کشاورزی جزو معدود بخشهایی هست که حوزه پس از تولید آن، دارای سود اقتصادی بیشتری است.
انجام اموری چون فرآوری، بستهبندی و ذخیرهسازی میتواند بخش مشاغل کشاورزی را رونق داده و باعث توسعهی منطقه شود.
فرآوری کشاورزی به معنای عمل تغییر یک محصول کشاورزی (میوهها، آجیل و سبزیجات و محصلات دامی) از حالت طبیعی آن به شکلی متفاوت است یا میتوان آن را به عنوان عملیات سری برای تغییر تعریف کرد.
بنابراین، فرآوری در کشاورزی شامل دستکاری بیولوژیکی، فیزیکی، مکانیکی و بیوشیمیایی محصولات کشاورزی به منظور حفظ آن برای استفاده بیشتر است. این شامل مجموعهای از عملیات است که برای تبدیل محصولات کشاورزی به یک محصول نهایی مصرفکننده انجام میشود.