صادرکنندگان برگزیده آذربایجان شرقی در مراسمی با حضور معاون اتاق بازرگانی ایران و رییس مرکز ملی فرش ایران معرفی و تجلیل شدند.
به گزارش ایرنا، از میان ۲۰ صادرکننده برتر، اسامی صادرکنندگان برتر حوزه صنایع تبدیلی و غذایی به شرح ذیل است:
- شرکت داداش برادر ( آیدین ) به مدیریت رسول بیوک
- شرکت ایلکین به مدیریت حسن قالیچه باف وثوقی
- شرکت نخل سبز صبحی به مدیریت محمد صبح راست
- شرکت صنایع غذایی شیرین وطن به مدیریت جلیل وطن دوست
صنایع غذایی چیست؟
به گزارش کافه کشاورز، صنعت غذا به صنعت پیچیده جهانی اطلاق میشود که بسیاری از صنایع کوچک تا بزرگ یا مشاغل مرتبط با تولید، فرآوری، عرضه و توزیع مواد غذایی را در خود جای داده است.
برخلاف بسیاری از صنایع دیگر، صنایع غذایی یک سیستم صنعتی بسیار غیرمتمرکز و کمتر هماهنگ است که به دلیل نقشهای بسیار تفکیک شده ذینفعان مختلف در محیط صنعتی است.
صنعت کشاورزی و مواد غذایی تقریباً 8 درصد از تولید ناخالص داخلی و 15 درصد مشاغل را در کانادا تشکیل میدهد که دو برابر بخش نفت و زغال سنگ این کشوراست. بنابراین صنعت غذا و نوشیدنی جزء اصلی فعالیت اقتصادی کشورهاست.
بسیاری از فرآیندهای فناوری اطلاعات و ارتباطات برای کاربرد در فرآوری مواد غذایی، عمدتاً برای کوتاه کردن زمان تولید، کاهش هزینههای فرآوری یا ایجاد یک فرآیند مستمر، پیشنهاد شدهاند.
صنایع غذایی مقدار زیادی ضایعات و فاضلاب تولید میکند که بیشتر مواد تشکیل دهنده آن کربوهیدرات ها، پروتئین ها، لیپیدها و الیاف آلی هستند. بنابراین ضایعات مواد غذایی بسیار زیستتخریبپذیر و غنی از انرژی هستند.
سیستمهای بیوالکتروشیمیایی (BESs) سیستمهایی هستند که از میکروارگانیسمها برای کاتالیز بیوشیمیایی سوبستراهای پیچیده به محصولات انرژی مفید استفاده میکنند که در آن واکنشهای کاتالیزوری بر روی الکترودها انجام میشود.
سلول های سوختی میکروبی (MFCs) نوعی از سیستم های بیوالکتروشیمیایی هستند که زیرلایه ها را اکسید کرده و جریان الکتریکی تولید میکنند. سلولهای الکترولیز میکروبی (MECs) نوع دیگری از سیستمهای بیوالکتروشیمیایی هستند که از یک منبع انرژی خارجی برای کاتالیز کردن بستر به محصولات جانبی مانند گاز هیدروژن، گاز متان یا پراکسید هیدروژن استفاده میکنند.
BESها به دلیل توانایی آنها در دستیابی به درجهای از اصلاح بستر در حین تولید انرژی سودمند هستند.