بیش از پنجاه درصد محصولات کشاورزی استان زنجان در صنایع تبدیلی فرآوری میشود و استان زنجان در حوزه صنایع تبدیلی رتبه اول کشوری را دارد.
به گزارش خبرگزاری مهر، جواد تاراسی – رئیس سازمان جهادکشاورزی این استان در جلسه کارگروه کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه سالانه نزدیک به سه میلیون تن محصولات کشاورزی در زنجان تولید میشود، گفت:
«روزانه بیش از ۳۰۰ تن میوه و صیفیجات در میوه و ترهبار زنجان به فروش میرسد و طی سال گذشته، بیش از ۶۰ هزار تن محصولات کشاورزی به ارزش شش هزار میلیارد تومان صادر شده است و با فرآوری محصولات کشاورزی از هدررفت ۱۱۱ هزار تن محصول کشاورزی جلوگیری میشود.»
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان، با بیان اینکه زیتون، انگور، حبوبات، جو، گوجهفرنگی، سیب زمینی و سیر، عمده محصولات قابل فرآوری استان زنجان است، گفت: «شصت نوع محصول باغی و زراعی در استان وجود دارد.»
تاراسی تاکید کرد: «توسعه صنایع تبدیلی جزو برنامههای مهم جهاد کشاورزی در سال جهش تولید است و برنامهریزی خوبی در دستور کار است.»
سالانه سه میلیون و ۶۵ هزار تن محصولات زراعی، باغی و دامی در این استان تولید میشود که این میزان ۲.۴۵ درصد مجموع تولیدات این بخش در کشور است.
به گزارش ایرنا، شمار بهرهبرداران کشاورزی در این استان بیش از ۱۰۰ هزار نفر بوده و سالانه ۲ میلیون و ۲۸۹ هزار تن انواع محصولات زراعی، ۵۸۰ هزار تن محصولات باغی، ۲۴۹ هزار تن فراوردههای دامی و ۱۸ هزار تن آبزی در این استان تولید میشود.
فعالیتهای زراعی، باغی، گلخانهای و آبزیپروری این استان در ۸۳۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی انجام میشود.
همچنین شماری از محصولات کشاورزی تولیدی در زنجان علاوه بر تامین مصرف استان به دیگر استانهای کشور نیز صادر میشود.
زنجان در تولید محصول زیتون، رتبه اول، سیر، رتبه دوم، عدس، رتبه سوم و لوبیا و فندق، رتبه چهارم کشور را دارد.
ارزش محصولات کشاورزی تولیدی در این استان سالانه بالغ بر ۱۸۳ هزارو ۷۱ میلیارد ریال عنوان شده است.
همچنین در سال 1401، ۱۸۶ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی این استان به صورت آبی کشت میشوند که از این میزان، ۱۲۴ هزار هکتار استعداد آبیاری نوین و تحت فشار را دارند که ۵۰ درصد به این سیستم مجهز شدهاند.
شهرک صنعتی صنایع تبدیلی و غذایی در بناب ایجاد میشود