طعم و شکل خاص مربای کدو حلوایی، از نوستالژیهای بچگی خیلی از ماهاست، مادران کدبانو از هر میوهای به نحو احسن استفاده میکردند تا هم از دورریز جلوگیری کنند و هم آوردهای برای خانواده داشته باشند.
برای درست کردن مربای کدو حلوایی، نیاز است تا پس از شستن آن، پوست کدو را بگیرید البته پوست کدو را دور نریزید در مطلب بعدی در مورد اینکه با پوست کدو چه کارهایی میشود کرد صحبت میکنیم.
گوشت کدو را در اندازههای مختلف مکعبی که مدنظرتان است خرد کنید البته اندازهها بعد از پختن کمی جمعتر خواهد شد.
روی کدو را با شکر پُر کنید و اجازه دهید تا شکر به خُرد کدوها برود. سپس آب را به اندازهای که بند انگشت بالای کدوها باشد اضافه کنید و بگذارید تا بپزد.
بعد از دو ساعت پختن، گلاب و آبلیمو ( از جوهر لیمو هم میتوانید استفاده کنید) را به موادتان اضافه کرده و کف روی آب را مداوم از سطح مربا بردارید تا امکان شکرک زدن مربایتان را کم کنید.
سعی کنید شهد مربایتان آبکی نباشد تا کپک نزند و یا غلیظ نباشد تا شکرک بزند، وقتی رنگ کدوها شفاف و حالت شیشهای شد، مربای کدویتان آماده است.
البته استفاده از آهک برای حالت خرچ خرچی شدن کدو، معمول هست ولی بدون آن هم، مربای کدوی خوش طعمی میتوانید داشته باشید.
برای استفاده از آهک، ابتدا مقداری آهک به اندازه دو قاشق را در آب خیس کنید و بگذارید تا دو الی سه ساعت این محلول باقی بماند تا آهک تهنشین شود و آبک آهک را بر روی کدوهای خرد شده قبل از پاشیدن شکر بریزید، نیاز است تا دو ساعت کدوها در این آب خوابانیده تا سفت شوند و سپس کدوها را آبکشی کرده و مراحل پاشیدن شکر و پختن را انجام دهید.