معرفی کشمون

امتیاز دهید

 «کشمون»  یک کسب‌و‌کار آنلاین اینترنتی است که توسط اهالی بومی یک منطقه برای حل مشکل‌شان طراحی شده و با تلاش خود توانسته است توجه کشاورزان را به خود جلب کرده و از این طریق، واسطه‌های موجود در این میان را حذف کند. حوزه اصلی فعالیت کشمون، فروش زعفران است.

ایده شکل‌گیری کشمون از کجا آمد؟

داستان از «قائن»، یکی از شهرستان‌های استان خراسان جنوبی آغاز می‌شود. جایی که دو جوان به نام‌های حمزه و محمد قائم‌پناه در آن به کشاورزی مشغول هستند.

وقتی اسم قائن و استان  خراسان جنوبی به گوش می‌رسد اولین تصویری که ممکن است در ذهن هر فردی تداعی شود حضور قنات‌هاست که متاسفانه با توجه به تغییرات جوی و رو‌به‌رو شدن با پدیده خشکسالی، بسیاری از آن‌ها رو به خاموشی هستند و همین امر، نگرانی‌هایی را برای کشاورزان شریف آن منطقه ایجاد کرده است و همین مسئله، می‌شود دغدغه‌ی دو جوان داستان ما.

به گفته‌ی این دو جوان، شهر قائن دارای دوازده قنات بود که آخرین قنات هم در سال ۱۳۹۴ خشک می‌شود  و با خشک شدن این قنات‌ها، مزارع زعفران از بین می روند و همین امر، شرایط زندگی را برای روستاییان، سخت می‌کند.

هر چند که طبق آمار و شواهد موجود،  در حال حاضر، چاه‌های عمیق زیادی در این منطقه حفر شده‌اند که پایدار نیستند و از طرف دیگر، با پایین رفتن سطح آب‌های زیرزمینی، آب‌ها شورتر می‌شوند و شرایط کشت زعفران که به آب شیرین نیاز دارد سخت‌تر می‌شود.

از این رو، حمزه و محمد، به همراه دوستان خود به فکر راه چاره می‌شوند  تا با مشکلاتی که گریبان‌گیر بسیاری از آشنایان و دوستان‌شان شده است مبتلا نشوند و چه بسا بتوانند کاری کنند که بسیاری را نیز از این بحران نجات دهند.

آن دو می‌گویند در برهه‌ای از زمان، واقعا از خود و وضعیت زندگی‌مان ناراحت بودیم و ایجاد تغییرات، یکی از دل مشغولی‌هایمان بود. تا اینکه روزی به جای نگاه به آینده به داشته‌های خود اندیشیدند و این‌گونه بود که با نگاهی جدید، زعفران در زندگی آنها معنا یافت؛ گنجی شگفت انگیز و گیاهی که برعکس تمامی موجودات زنده سبز رشد خود را در زمستان آغاز می‌کند و تابستان در خواب است!

گیاهی که همین شرایط منحصر به فرد، رشد آن را بی‌نیاز از آبیاری بیشتر می‌کند و با قیمت و ارزش بالای خود، ناجی زندگی آنان می‌شود.

مسائل و مشکلات کشاورزان قبل از کشمون
  • یکی از مشکلاتی که کشاورزان با آن دست و پنجه نرم می‌کردند این بود که زعفران آنها به واسطه‌ها سپرده و همین امر موجب می‌شد تا سود کمی نصیب آن‌ها شود.
  • عامل دوم این بود که وقتی واسطه‌ها، محصولی را از کشاورزان می‌خریدند، زعفران‌های مختلف را با هم ادغام می‌کردند و همین امر باعث می‌شد تا محصول ارگانیک و باکیفیت با محصولی که با مواد آلی شیمیایی پرورش یافته، هم‌ارزش و درآمیخته شود.
کشمون چه می کند؟

کشمون در واقع، تولید کننده‌ی محصول نیست یا به عنوان واسطه نیز عمل نمی‌کند. کاری اصلی که کشمون انجام می‌دهد این است که کمک می‌کند تا زعفران از روش سنتی به روش های نوین کشت شود و بعد از طریق پلتفرم اینترتی، مزرعه‌دار را به صورت مستقیم با مصرف کننده مرتبط می‌کند.

نحوه کسب در آمد کشمون

به عبارتی کشتمون بر نحوه کشت و پرورش زعفران نظارت می‌کند تا محصولی با کیفیت به وجود آید. در همین راستا، جهت قانونی کردن کار خود، شرکتی را با نام «نیک کاوا افرا» به ثبت رسانده و در پارک علم و فناوری قائن مستقر و به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

 

معرفی سه الگوی ارائه مستقیم محصول از تولیدکننده

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
جدیدترین نوشته‌‌ها
زعفران

انواع زعفران

برداشت زعفران در ایران

شرکت طاها قالب توس

معرفی شرکت طاها قالب توس – تولیدکننده مبدل‌های حرارتی

شرکت بایوران

معرفی شرکت بایوران – تولیدکننده محصولات بیولوژیک

از ایران چه خبر 108 - ماهی قرمز عید

از ایران چه خبر 108

فرسایش خاک

انواع فرسایش خاک

محبوب‌ترین نوشته‌‌ها
صنایع تبدیلی

صنایع تبدیلی چیست؟

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

پنیر لور

طرز تهیه پنیر لور

حلوا سوهان

حلوا سوهان با آرد جوانه گندم

صنعت کشاورزی آمریکا

صنعت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (1)

«روز کشاورز»، کدام روز از سال است می‌خواهیم جشن بگیریم