کافه کشاورز: ماهی های ساردین ۵ تا ۱۰ سانتی را شسته و خشک می کنند سپس آن ها را کوبیده و به همراه با زردچوبه، رازیانه، فلفل، گشنیز، گندم، جو و خردل مخلوط کرده و دوباره کوبیده تا مخلوط جدید را در آب و نمک به مدت بیست تا سی روز جلوی آفتاب بگذارند، این مواد در آفتاب مانده، مایع غلیظ تیره ای می شود که به آن مهیاوه گویند، مهیاوه، سس و چاشنی سنتی هرمزگان و بندرعباس است.
مهیاوه را روی نان می مالند و میل می کنند، ماهی های ساردین هم در گویش محلی، موتو، متو یا حشینه نام دارد اگر دنبال مزه مزه کردن طعم جدیدی هستید سس مهیاوه که به آن مهیوه یا مهوه هم می گویند و از دو واژه ماهی و آوه (آب) تشکیل شده است، می تواند ذائقه شما را تامین کند.
مهیاوه را در سایر استان های کشور نمی شناسند درست کردن یک چاشنی از ماهی اعجاب آور است و این همان بکارگیری و بهره مندی از مواد غذایی برای تولید و فرآوری است.
طرز تهیه انواع سسها و چاشنیهای غذا – قسمت اول
طرز تهیه انواع سسها و چاشنیهای غذا – قسمت دوم