نگهداری انار در گودال یا در گویش محلی «خس» روشی سنتی است که باغداران کازرون فارس در غیاب سردخانه صنعتی برای تازه ماندن انار استفاده میکنند.
به گزارش ایرنا، انارکاران با هدف نگهداری محصول خود، پس از گودکردن زمین به عمق نیم متر، از رودخانه سنگ میآورند و کف این گودال را با این سنگها فرش میکنند و انارهای درجه یک را روی آن سنگفرش میگذارند و سپس با برگ درخت چنار می پوشانند.
انار در این محل که به نوعی سردخانه طبیعی محسوب میشود تا حدود چهار ماه، تازه میماند.کشاورزان میتوانند در این مدت یا از انار برای مصرف خود بردارند یا به تدریج به بازار عرضه کنند.
مدیر جهاد کشاورزی کازرون در این زمینه به ایرنا گفت: «یکی از دغدغههای کشاورزان نبود کارخانههای بستهبندی و فرآوری محصولات است که باعث شده قیمت محصولات با نرخ پایینتری از کشاورز خریداری شود.»
حمید رشیدی سهشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: «مدیریت جهاد کشاورزی کازرون تلاش دارد با دعوت از سرمایهگذاران، زمینهساز سرمایهگذاری آنان در بخش صنایع تبدیلی باشد.»
وی ادامه داد: «شهرستان کازرون با دارا بودن بیش از ۲۰ هزار هکتار اراضی باغی و زراعی یکی از قطبهای تولید این محصولات محسوب میشود و بیش از ۲ هزار هکتار از باغهای این شهرستان به کشت انار اختصاص دارد.»
رشیدی با اشاره به آغاز برداشت انار در کازرون اضافه کرد: «با توجه به دانشافزایی و به روز بودن کشاورزان پیشبینی میشود تولید محصول انار امسال نسبت به سال گذشته افزایش ۲۰ درصدی داشته باشد.»
مسئول باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی کازرون هم گفت: «پیشبینی میشود امسال ۶۰ هزار تن انار از باغهای شهرستان کازرون برداشت شود که علاوه بر عرضه به بازارهای داخلی به خارج از کشور هم صادر میشود.»
زهرا پناه افزود: «اتابکی، رباب و میخوش از ارقام تولید محصول انار در شهرستان کازرون است که از مرغوبترین و بازار پسندترین آنها رقم رباب کازرونی است.»
شهرستان کازرون در غرب فارس است و فاصله مرکز آن تا شیراز حدود ۱۲۰ کیلومتر است.
کاهش سرمازدگی انار در سردخانه با پوشش کاغذ مومی
طرز تهیه سرکه میوه های انار، بالزامیک ایرانی، سیب، خرما و انجیر