کشک و شلو یک غذای محلی هست و میدانیم که غذاهای محلی، طرفداران خاص خود را دارند، فرهنگ غنی سیستان و بلوچستان نیز سرشار از فرآورده ها و غذاها هست.
کشک و شلو یکی از غذاهای پرطرفدار این خطه بخصوص روستای ناهوک است در ادامه دستورالعمل آن که توسط مرجان دهقان زهی که اهل روستای ناهوک است آورده شده است:
«اول پیاز را ریز خورد کرده و سرخ می کنیم و به آن نمک و زردچوبه زده و سپس گوشت را به آن اضافه کرده و تا جایی تفت می دهیم تا گوشت نرم شود بعد به آن رب گوجه فرنگی و سپس آب اضافه می کنیم، کشک را جداگانه تفت داده و با گشنیز به گوشت اضافه می کنیم.»
کشک یک فرآورده لبنی بوده و به عنوان غذای تخمیر شده در سراسر جهان شناخته شده است.
فرآیند تخمیر با افزودن باکتری به شیر انجام میشود. ارزش غذایی منحصر به فرد کشک به طرق مختلف مفید است. کشک علاوه بر تقویت طعم غذاهای مختلف، هضم غذا را نیز بهبود میبخشد.
مصرف منظم کشک همچنین باعث کاهش کلسترول و کاهش فشار خون بالا میشود و ایمنی بدن را افزایش میدهد.
جدای از آن، کشک همچنین به کاهش سطح استرس کمک میکند که آن را به یک درمان طبیعی برای فشار خون بالا و سایر مسائل مرتبط تبدیل میکند.
مصرف منظم مقدار مناسب کشک به کاهش وزن و به دست آوردن تناسب اندام کمک میکند. همه این عوامل باعث میشود کشک به یک انتخاب غذایی مطمئن برای افرادی که خواهان یک سبک زندگی سالم هستند تبدیل شود.
کشک یا ماست از ترکیب باکتری های مناسب در شیر تشکیل میشود. باکتریها شیر را غلیظ میکنند و طعم دیگری به آن می دهند که ترش است.
این فرآیند باعث میشود تا مواد مغذی شیر دوام بیشتری داشته باشند. از کشک در تهیه بسیاری از غذاها و همچنین مصرف مستقیم استفاده میشود. مردم همچنین از آن برای درمانهای زیبایی و سایر فواید نیز استفاده میکنند.