درباره ما

خانه / درباره ما

درباره ما سایت کافه کشاورز

سال 83 بود که با رشته علوم ارتباطات آشنا شدم و تصمیم گرفتم در این رشته ادامه تحصیل دهم، سرنوشت با من همراه بود و توانستم در سال 88، در گرایش مدیریت رسانه جذب دانشکده مدیریت دانشگاه علامه طباطبائی شوم و در سال 91، از پایان‌نامه‌ام دفاع کنم.

پس از چند سال فعالیت رسانه‌ای، حوزه کشاورزی، مقر و نقطه عطف علائق رسانه‌ای و محیط‌زیستی من شد؛ با شناخت روزافزونی که به این حوزه پیدا کردم به این نتیجه رسیدم که فعالیت کشاورزی خود زندگی هست.

یک کشاورز بارها و بارها با کاشت محصولاتش، بذر امید می‌کارد و با داشت و نظارت بر محصول، از امیدش مراقبت می‌کند.

در این میان، برداشت محصول، تیر نهایی است برای بودن و بُردن برای ماندن و زیستن، برای کاشتن و دوباره کاشتن.

بله، کشاورزی خود زندگی هست اما آنچه که این فعالیت را اقتصادی‌ می‌کند بهره‌مندی از داشتنی‌ها است، تبدیل محصول کشاورزی به بهترین صورت مصرفی، کارکردی است که ارزش افزوده پس از تولید کشاورزی را نتیجه‌بخش می‌کند.

اهمیت توجه به صنایع تبدیلی

صنایع تبدیلی در بسیاری از حوزه‌ها نقش اساسی را ایفا می‌کند تبدیل و فرآوری محصولات خام به محصولات کاربردی؛ بسته‌بندی و ذخیره‌سازی، همه مصادیقی از صنایع تبدیلی هستند که در حوزه کشاورزی نیز بکار می‌آیند.

برای مثال، تولید نشاسته حفاری از سیب‌زمینی‌های مازاد؛ فرآوری محصولاتی چون بادمجان و گوجه‌فرنگی و صادرات آن‌ها به کشورهای همسایه؛ بسته‌بندی‌های مناسب محصولاتی چون خرما و زیتون و تولید نان از جایگزین‌های گندم برای نمونه تولید نان از گیاه کاکتوس، همه می‌توانند در ذیل این صنعت قرار گیرند و علاوه بر افزایش سود و ارزش افزوده، اشتغالزایی بسزایی را ایجاد کنند.

اگر در کنار مزارع، کارگاه‌های صنایع تبدیلی ایجاد شود، خود کشاورزان از ارزش افزوده پس از تولید بهره‌مند خواهند شد؛ کشاورزان می‌توانند با شناسایی صنایع تبدیلی محصول خود، کسب‌وکار خود را رونق دهند.

کشاورزی احیاکننده

افزایش سلامت خاک، باعث تولید مواد غذایی پایدار و قابل اعتماد می‌شود کشاورزان با بکارگیری روش‌هایی، کربن را وارد خاک می‌کنند و با روش‌های کشت متنوع، از استفاده کودهای سنگین اجتناب کرده و فرصت برای تنوع زیستی ایجاد می‌کنند.

پروتئین‌های جایگزین

کشاورزی در عرصه‌های مختلف به تولید محصولاتی می‌پردازد که بتواند امنیت غذایی جهان را برآورده کند، گرایش به کشاورزی حشرات، پرورش کلپ و جلبک و تولید گوشت کشت‌شده مبتنی بر سلول، روندهایی هستند که در عرصه تولید پروتئین فعالیت می‌کنند.

کشاورزی کنترل‌شده

استقبال از کشت گلخانه‌ای با روش‌های مختلف کشت چون ایروپونیک، هیدروپونیک و آکواپونیک، سطح‌های جدیدی را برای کشاورزی گسترده است، کشاورزی شهری و کشاورزی عمودی از دیگر رویکردهایی هستند که در کشاورزی کنترل‌شونده دنبال می‌شوند و پرورش محصولات کشاورزی را در فضاهای بسته و عمودی شهری امکان‌پذیر می‌سازند.

کشاورزی دقیق

کشاورزی امروزی دیگر از مصرف بی‌رویه نهاده‌های کشاورزی اجتناب می‌کند، بهره‌مندی از فناوری‌هایی چون ماهواره، پهپاد و اینترنت اشیا، در جمع‌آوری داده‌های مزرعه کمک می‌کنند تا با فناوری‌های دیگری چون یادگیری ماشین و هوش مصنوعی، میزان نیاز گیاه به کود، سموم و آب مصرفی محاسبه شود و از طریق ربات‌ها و پهپادها، به بهترین صورت، این نهاده‌ها در اختیار گیاه قرار گیرند.

از سوی دیگر نظارت بر گیاه و شناسایی آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز از دیگر کاربردهای فناوری‌ها در کشاورزی دقیق است.

ردیابی محصولات کشاورزی

فناوری بلاکچین به کمک کشاورزی آمده است تا در سفر گیاه از مزرعه تا سفره مصرف‌کننده، همه اطلاعات مربوط به نحوه رشد محصول و عرضه آن در اختیار مصرف‌کننده قرار گیرد.

در وب‌سایت کافه کشاورز تلاش شده است تا آخرین یادداشت‌های به نگارش درآمده در جوانب مختلف کشاورزی منتشر شود و محتواهای کشاورزی در دسته‌های مختلف برای مطالعه کاربران تامین شود.

ارتباط با مدیر سایت:

فاطمه پورمعصوم قره‌باغ

fatemehgharabagh@gmail.com