به مناسبت گرامیداشت دهه مبارک فجر، مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی گیلان خبر از بهرهبرداری ۱۵ واحد صنایع تبدیلی و غذایی در این استان داد.
به گزارش ایرنا، دکتر قاسم جوادزاده مقتدر اظهار داشت: «این واحدهای صنایع تبدیلی و غذایی در مجموع با ظرفیت اشتغال ۱۵۰ نفر به بهرهبرداری رسیده است.»
وی ظرفیت فرآوری این تعداد از واحدهای صنایع تبدیلی و غذایی را ۴۵ هزار تن عنوان و تصریح کرد: «این واحدها با سرمایه گذاری ۵۰ میلیارد تومان به بهرهبرداری رسیده است.»
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی گیلان خاطر نشان کرد: «از مجموع سرمایهگذاری های انجام شده برای راه اندازی این تعداد از واحدهای صنایع تبدیلی و غذایی در استان حدود ۷۵ درصد را بخش خصوصی سرمایهگذاری کرده است.»
وی با اشاره به ظرفیتهای حوزه صنایع تبدیلی در گیلان اظهار داشت: «مشارکت سرمایهگذاران در حوزه صنایع تبدیلی و غذایی در گیلان بیانگر وجود قابلیتها و ظرفیتهای بالای این حوزه در استان است.»
هم اکنون بیش از دو هزار واحد صنایع تبدیلی با ظرفیت فرآوری یک میلیون و ۸۵۰ هزار تن در استان گیلان فعالیت دارند.
گیلان بعنوان یکی از مراکز مهم تولید کیفی برنج، چای، زیتون، بادام زمینی، مرکبات موقعیت مناسبی برای ایجاد صنایع تبدیلی، فرآوری و بسته بندی و صادرات آن به بازار ۳۰۰ میلیون نفری کشورهای همسود و اروپا دارد.
کشورهای همسود شامل شامل استرالیا، نیوزیلند، پاپوآ ، گینه نو، جزایر سلیمان، تووالو در اقیانوسیه، کانادا در آمریکای شمالی، بلیز در آمریکای جنوبی و آنتیگوا و باربودا، باهاما، باربادوس، گرنادا، جامائیکا، سنت کیتس و نویس، سنت لوسیا، سنت وینسنت و گرنادین در هند غربی و جزایر حوزه دریای کارائیب هستند.
صنایع تبدیلی صنایعی را شامل میشود که در حوزه پس از تولید کشاورزی فعال هستند و ارزش افزوده ایجاد میکنند.
سه حوزه فرآوری و تولید، بستهبندی و ذخیرهسازی در این صنایع قرار دارند و هرکدام با خلق ارزش افزوده، بیشترین سودآوری را برای بخش کشاورزی ایجاد میکنند.