حلوا، شیرینی با منشاء بالکان و مدیترانه شرقی است که با عسل، آرد، کره و دانههای کنجد یا بلغور تهیه میشود و به شکل نان فشرده شده یا به صورت مربع برش داده میشود.
حلوا با انواع رنگها و طعمدهندهها درست میشود. بافت آن به طور مشخص ترد است، در برخی از انواع، شکر و آجیل، اغلب آجیل پیگنولیا یا بادام بلانچ شده، جایگزین عسل و دانههای کنجد سنتی میشوند.
یکی از حلواهای مورد استقبال در ایران نیز حلواهایی هست که با پودر جوانه گندم تهیه میشود و بنام حلوا سوهان مورد توجه است.
مواد لازم
آرد گندم: یک لیوان
پودر جوانه گندم: دو قاشق غذاخوری
آرد نخودچی: دو قاشق غذخوری
هل سائیده: یک قاشق چایخوری
زعفران دمکرده غلیظ: سه قاشق غذاخوری
گلاب: یک سوم لیوان
پودر قند: یک دوم لیوان
روغن حیوانی یا کره: سه قاشق غذاخوری سر پُر
روغن مایع: یک سوم لیوان
طرز تهیه
ابتدا در تابه مناسب، آرد گندم ،پودر جوانه گندم و آرد نخودچی را ریخته و به مدت ده دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود.
سپس روغن حیوانی یا کره (یا روغن جامد) را افزوده و به مدت پنج دقیقه، هم زده، تفت دهید و خوب با قاشق بزرگ ضربه بزنید تا گلوله گلوله نشود.
حالا شعله را خیلی کم کرده و پودر قند را افزوده و مخلوط میکنیم، پودر هل، زعفران، گلاب را خوب مخلوط کنید و در آخر روغن مایع را با احتیاط بریزید، چون حلوا باید حالت خمیری منسجم داشته و نه شُل، نه خیلی سفت و پودری باشد چنان که اگر شُل شد کمی پودر جوانه گندم یا آرد نخودچی افزوده و اگر سفت شد کمی روغن مایع اضافه کنید.
شعله را خاموش و اجازه دهید حلوا سرد شود. سپس حلوا را روی سلفون پهن و بعد سلفون را دور آن کشیده و به کمک سلفون، حلوا را به شکل استوانه در آورید و به مدت نیم ساعت در فریزر قرار دهید، سپس از فریزر خارج و برش دهید و با پودر پسته تزئین کنید.