طرز تهیه پودر سنجد در منزل

4/5 - (7 امتیاز)
طرز تهیه پودر سنجد در منزل

سنجد با نام‌های زیتون روسی، توت نقره‌ای، سنجد یا زیتون وحشی نیز شناخته می‌شود، این میوه خشک به دلیل رنگ و طعم زنده‌اش معروف است.

طرزتهیه پودر سنجد

  • برای پودر کردن سنجد ابتدا می بایست میوه های تازه را پاک کنید، برگ و چوب های اضافی  را جدا کرده و دور بریزید.
  • سپس سنجدها را تمیز بشویید و در آبکش بریزید تا آب اضافی آنها خارج شود.
  • بعد آن ها را در سینی یا روی پارچه نخی تمیزی بریزید و اجازه دهید به مدت چند روز بماند تا کاملا خشک شوند.
  • دقت کنید که اگر سنجدها به خوبی خشک نشوند، در هنگام آسیاب کردن کاملا پودر نمی شوند. پس تنها زمانی اقدام به آسیاب کردن سنجدها کنید که از خشک شدن کاملا سنجدها اطمینان حاصل کنید.

نوشیدنی با پودر سنجد

به کمک این دستور و پودر سنجدهایی که تهیه کردید می توانید به راحتی یک نوشیدنی خوشمزه و مقوی تهیه کنید.

برای تهیه این نوشیدنی کافیست یک قاشق غذاخوری پودر این میوه را در یک لیوان شیر حل کنید سپس به مقدار دلخواه به آن عسل اضافه نموده و میل نمایید.

پودر سنجد را می توانید به صورت مستقیم روی ماست و انواع سالاد نیز ریخته و میل نمایید.

درباره زیتون

زیتون وحشی، توسط گیاه‌شناسان مختلف به عنوان گونه معتبر و زیر گونه‌ای از درخت زیتون کشت شده شناخته شده‌اند.

محل رویش این محصول در ایران، استان‌های آذربایجان، کردستان، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، تهران و خراسان بوده و میوه آن شامل طیف وسیعی از ترکیبات غذایی مختلف است.

تحقیقات اخیر نشانگر وجود خواص درمانی در این گیاه و میوه آن به عنوان عامل ضد درد در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید و ضد تشنج شناسایی شده که با توجه به خواص دارویی و تغذیه‌ای، سنجد به عنوان یک افزودنی مناسب کاربرد دارد.

جایگزین کردن پودر آن بجای آرد سفید گندم علاوه بر کاهش شاخص و بار گلیسمی، باعث افزایش شاخص سیری بیسکویت‌های ساده نیز می‌شود. با توجه به نقش ویژه غلات صبحانه‌ای در رژیم غذایی امروزی، استفاده از مواد مغذی در فرمولاسیون آن‌ها به عنوان راهی جهت تولید فراورده های غذایی فراسودمند در نظر گرفته می‌شود.

جالب است بدانید مردم ترکمن در طب عامیانه از  سنجد تفت داده شده در روغن کنجد در درمان زخم سوختگی استفاده می‌کنند.

میوه سنجد سرشار از کلسیم، ویتامین و املاح معدنی است و برای جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان، خوراکی بسیار مفیدی محسوب می شود. سنجد را هم به صورت تازه و هم به صورت خشک شده می توان مصرف نمود.

از آنجا که نگهداری نوع خشک شده راحت تر است، قصد داریم در این مطلب شما را با نحوه خشک کردن و آسیاب نمودن این میوه پر خاصیت آشنا کنیم.  شما می توانید به راحتی در منزل سنجد تازه را خشک کرده و آن را پودر کنید. پودر سنجد خشک شده اگر در شرایط مطلوبی حفظ شود، تا سه سال قابل نگهداری است.

میوه سنجد آن قدر پرخاصیت است که پس از خشک شدن، تمام اجزای آن را که شامل پوست، گوشت و هسته­ ی میوه است، آسیاب می کنند.

سماق در آشپزخانه‌ی خاورمیانه

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دوست داشتید، بیشتر بخوانید
جدیدترین نوشته‌‌ها
چالش‌های صنعت غذا

مروری بر صنایع غذایی ( چالش‌های صنعت غذا)

نگهداری محصولات آبزی

ذخیره‌سازی و نگهداری محصولات آبزی

تولید غذای آبزیان

تولید غذای آبزیان

کشت انار در آمریکا

انار، میوه صحراهای آمریکا

خبرهای کشاورزی شماره 100

خبرهای کشاورزی شماره 100

استخراج روغن - آماده‌سازی دانه‌های روغنی

آماده‌سازی دانه‌های روغنی برای استخراج روغن

محبوب‌ترین نوشته‌‌ها
صنایع تبدیلی

صنایع تبدیلی کشاورزی چیست؟ ( + فایل صوتی)

پنیر لور

طرز تهیه پنیر لور

حلوا سوهان

حلوا سوهان با آرد جوانه گندم

صنعت کشاورزی آمریکا

صنعت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (1)

«روز کشاورز»، کدام روز از سال است می‌خواهیم جشن بگیریم 

کشت برنج بصورت هیدروپونیک در گلخانه

آیا برنج بصورت هیدروپونیک، کشت می‌شود؟