تک محصولی، علت تعطیلی هشت واحد لبنی در خراسان شمالی

امتیاز دهید
واحدهای لبنی تک محصولی

۶۶ درصد صنایع لبنی خراسان شمالی به دلیل اتکاء به تولید تک محصولی (شیر پاستوریزه) و نبود ارزش افزوده تعطیل شدند.

به گزارش ایرنا، مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با ذکر این خبر افزود:  «از ۱۲ کارخانه لبنیات این اتان، هشت واحد تعطیل شده‌اند و مابقی نیز با ظرفیت اسمی پایین فعالیت می‌کنند.»

«سیدعباس آقامیری» افزود: «بیشتر این کارخانجات لبنی در سال‌هایی راه‌اندازی شده بودند که شیر یارانه ای وجود داشت و این واحدها به نوعی مشتریان خاص خود را داشتند  که با حذف شیر یارانه‌ای  به علت  نداشتن تنوع محصولی و ارزش افزوده، تعطیل و  یا نیمه فعال شدند.»

وی نبود ثبات قیمت مواد اولیه، کمبود نقدینگی سرمایه گذاران کارخانجات لبنی، نبود مدیریت و بالا بودن نرخ سود بانکی را از دیگر مشکلات  صنایع لبنی استان دانست.
آقامیری ظرفیت تولیدی واحدهای فعال لنبی در استان خراسان شمالی را ۱۰۶ هزار تن اعلام کرد و اظهارداشت : «هم اکنون این واحدهای صنعتی لبنی با ۸۰ درصد از ظرفیت فعالیت دارند که تامین نقدینگی از محل تسهیلات ارزان قیمت می‌تواند ظرفیت تولید آنها را افزایش دهد.»

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی سود بالای تسهیلات بانکی را مشکل اصلی تمام واحدهای صنعتی از جمله واحدهای تولید لبنی اعلام کرد و اظهارداشت : «در شرایط فعلی تسهیلات به صنعت با نرخ سود ۱۸ درصد پرداخت می‌شود و با این سود هیچ یک از واحدهای صنعتی امکان سرپا شدن را ندارند.»

آقامیری معتقد است که برای سرپا کردن واحدهای صنعتی لبنی باید تسهیلات ارزان قیمت با سود کمتر از ۱۰ درصد به آنها پرداخت شود تا آنها بتوانند با نوسازی و بازسازی تجهیزات به فعالیت خود ادامه دهند.

وی اظهار داشت: «هم اینک بیشتر صنایع لبنی استان نیاز به تجهیز و نوسازی دارند که برای این منظور، باید تسهیلات کم بهره به آنان اختصاص  داده شود، همچنین بیشتر این واحد‌ها به علت ورشکسته بودن حتی نمی‌توانند تسهیلات نیز از بانک ها دریافت کنند.»

در استان خراسان شمالی ۹۹ واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش کشاورزی  جواز بهره برداری دارند که هم‌اکنون ۵۰ درصد  از این واحدها فعال، ۲۵ درصد نیمه‌فعال و ۲۵ درصد راکد هستند.

این استان، دارای ۲ میلیون و ۱۲ هزار راس دام سبک شامل گوسفند و بز، ۷۹ هزار راس دام سنگین از جمله گاو و گوساله و ۲ هزار و ۴۰۰ نفر شتر است و سالانه، ۱۷۴ هزارتن شیرخام تولیدی می شود که حدود 50 درصد آن به واحدهای لبنی خارج از استان ارسال می‌شود.

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دوست داشتید، بیشتر بخوانید
جدیدترین نوشته‌‌ها
سمپاشی خودکار

سمپاشی خودکار با فیلدین

تولید پنبه در ایران

خبرهای کشاورزی شماره 101

چالش‌های صنعت غذا

مروری بر صنایع غذایی ( چالش‌های صنعت غذا)

نگهداری محصولات آبزی

ذخیره‌سازی و نگهداری محصولات آبزی

تولید غذای آبزیان

تولید غذای آبزیان

کشت انار در آمریکا

انار، میوه صحراهای آمریکا

محبوب‌ترین نوشته‌‌ها
صنایع تبدیلی

صنایع تبدیلی کشاورزی چیست؟ ( + فایل صوتی)

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

پنیر لور

طرز تهیه پنیر لور

حلوا سوهان

حلوا سوهان با آرد جوانه گندم

صنعت کشاورزی آمریکا

صنعت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (1)

«روز کشاورز»، کدام روز از سال است می‌خواهیم جشن بگیریم