حضور مکمل‌های غذایی خارجی زرشک / قدرت فرآوری ما، زرشک!

2.3/5 - (3 امتیاز)
فرآوری زرشک - قرص زرشک

مکمل‌های غذایی بسیاری در آمریکا و کانادا از زرشک تولید شده و به ایران صادر می‌شود و این در حالی است که اقدامات اساسی در راستای ارتقای صادرات و فرآوری زرشک در ایران انجام نمی‌شود.

زرشک بی‌دانه در مناطق خشک و نیمه‌خشک همچون خراسان جنوبی ایران کشت شده و به عنوان محصولات استراتژیک شناخته می‌شوند.

بنابر آمار تولید 20 هزار تنی این محصول، ایران بزرگ‌ترین تولیدکننده زرشک در جهان است و عصاره میوه زرشک برای درمان و التیام بیماری‌های کبدی، روماتیسم و خونریزی رحم مناسب است

از این میوه، مکمل‌های غذایی تولید می‌شود که دارای اسیدهای آلی چون اسید آسکوربیک و ترکیبات غذایی  چون کلسیم، فسفر، آهن، ویتامین c، B2 و B1 و کربوهیدارت و ترکیبات فنلی هستند که گزینه‌های مناسبی برای فرآوری زرشک جهت تولید فرآورده‌های غذایی و دارویی است.

صادرات زرشک تازه

زرشک ماندگاری کمی دارد و به خاطر داشتن بافت آسیب‌پذیر زود دچار پوسیدگی‌های قارچی می‌شود. از این رو، ماندگاری کوتاه و فسادپذیر بودن آن، مانع صادرات زرشک تازه به قاره‌های آمریکا و اروپا می‌شود.

از این رو بسته‌بندی‌های فناورانه و روش‌های بهینه نگهداری زرشک می‌تواند  امکان صادرات زرشک تازه را ایجاد کند، مجتمع گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی از جمله واحدهایی هست که در این زمینه فعالیت دارند.

فرآوری نادرست زرشک

خشک کردن، اقدامی است که کشاورزان به دلیل جلوگیری از فساد زرشک، بلافاصله پس از برداشت، آن را انجام می‌دهند. روش‌های سنتی خشک کردن زرشک، احتمال اینکه زرشک‌ها در معرض آلودگی‌های میکروبی و قارچی قرار بگیرند را افزایش می‌دهد و این از علت‌های عدم موفقیت صادرات زرشک به شمار می‌رود.

درباره زرشک

زرشک درختچه‌ای با شاخه‌های خاکستری و خاردار است که می‌تواند تا حدود 9 فوت رشد کند.

گل‌های زرد روشن بین ماه‌های آوریل و ژوئن شکوفا می‌شوند و در پاییز به دسته‌های تیره و آویزان توت‌های قرمز تبدیل می‌شوند. از ریشه، پوست و انواع توت‌ها برای اهداف دارویی استفاده می‌شود.

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دوست داشتید، بیشتر بخوانید
جدیدترین نوشته‌‌ها
سمپاشی خودکار

سمپاشی خودکار با فیلدین

تولید پنبه در ایران

خبرهای کشاورزی شماره 101

چالش‌های صنعت غذا

مروری بر صنایع غذایی ( چالش‌های صنعت غذا)

نگهداری محصولات آبزی

ذخیره‌سازی و نگهداری محصولات آبزی

تولید غذای آبزیان

تولید غذای آبزیان

کشت انار در آمریکا

انار، میوه صحراهای آمریکا

محبوب‌ترین نوشته‌‌ها
صنایع تبدیلی

صنایع تبدیلی کشاورزی چیست؟ ( + فایل صوتی)

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

پنیر لور

طرز تهیه پنیر لور

حلوا سوهان

حلوا سوهان با آرد جوانه گندم

صنعت کشاورزی آمریکا

صنعت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (1)

«روز کشاورز»، کدام روز از سال است می‌خواهیم جشن بگیریم