شیرینکننده طبیعی که برای اولین بار در استویا شناخته شده و برای محصولات نوشیدنی کاربرد دارد شکلی از گلیکوزید حاصل از تخمیر است و کالری کمتری دارد. این ماده تلخی شیرینی استویا را ندارد. اما به عنوان جزئی از استویا، بسیار شیرینتر از شکر است.
الیاف ذرت که از زنجیرههای بلند قندی تشکیل شده و به طور محکم به هم متصل شدهاند، در ابتدا، زنجیرههای طولانی به قندهای منفرد تقسیم میشوند، ماده جایگزین آن، پودری سفید رنگ است که میتوان آن را به جای شکر در کاربردهای غیرمایع استفاده کرد.
در چند مرحله برای تبدیل الیاف گیاهی به شیرینکننده وجود دارد، ابتدا مواد گیاهی را به پودر تبدیل میکنند، سپس از یک آنزیم مشتق شده از قارچها برای کمک به آزاد شدن قندها استفاده میشود.
در نهایت، این ماده یک مرحله پردازش استاندارد را طی میکند تا آنزیمها یا مواد معدنی نامطلوب را حذف کند، این ماده مانند شکر دارای خواص قهوهای شدن، حجیم شدن و ساختاری است.
شیرینی این ماده، ملایم بوده و مناسب برای پخت نان، تولید بستنی، دسر و حتی شکلات است.
درباره استویا
استویا یک جایگزین قند است که از برگهای گیاه استویا تهیه میشود. حدود 100 تا 300 برابر شیرینتر از شکر سفره است، اما هیچ کربوهیدرات، کالری یا مواد مصنوعی ندارد. طعم آن را همه دوست ندارند. برخی افراد آن را تلخ میدانند، اما برخی دیگر فکر میکنند استویا طعمی شبیه منتول دارد.
استویا برخلاف سایر جایگزینهای قند طبیعی است. از یک برگ مربوط به گلهای محبوب باغ مانند ستاره و داوودی ساخته شده است.
در آمریکای جنوبی و آسیا، سالهاست که مردم از برگ این گیاه برای شیرین کردن نوشیدنیهایی مانند چای استفاده میکنند.
آیا مصرف استویا ضرر دارد؟
FDA تنها شکل خالص این ماده به نام استویوزید را به عنوان بیخطر برای استفاده تایید کرده است. محصولاتی که ایمن در نظر گرفته میشوند حاوی کلماتی مانند عصاره استویا یا Stevia rebaudiana در لیست مواد تشکیل دهنده خود هستند.
اگر برگهای کامل یا عصاره خام آن را در فروشگاه غذاهای طبیعی محلی خود می بینید، آنها را نخرید. FDA میگوید اطلاعات کافی در مورد تأثیر بالقوه آنها بر سلامت شما، از جمله مشکلات کلیوی و قلبی عروقی ندارد.
سرمایهگذاری شرکت «لین» بر تحقیق و توسعه شیرینکنندههای طبیعی و گیاهان دارویی