فرآوری آلوئه ورا در بوشهر بصورت تولید ژل در دشتستان و یک واحد تولید نوشیدنی آلوئه ورا در کنگان با ظرفیت ۶ هزار تُن تولید و ۱۰ هزار تُن جذب ماده خام شروع به فعالیت کرده است.
به گزارش ایرنا، مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی بوشهر ، مصطفی قلی پور افزود: استان بوشهر همواره خاستگاه گیاه دارویی آلوئهورا (صبر زرد) است که در گذشته به دلیل نبود واحد فرآوری صنایع تبدیلی این ظرفیت مغفول مانده بود و کشاورزان رغبت و تمایلی به کشت این گیاه دارویی با ارزش و مصرف کم آب نداشتند.
استان بوشهر با سطح زیر کشت ۱۰۰ هکتار و تولید دو هزار و ۴۰۰ تن گیاه آلوئهورا (صبر زرد) رتبه برتر این گیاه دارویی را در کشور دارد؛ فصل کشت این گیاه در پائیز و بهار و عمده سطح زیر کشت آن در شهرستانهای بوشهر، دشتستان و دیر است.
گیاه آلوئه ورا برای قرنها به دلیل خواص سلامتی، زیبایی، دارویی و مراقبت از پوست شناخته شده و مورد استفاده قرار گرفته است.
نام آلوئه ورا از کلمه عربی Alloeh به معنای ماده تلخ درخشان گرفته شده است، در حالی که vera در لاتین به معنای واقعی است.
2000 سال پیش، دانشمندان یونانی آلوئه ورا را به عنوان نوشداروی جهانی در نظر گرفتند. مصریان، آلوئه را گیاه جاودانگی می نامیدند. امروزه از گیاه آلوئهورا برای مصارف مختلفی در پوست استفاده میشود.
آلوئه ورا در چندین فرهنگ برای چندین هزار سال برای اهداف دارویی استفاده شده است: یونان، مصر، هند، مکزیک، ژاپن و چین؛ ملکههای مصری چون نفرتیتی و کلئوپاترا از آن به عنوان بخشی از رژیم های زیبایی منظم خود استفاده میکردند. اسکندر مقدونی و کریستف کلمب از آن برای درمان زخم سربازان استفاده کردند.
آلوئه ورا گیاهی بوتهای یا درختی، چند ساله، خشکوله، آبدار و به رنگ سبز نخودی است. به طور عمده در مناطق خشک آفریقا، آسیا، اروپا و آمریکا رشد میکند. در هند در راجستان، آندرا پرادش، گجرات، ماهاراشترا و تامیل نادو یافت میشود.