مدیر صنایع تبدیلیوغذایی سازمان جهاد کشاورزی گیلان از تعیین نرخ تبدیل شلتوک به برنج در سال زراعی جاری در استان خبر داد.
به گزارش ایسنا، «قاسم جوادزاده» اظهار کرد: «صاحبان شالیکوبی ها میتوانند بر اساس نرخ ریالی بابت خشک کردن و تبدیل هر کیلوگرم شلتوک به برنج سفید، ۸۵۰۰ ریال یا به ازای تبدیل صد کیلوگرم شلتوک به برنج سفید سه کیلو و سیصدگرم برنج سفید از شالیکاران دریافت کنند.»
وی با بیان اینکه پرداخت نرخ ریالی یا کالایی بر اساس اختیار و تمایل کشاورز انجام میشود، افزود: «امسال رتبه بندی کارخانجات در دو سطح رتبه دو برای کارخانه نیمه مدرن و رتبه یک برای کارخانجات مدرن انجام شده است.»
جوادزاده ادامه داد: «تاکنون از بین ۱۴۲۵ کارخانه شالیکوبی در هر دو رتبه حدود ۲۰۰ کارخانه حائز رتبههای یک و دو شده اند. برای کارخانههای درجه دو نرخ ریالی بابت خشک کردن و تبدیل هر کیلوگرم شلتوک به برنج سفید ۹۰۰۰ ریال یا به ازای تبدیل صد کیلوگرم شلتوک به برنج سفید سه کیلو و سیصد گرم برنج سفید و کارخانه های درجه یک ممتاز نرخ ریالی بابت خشک کردن و تبدیل هر کیلوگرم شلتوک به برنج سفید، ۱۰۰۰۰ ریال و یا به ازای تبدیل صد کیلوگرم شلتوک به برنج سفید سه کیلو و هفتصدگرم برنج سفید معین شده است.»
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی گیلان تصریح کرد: «۲۰۰ کارخانه رتبه بندی شده به طور متوسط از سه تا شش درصد ضایعات برنج کشاورزان جلوگیری کرده و یا متنوعتر و با کیفیت بیشتری خدمات ارائه میدهند.»
برنج در اوایل 3500 سال قبل از میلاد اهلی شد و در حدود 2000 سال پیش تقریباً در تمام مناطق کشت امروزی، عمدتاً در دلتاها، دشتهای سیلابی و دشتهای ساحلی و برخی از دامنههای دره پلکانی کشت میشد.
بسیاری از شالیزارها توسط رودخانهها و بارندگی در فصل بارانهای موسمی غرق میشوند، در حالی که برخی دیگر باید آبیاری شوند.
شالیزارها زیرزمینی نفوذناپذیری دارند و با دستههای خاکی هم مرز هستند تا به طور متوسط 4 تا 6 اینچ (10 تا 15 سانتی متر) آب را در مزرعه برای سه چهارم فصل رشد نگه دارند.