مسئول صنایع غذایی مدیریت جهاد کشاورزی مرودشت با اشاره به پیشتازی این شهرستان در زمینه صادرات محصولات غذایی از صادرات ده هزار و ۷۱۰ تُن رب گوجهفرنگی، شوری و ترشی با ارزش بیش از یکصد و بیست میلیارد تومان به کشورهای مختلف آسیایی و اروپایی خبر داد.
به گزارش ایسنا، سیده فاطمه زارع اظهار کرد: «محصول تولیدی به کشورهای آمریکا، استرالیا، کانادا، رومانی، قزاقستان، دبی، عراق، افغانستان، پاکستان، عمان و … به صورت مستقیم و یا با واسطه صادر میشود.»
وی با بیان اینکه در مرودشت ۱۱۳ واحدصنایع تبدیلی با مجوز جهاد کشاورزی وجود دارد، عنوان کرد: «این شهرستان مقام اول تولید رب گوجهفرنگی در استان فارس را داراست.»
مسئول صنایع غذایی مدیریت جهاد کشاورزی مرودشت با اشاره به اینکه صادرات گسترده این محصول در مرودشت دلیل بر کیفیت بالای آن است، افزود: «رب گوجهفرنگی در این شهرستان با دستگاههای مدرن تهیه و در قوطی، شیشه و حلب با سایزهای مختلف و بعضا فله و به صورت اسپتیک به بازرگانان عرضه میشود.»
زارع با اشاره به سهم ۳۸.۵ درصدی شهرستان مرودشت درتولید رب گوجهفرنگی خاطرنشان کرد: «۲۱.۴ درصد کل رب گوجه کشور متعلق به واحدهای شهرستان مرودشت است.»
او در خصوص اشتغالزایی این صنعت در مرودشت نیز یادآور شد: «واحدهای تولیدی در مرودشت زمینه اشتغال بیش از هزار نفر را فراهم کرده است.»
رب گوجهفرنگی از گوجهفرنگی کاملی تهیه میشود که پخته و صاف میشود تا دانهها و پوست آن جدا شود، سپس دوباره پخته میشود تا رطوبت آن تبخیر شود.
نتیجه یک خمیر غلیظ، صاف و قرمز تیره با طعمی شیرین و بسیار غلیظ است. رب گوجهفرنگی میتواند خالص باشد، بدون هیچ مادهای به جز گوجهفرنگی، یا ممکن است حاوی مقادیر کمی نمک، شکر، گیاهان و ادویهجات و گاهی اسید سیتریک به عنوان نگهدارنده باشد.
از آنجایی که رب گوجه فرنگی بسیار خوش طعم است، معمولاً در قوطیهای کوچک فروخته میشود.