برای خشک کردن گیاهان دارویی بهتر است آنها را از یکدیگر تفکیک کنید و هر کدام را به صورت جداگانه خشک کنید. همچنین به زمان چیدن آنها نیز می بایست دقت کرده تا هر گیاه در دوره مناسب خود چیده شود. خشک کردن گیاهان دارویی مستلزم دقت است. سهل انگاری در انجام این کار موجب از بین رفتن خواص گیاهان می شود.
روش های خشک کردن گیاهان دارویی
خشک کردن گیاهان دارویی نباید با حرارت زیاد انجام شود. استفاده از درجه حرارت پایین علاوه بر حفظ خواص آنها، موجب حفظ رنگ و عطر گیاهان نیز می شود. همچنین مکانی که برای خشک کردن گیاهان دارویی در نظر می گیرید باید خشک و بدون رطوبت باشد.
در این مطلب قصد داریم شما را با برخی روش های رایج خشک کردن گیاهان دارویی آشنا سازیم :
نور آفتاب و هوای آزاد
معمول ترین و ساده ترین روش خشک کردن گیاهان، قرار دادن آنها در معرض هوای آزاد است. در این روش ریشه و میوه ی گیاهان را در روز در نور مستقیم آفتاب قرار دهید و هنگام شب آنها را در محیط اتاق نگهداری کنید تا رطوبت شبانه موجب آسیب رساندن به آنها نشود.
همچنین می توانید برخی از گیاهان را به صورت دسته بندی شده و به طور جداگانه با فاصله مناسب و به طور وارونه به وسیله طناب از مکان مناسبی آویزان نموده و خشک کنید.
فرآیند خشک کردن، هنگامی به اتمام میرسد که گل های گیاهان به صورت پوسته ای نازک و ساقه های گیاهان حالت شکننده پیدا کنند. ریشه ها و میوه ها نیز پس از خشک شدن سفت هستند.
استفاده از فر
برای خشک کردن گیاهان دارویی در فر، می بایست فر را پس از گرم کردن خاموش نمایید تا درجه حرارت آن بیش از 40 درجه سانتی گراد نباشد. سپس گیاهان مورد نظر را در فر قرار دهید تا در معرض هوای گرم قرار گیرد. پس از آنکه فر خنک شد مجددا این مراحل را تکرار کرده تا گیاه دارویی کاملا خشک شود.
پس از خشک کردن، آنها را در ظرف های دربسته و محیطی خشک نگهداری کنید.
عالی بود خلاصه ومفید همه چیز را گفتید استفاده کردم ممنون
موفق باشید