بزرگترین کارخانه کنسانتره جنوب کشور به مناسبت دهه فجر در شهرتان جهرم به گفته مدیر جهادکشاورزی جهرم، افتتاح خواهد شد.
به گزارش ایسنا، جوکار – مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جهرم در این باره اظهار کرد: «کارخانه کنسانتره جهرم با ظرفیت تولید سالانه ۲۷۰۰ تن انواع کنسانتره مرکبات، خرما و سبزیجات، شنبه ۱۸ بهمنماه ۹۹ با حضور استاندار فارس و رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در شهرک صنعتی افتتاح خواهد شد.»
وی ادامه داد: «این کارخانه در زمینی به مساحت ۱۵ هزار متر و زیربنای ۷ هزار مترمربع توسط بخش خصوصی ساخته شده است و ظرفیت اشتغالزایی ۴۰۰ نفر در فاز اول را دارد.»
جوکار گفت: «طبق پروانه تاسیس یا پروانه بهرهبرداری صنایع تبدیلی که از طرف جهاد کشاوزی صادر شده ۴۵۰ میلیارد ریال برای اول فاز این کارخانه سرمایهگذاری شده بوده ولی به دلیل اجرای سایر فازها، تاکنون ۱۵۰۰ میلیارد ریال برای افتتاح و تکمیل این کارخانه هزینه شده است.»
مدیر جهادکشاورزی شهرستان جهرم با بیان اینکه در فاز اول، خط تولیدی رب گوجهفرنگی این کارخانه افتتاح میشود، گفت: «این اولین کارخانه رب گوجه با چنین ظرفیتی در جهرم است.»
جوکار گفت: «توسعهی کارخانجات تولید کنسانتره موجب ارتقای وضع معیشتی باغداران به دلیل خرید محصولات ریز، پشتیبانی از صنایع پائین دستی و ایجاد ارزش افزوده در زنجیرهی اقتصادی محصولات کشاورزی شهرستان جهرم است.»
کنسانتره میوه از فیلتر کردن آب از تفاله میوه تولید میشود. محصول غلیظ در شرایط آسپتیک، غیراسپتیک و منجمد نگهداری می شود.
بنابراین برخلاف تصور رایج، میوه حاصل از کنسانتره آب میوه واقعی است. اما نکته منفی این فرآیند تولید این است که ویتامینها و مواد معدنی میتوانند در آب فیلتر شده از بین بروند.
چیزی که از آب کنسانتره (NFC) با آب کنسانتره متفاوت نیست، عدم وجود فرآیند آبگیری و در نتیجه آبرسانی مجدد (که گاهی اوقات «بازسازی» نامیده میشود) است. NFC آب میوهای است که فقط با قسمتهای غیرقابل خوردن مانند دانهها و پوست و گاهی اوقات پالپ آن از میوه گرفته میشود تا آبمیوه 100% خالص و طبیعی به دست آید.
مانند آبمیوه FC، NFC به طور معمول پاستوریزه میشود. پاستوریزاسیون به مصرف کنندگان اجازه میدهد تا یک محصول آب میوه با ماندگاری طولانی و ایمن برای مصرف انسان خریداری کنند.