سردخانه کشتارگاه طیور در مساحت ۶۰۰ متر مربع و ارتفاع ۶ متر با ظرفیت هزار تن و سرمایهگذاری ۷۰ میلیارد ریال در شهرستان کاشمر به بهرهبرداری رسید.
به گزارش ایرنا، مدیر جهاد کشاورزی کاشمر، محمد شجعی در مراسم بهرهبرداری از این سردخانه اظهار کرد: «کشتارگاه طیور کاشمر با مساحت سه هکتار ظرفیت کشتار چهار هزار قطعه در ساعت را دارد.»
مدیر عامل زنجیره یکپارچه تولید گوشت مرغ پیشرو صالح کاشمر هم نیر اعلام کرد: «احداث سردخانه کشتارگاه طیور در اردیبهشتماه سال جاری آغاز شده و با سرمایهگذاری ۷۰ میلیارد ریال به بهرهبرداری رسیده است.»
غدیر صالحی افزود: «با سه سردخانه دیگری که داریم ظرفیت سردخانهای کاشمر به هزار و ۵۰۰ تُن افزایش یافته است و ما اگرچه برخی مواقع مرغ ذخیره راهبردی را تأمین میکنیم ولی مجبور هستیم مرغ را برای نگهداری به شهرستانهای دیگر بفرستیم اما با احداث این سردخانه مرغ مورد نیاز در همین شهر نگهداری میشود.»
وی ادامه داد: «برای احداث این سردخانه هیچگونه تسهیلاتی از بانک گرفته نشده و وامهایی که دریافت میشود از اعتبار خود زنجیره تولید گوشت مرغ است که طی ۴۰ سال گذشته به دست آوردهایم.»
مدیر عامل زنجیره یکپارچه تولید گوشت مرغ پیشرو صالح کاشمر گفت: «تمام هدف ما این است که سرمایه را وارد شهرستان کنیم و از خروج آن جلوگیری شود و تاکنون در این زنجیره ۴۵۰ نیرو بهکارگیری شدهاند که تلاش میشود افراد بیشتری مشغول شوند.»
یک سردخانه اساساً شامل تعدادی محفظه یخچالی است که میتواند هر محصول فاسد شدنی را سرد، منجمد و نگهداری کند.
برای ساخت موفقیت آمیز سردخانه باید شرایط زیربنایی کلی مشخصی رعایت شود: انتخاب مکان برای دسترسی آسان با جاده و قطار، زمین با مقاومت مکانیکی خوب و بدون مشکل با آبهای سطحی اهمیت دارد.
همچنین تامین آب و برق شرب و صنعتی؛ تاسیسات زهکشی، در دسترس بودن نیروی کار محلی (پرسنل فنی، نیروی کار ماهر برای تعمیر و نگهداری و کارگران عمومی) باید بررسی شود.
اگرچه سردخانه اساساً منطقهای است که در آن محصولات نگهداری میشود، به علاوه مکانی برای اتاق ماشینآلات دارد، اما بدیهی است که فضاهای تکمیلی چون دفتر، آزمایشگاه، خدمات عمومی، توالت و رختکن، اتاق قطعات یدکی و کارگاه، مواد بستهبندی و ذخیرهسازی نیاز هست.