بکارگیری صمغ‌ کندر در نگهداری گوشت شترمرغ

امتیاز دهید
صمغ کندر

برای نگهداری مواد غذایی حساسی چون گوشت، روش‌های مختلفی وجود دارد در این مطلب، تاثیر بکارگیری صمغ کندر مورد بحث قرار می‌گیرد.

ﻓﯿﻠﻢﻫﺎی ﺧﻮراﮐﯽ در ﻣﻘﺎﯾﺴﻪ ﺑﺎ ﻓﯿﻠﻢﻫﺎی ﻣﺼﻨﻮﻋﯽ از وﯾﮋﮔﯽﻫﺎی ﻣﮑﺎﻧﯿﮑﯽ و ﻓﯿﺰﯾﮑﯽ ﻣﻨﺎﺳﺒﯽ ﺑﺮﺧﻮردار  نبوده و ﺑﻪ ﺗﻨﻬﺎﯾﯽ ﺑﺮای ﺑﺴﺘﻪﺑﻨﺪی ﻣﻮاد ﻏﺬاﯾﯽ ﻣﻄﻠﻮب نیستند.

روشﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻔﯽ از ﺟﻤﻠﻪ اﺳﺘﻔﺎده از ﻓﻨﺎوری ﻧﺎﻧﻮ، ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻓﯿﻠﻢ ﮐﺎﻣﭙﻮزﯾﺘﯽ و دوﻻﯾﻪ و اﺳﺎﻧﺲﻫﺎی روﻏﻨﯽ ﺑﺮای ﺑﻬﺒﻮد اﯾﻦ ﺿﻌﻒﻫﺎ ﻣﻮرد ﺗﻮﺟﻪ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ.

از ﺟﻤﻠﻪ ﺗﺮﮐﯿﺒﺎت ﺑﺎ ﻣﻨﺸﺎ ﮔﯿﺎﻫﯽ ﮐﻪ ﻗﺎﺑﻠﯿﺖ ﺗﺸﮑﯿﻞ ﻓﯿﻠﻢ و ﭘﻮﺷﺶ ﺧﻮراﮐﯽ را دارد، ﮐُﻨﺪر ﯾﺎ ﮐﻨﺪور، ﯾﮏ ﻧﻮع اوﻟﺌﻮﮔﻢ رزﯾﻨﯽ ﻣﻌﻄﺮ اﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻧﺎمﻫﺎی ﻓﺮاﻧﮑﯿﻨﺴﻨﺲ و اوﻟﯿﺒﺎﻧﻮم ﻧﯿﺰ ﺷﻨﺎﺧﺘﻪ ﻣﯽﺷﻮد ﮐﻪ ﻣﺘﻌﻠﻖ ﺑﻪ ﺟﻨﺲ ﺑﻮﺳﻮﻟﯿﺎ از راﺳﺘﻪ اﻓﺮاﻫﺎ اﺳﺖ.

اﯾﻦ ﺟﻨﺲ دارای 24 ﮔﻮﻧﻪ اﺳﺖ و ﻋﻤﺪهﺗﺮﯾﻦ ﮔﻮﻧﻪﻫﺎی آن ﮐﻪ ﻣﻨﺒﻊ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﮐُﻨﺪر ﻫﺴﺘﻨﺪ ﺷﺎﻣﻞ B.carteri و B.serrata است. ﺑﺨﺶ ﻋﻤﺪه ﺻﻤﻎ ﮐﻨﺪر از ﮔﻮﻧﻪ B.carteri و ﺑﻮﻣﯽ ﭼﯿﻦ و ﺷﺮق آﻓﺮﯾﻘﺎ اﺳﺖ.

اﯾﻦ ﺻﻤﻎ ﺑﻪ ﻃﻮر ﮔﺴﺘﺮده ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﮔﯿﺎه داروﯾﯽ در ﻃﺐ ﺳﻨﺘﯽ ﭼﯿﻦ، ﻫﻨﺪ و ﺷﻤﺎل ﺷﺮق آﻓﺮﯾﻘﺎ ﺟﻬﺖ درﻣﺎن ﺑﯿﻤﺎریﻫﺎی ﻣﺰﻣﻦ و ﺣﺎد و ﻫﻢﭼﻨﯿﻦ در درﻣﺎن ﺑﯿﻤﺎریﻫﺎی اﻟﺘﻬﺎﺑﯽ ﻣﺎﻧﻨﺪ اﻟﺘﻬﺎب روده ﺑﺰرگ، روﻣﺎﺗﯿﺴﻢ ﻣﻔﺼﻠﯽ، دﯾﺎﺑﺖ اﺳﺘﻔﺎده ﻣﯽﺷﺪ.

ﻋﻼوه ﺑﺮ ﻣﻮارد ﭘﺰﺷﮑﯽ، ﺑﻪ ﺻﻤﻎ ﮐُﻨﺪر در ﻣﺘﻮن ﻣﺬﻫﺒﯽ و ﻓﺮﻫﻨﮕﯽ ﻧﯿﺰ اﺷﺎره ﺷﺪه اﺳﺖ و در ﺻﻨﺎﯾﻊ آراﯾﺸﯽ، ﻋﻄﺮﺳﺎزی، ﻧﻮﺷﯿﺪﻧﯽﻫﺎ و ﻣﻮاد ﻏﺬاﯾﯽ ﮐﺎرﺑﺮد دارد.

از ﻣﺸﺨﺼﺎت اﯾﻦ ﮔﯿﺎﻫﺎن، وﺟﻮد ﻣﺠﺎری ﺗﺮﺷﺤﯽ در آﻧﻬﺎ اﺳﺖ ﺑﺎ ﺷﮑﺎﻓﯽ ﮐﻪ در ﺗﻨﻪ درﺧﺘﭽﻪ ﻣﻮﻟﺪ ﮐﻨﺪر اﯾﺠﺎد ﻣﯽﮐﻨﻨﺪ ﺷﯿﺮاﺑﻪ ﺳﻔﯿﺪ رﻧﮕﯽ ﮐﻪ ﻫﻤﺎن ﺻﻤﻎ رزﯾﻨﯽ کندر اﺳﺖ ﺧﺎرج ﻣﯽﺷﻮد.

اﯾﻦ ﺷﯿﺮاﺑﻪ در ﻣﺠﺎورت ﻫﻮا ﺑﻪ ﺗﺪرﯾﺞ ﺳﻔﺖ ﺷﺪه و ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻗﻄﻌﺎت ﮐﻮﭼﮏ ﺑﺪون ﺷﮑﻞ ﯾﺎ ﮐﺮوی ﺑﻪ رﻧﮓ ﺳﻔﯿﺪ، زرد روﺷﻦ، زرد ﻣﺎﯾﻞ ﺑﻪ ﻗﻬﻮه ای درﻣﯽآﯾﺪ.

ﺑﺮﺧﯽ از ﭘﮋوﻫﺶﻫﺎﯾﯽ ﮐﻪ در راﺑﻄﻪ ﺑﺎ ﻓﯿﻠﻢﻫﺎ و ﭘﻮﺷﺶﻫﺎ ﺻﻮرت ﮔﺮﻓﺘﻪ ﻋﺒﺎرﺗﻨﺪ از : ﻓﯿﻠﻢ ﺧﻮراﮐﯽ ﻧﺸﺎﺳﺘﻪ ﮐﺮﺑﻮﮐﺴﯽ ﻣﺘﯿﻞ ﺳﻠﻮﻟﺰ ﺣﺎوی اﺳﺎﻧﺲ رزﻣﺎری، ﻓﯿﻠﻢ ﻣﻮﺳﯿﻼژ ﺑﻪداﻧﻪ ﺣﺎوی اﺳﺎﻧﺲ ﭘﻮﻧﻪﮐﻮﻫﯽ، ﻓﯿﻠﻢ ﺧﻮراﮐﯽ ﺑﺮ ﭘﺎﯾﻪ آﻟﮋﯾﻨﺎت ﺣﺎوی اﺳﺎﻧﺲ ﺑﺮگﻟﯿﻤﻮ، ﻓﯿﻠﻢ ﮐﯿﺘﻮزان ﺣﺎوی اﺳﺎﻧﺲ ﻣﯿﺨﮏ، دارﭼﯿﻦ و آوﯾﺸﻦ. ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت ﺛﺎﺑﺖ ﮐﺮده اﺳﺖ ﮐﻪ آﻧﺘﯽاﮐﺴﯿﺪانﻫﺎی زﯾﺎدی از ﺟﻤﻠﻪ اﺳﯿﺪآﺳﮑﻮرﺑﯿﮏ ﻣﯽﺗﻮاﻧﻨﺪ وﯾﮋﮔﯽﻫﺎی ﺿﺪﺑﺎﮐﺘﺮﯾﺎﯾﯽ داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ.

اﺻﻮﻻ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻓﯿﻠﻢ ﺧﻮراﮐﯽ ﺗﻨﻬﺎ ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﯾﮏ ﻧﻮع ﭘﻠﯿﻤﺮ، وﯾﮋﮔﯽﻫﺎی ﻣﻄﻠﻮﺑﯽ را در ﺑﺮﺧﯽ زﻣﯿﻨﻪﻫﺎ از ﺧﻮد ﻧﺸﺎن ﻣﯽدﻫﺪ وﻟﯽ در ﺑﻌﻀﯽ زﻣﯿﻨﻪﻫﺎ ﻧﯿﺰ ﺿﻌﯿﻒ ﺧﻮاﻫﺪ ﺑﻮد. ﯾﮑﯽ از راهﻫﺎی ﺑﻬﺒﻮد وﯾﮋﮔﯽﻫﺎی ﻓﯿﻠﻢ ﺧﻮراﮐﯽ، ﺗﺮﮐﯿﺐ ﺑﯿﻮﭘﻠﯿﻤﺮﻫﺎ و ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺑﯿﻮﻓﯿﻠﻢﻫﺎی ﻣﺮﮐﺐ است.

ﻫﺪف از اﯾﻦ ﭘﮋوﻫﺶ ﺗﻮﻟﯿﺪ و ﺗﻮﺳﻌﻪ ﻓﯿﻠﻢ ﺧﻮراﮐﯽ ﻓﻌﺎل دوﻻﯾﻪ ژﻻﺗﯿﻦ/  کندر دارای اﺳﺎﻧﺲ زوﻓﺎ و اﺳﯿﺪآﺳﮑﻮرﺑﯿﮏ (ﺗﺮﮐﯿﺒﺎت ﺿﺪﻣﯿﮑﺮوب و آﻧﺘﯽاﮐﺴﯿﺪان) و ﺑﺮرﺳﯽ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﺿﺪﻣﯿﮑﺮوﺑﯽ آن ﺑﺮ روی ﺳﻮﯾﻪﻫﺎی ﻋﺎﻣﻞ ﻓﺴﺎد ﮔﻮﺷﺖ ﺷﺘﺮﻣﺮغ و ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ارزﯾﺎﺑﯽ اﯾﻦ ﻓﯿﻠﻢﻫﺎ ﺟﻬﺖ اﻓﺰاﯾﺶ زﻣﺎن ﻣﺎﻧﺪﮔﺎری ﮔﻮﺷﺖ ﺷﺘﺮﻣﺮغ ﻧﮕﻬﺪاری ﺷﺪه در دﻣﺎی ﯾﺨﭽﺎل (4 درﺟﻪ ﺳﺎﻧﺘﯽﮔﺮاد) است.

ﺗﺤﻘﯿﻖ ﺣﺎﺿﺮ ﻧﺸﺎن داد ﮐﻪ اﺳﺘﻔﺎده از ﻓﯿﻠﻢ دوﻻﯾﻪ ﺿﺪﻣﯿﮑﺮوﺑﯽ زﯾﺴﺖﺗﺨﺮﯾﺐﭘﺬﯾﺮ ژﻻﺗﯿﻦ/ ﺻﻤﻎ کندر ﺣﺎوی اﺳﯿﺪآﺳﮑﻮرﺑﯿﮏ و اﺳﺎﻧﺲ زوﻓﺎ ﻗﺎدر اﺳﺖ رﺷﺪ ﺑﺎﮐﺘﺮیﻫﺎی ﻣﻮﺟﻮد در ﮔﻮﺷﺖ ﺷﺘﺮﻣﺮغ را ﻃﯽ ﻧﮕﻬﺪاری در 4 درﺟﻪ ﺳﺎﻧﺘﯽﮔﺮاد ﺑﻪ ﺗﻌﻮﯾﻖ ﺑﯿﻨﺪازد و زﻣﺎن ﻣﺎﻧﺪﮔﺎری ﮔﻮﺷﺖ را ﺑﺎ در ﻧﻈﺮ ﮔﺮﻓﺘﻦ ﭘﺎراﻣﺘﺮﻫﺎی ﻣﯿﮑﺮوﺑﯽ و ﺷﯿﻤﯿﺎﯾﯽ ﻣﻮرد ﻧﻈﺮ، 8-6 روز اﻓﺰاﯾﺶ دﻫﺪ.

در ﻣﺠﻤﻮع ﻣﯽﺗﻮان ﮔﻔﺖ ﻓﯿﻠﻢ ﺿﺪﻣﯿﮑﺮوﺑﯽ ﺣﺎوی اﺳﺎﻧﺲ زوﻓﺎ و اﺳﯿﺪآﺳﮑﻮرﺑﯿﮏ، ﭘﺘﺎﻧﺴﯿﻞ ﺧﻮﺑﯽ در ﮐﺎﻫﺶ ﺑﺎر ﻣﯿﮑﺮوﺑﯽ ﮔﻮﺷﺖ داشته و ﺑﺎ ﮐﻨﺘﺮل اﻓﺰاﯾﺶ ﻣﻘﺪار ﭘﺮاﮐﺴﯿﺪ و pH قادر اﺳﺖ ﺗﺨﺮﯾﺐ ﺑﺎﻓﺖ ﮔﻮﺷﺖ ﺷﺘﺮﻣﺮغ را ﻃﯽ ﻧﮕﻬﺪاری در ﯾﺨﭽﺎل ﺑﻪ ﺗﻌﻮﯾﻖ ﺑﯿﻨﺪازد.

منبع:

پیرنیا، مطهره و دیگران(1399)؛ بررسی ویژگی ضدمیکروبی فیلم خوراکی دو لایه ژلاتین- صمغ کندردارای اسیدآسکوربیک و اسانس زوفا بر زمان ماندگاری فیله شترمرغ در دمای یخچال. نشریه علوم و صنایع غذایی، شماره 100، دوره 17.

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دوست داشتید، بیشتر بخوانید
جدیدترین نوشته‌‌ها
سمپاشی خودکار

سمپاشی خودکار با فیلدین

تولید پنبه در ایران

خبرهای کشاورزی شماره 101

چالش‌های صنعت غذا

مروری بر صنایع غذایی ( چالش‌های صنعت غذا)

نگهداری محصولات آبزی

ذخیره‌سازی و نگهداری محصولات آبزی

تولید غذای آبزیان

تولید غذای آبزیان

کشت انار در آمریکا

انار، میوه صحراهای آمریکا

محبوب‌ترین نوشته‌‌ها
صنایع تبدیلی

صنایع تبدیلی کشاورزی چیست؟ ( + فایل صوتی)

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

پنیر لور

طرز تهیه پنیر لور

حلوا سوهان

حلوا سوهان با آرد جوانه گندم

صنعت کشاورزی آمریکا

صنعت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (1)

«روز کشاورز»، کدام روز از سال است می‌خواهیم جشن بگیریم