خرما به عنوان یکی از برندهای معرفی قصرشیرین است که به عنوان یک نماد در شناسایی آن به دیگر نقاط کشور نقش مهمی دارد.
قصرشیرین تنها منطقه استان کرمانشاه و حتی بخش شمالغربی کشور است که به واسطه شرایط خاص اقلیمی، امکان پرورش نخیلات و تولید خرما را دارد.
به گزارش ایرنا، قصرشیرین در مجموع ۸۸۰ هکتار نخیلات دارد که از این میزان، ۷۰۰ هکتار آن بارور است که از اول شهریور کار برداشت خرما از سطح نخیلات شهرستان آغاز شده است.
به گفتهی خدرویسی – معاون سیاسی، جتماعی فرماندار قصرشیرین، با شروع کار برداشت خرما، خرمافروشان با برپایی غرفههایی در ورودی شهر مستقر میشوند تا محصول خرمای خود را به فروش برسانند که به منظور ساماندهی آنها هماهنگی لازم برای حل مشکل آب و برق غرفه ها انجام شده است.
وی اضافه کرد: پیش بینی میشود که از سطح نخیلات این شهرستان در مجموع سه هزار و ۱۵۰ تُن محصول خرما با میزان عملکرد چهار و نیم تُن در هر هکتار برداشت شود.
او گفت: ارقام تولیدی خرما در این شهرستان شامل زاهدی، اشرسی، برحی، ربی، پیارم. خضراوی. جعفری، مجول، استعمران و ازرق است و در برخی، ارقام رطب نیز وجود دارد.
قصرشیرین از گذشتههای دور خاستگاه خرما بوده و باغداران این شهرستان با اصول کاشت و نگهداری خرما آشنایی کامل دارند ولی نبود بستهبندی مناسب و صنایع تبدیلی از مشکلات نخلداران این شهرستان است.
رقم اشرسی از نظر عملکرد کیفیت میوه و بازار پسندی نسبت به سایر ارقام ارجحیت دارد و بواسطه همین عملکرد بالا که گاهی تا ۴۰۰ کیلوگرم در هر نخل میرسد، تاکنون چند بار قصرشیرین عنوان بالاترین عملکرد خرمای کشور را بدست آورده است.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و ۳۱ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغ دارد.