انجمن علمی دانشجویی مهندسی گیاهپزشکی دانشگاه رازی، کارگاه آموزشی « مدیریت مزرعه پیاز » را برگزار میکند.
به گزارش باشگاه دانشجویان ایسنا، این کارگاه با تدریس شهرام یلوه ـ کارشناس مسئول قرنطینه گیاهی و آزمایشگاه، طی روزهای ۸ و ۹ شهریور ساعت ۲۰ تا ۲۲ برپا میشود.
گیاهشناسی پیاز، مدیریت مزرعه در مرحله کاشت، داشت و برداشت و انبارداری پیاز، سرفصلهای این دوره است.
علاقهمندان میتوانند با استفاده از این آدرس در این کارگاه شرکت کنند.
کاشت پیاز بهاره آسان است. حتی میتوان آنها را در باغچه آشپزخانه کاشت. آنها معمولا در سالاد سبزیجات یا به عنوان چاشنی در سوپ استفاده میشوند. برخی از فواید پیاز بهار شامل کاهش قند خون و کاهش فشار خون و سطح کلسترول است.
از بین این دو نوع، پیازهای بلبلی به دلیل ماندگاری طولانی و طعم شیرین، محبوبیت بیشتری نسبت به بهاره دارند.
شرایط پرورش پیاز
پیازها در خاکهای شنی و لومی با زهکشی خوب، حاصلخیز و غیرمتراکم، عملکرد خوبی دارند pH ایدهآل 5.8 تا 6.8 است.
پرورش پیاز، یک سرمایهگذاری ارزشمند است زیرا امکان پرورش پیاز در طول سال از طریق آبیاری وجود دارد. آزمایش خاک با آزمایشگاههای معتبر توصیه میشود.
دمای ایدهآلی که پیاز برای رشد نیاز دارد بین 13 تا 35 درجه سانتیگراد است.
از نظر نیاز، جدای از زمین که یک واقعیت بدیهی است، نیازهای دیگر کود DAP و نهال است. 1 کیلوگرم نهال را می توان در 1 هکتار استفاده کرد در حالی که 20 گرم کود DAP در هر متر مربع استفاده میشود.
کود DAP منبع عالی فسفر P و نیتروژن N برای تغذیه گیاه است. این کود بسیار محلول است بنابراین به سرعت در خاک حل می شود تا فسفات و آمونیوم در اختیار ریشه گیاهان قرار بگیرد. یک ویژگی قابل توجه DAP ، pH قلیایی آن است که در اطراف گرانول حل شده ایجاد میشود.
باران زیاد یا آبیاری بیش از حد میتواند محصول را آب کند. اگر باران در منطقه شما بیش از حد است، روی رشد محصول در طول بارانهای کوتاه تمرکز کنید.
همچنین میتوانید تختها را بالا بیاورید تا از جریان آب از مزرعه مطمئن شوید. از آبیاری زیاد پیاز خودداری کنید. بهترین نوع آبیاری پیاز، آبیاری قطرهای است. از آبیاری سربار باید خودداری کرد زیرا باعث بیماریهای قارچی میشود.
آفات رایجی که به پیاز حمله می کنند عبارتند از انگل، تریپس، نماتد و معدنچی برگ. برای از بین بردن آفات از بهترین آفتکشها استفاده کنید.