مراحل تولید محصول سالم خیار برای اخذ مجوز محصول سالم توسط کارشناسان جهادکشاورزی تهیه شده است که در این مطلب در قالب یک اینفوگرافی به آن ها اشاره شده است.
قبل از مطالعه ی تصویر، بهتر است مروری بر نکات پرورش خیار داشته باشیم:
- خیارها را با فاصله 36 تا 60 اینچ (برای گیاهان داربستی 12 اینچ) در منطقه ای با آفتاب فراوان و خاک حاصلخیز و با زهکشی خوب با pH 6.0 تا 6.8 قرار دهید. خاک بومی را با مخلوط کردن چند اینچ کمپوست قدیمی یا سایر مواد آلی غنی بهبود دهید. خیارها با کمی مراقبت به سرعت رشد می کنند. ( هر اینج،2.52 سانتی متر است.)
- دما، رطوبت نسبی و تشعشع، پارامترهای اصلی آب و هوایی هستند که مستقیماً بر رشد خیار تأثیر میگذارند و در نتیجه عملکرد را تا حد قابل توجهی تحت تأثیر قرار میدهند.
- برای میوه بهتر خیار، قبل از کاشت بذر، با افزودن کود قدیمی، بسترهای کاشت را آماده کنید. مخلوط کمپوست کم نیتروژن و پتاسیم بالا می تواند به رشد بهتر خیار کمک کند. علاوه بر آب، گیاه خیار برای رشد سریع به کود نیز نیاز دارد.
- به آنها آفتاب کامل و فضای کافی برای رشد بدهید و آنها را روی یک پرده یا حصار آموزش دهید.
- خیارها با آبیاری منظم و عمیق یک بار در هفته یا بیشتر و اگر هوا برای چند روز بسیار گرم باشد، بهترین عملکرد را دارند. رطوبت ناکافی یا ناسازگار می تواند میوه هایی با شکل عجیب و غریب یا بد مزه ایجاد کند.
- پس از استقرار، خیارها در طیف وسیعی از انواع خاک رشد می کنند – از خاک رسی متراکم گرفته تا لوم شنی سبک – اگرچه همه خاک ها باید به خوبی زهکشی شوند.
- برای کاشت خیار بهتر است منتظر هوای گرم باشید زیرا به دمای خاک حساس هستند.
- خیار در هوای گرم، بهترین رشد را دارد. بذرها را در اواخر فروردین در داخل خانه برای پیوند شروع کنید. بعد از گرم شدن خاک، معمولاً در اردیبهشت ماه، بذر را مستقیماً در باغ بکارید. مالچ و پوشش های ردیفی پلاستیکی امکان کاشت زودتر را فراهم می کند
تهیه کننده اینفوگرافی: نازنین دریانی زاده و زهرا شاهمرادی