کاشت کینوا همرا با آموزش گام به گام

امتیاز دهید
کشت کینوا - گل کینوا

کاشت کینوا به عنوان یک محصول کشاورزی جدید و مغذی طرفداران زیادی دارد این گیاه گلدار از خانواده تاج خروس است که به عنوان یک محصول عمدتاً برای دانه‌های خوراکی آن کشت می‌شود.

کینوا، هزاران سال است که از مناطق کوهستانی آمریکای جنوبی سرچشمه می‌گیرد و برای مصرف انسان کشت می‌شود.

کاشت کینوا در حال حاضر به بیش از 70 کشور در سراسر جهان رشد کرده است. این ابر غذای قدیمی سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است و طعم ملایم خوبی دارد. دانه‌ها اغلب مانند برنج پخته می‌شوند یا به صورت آرد آسیاب می‌شوند که می‌توان از آن به عنوان جایگزین بدون گلوتن در پخت‌و‌پز استفاده کرد.

کشت کینوا – گام به گام

  • گیاهان کینوا در یک مکان آفتابی روشن که چندین ساعت نور مستقیم در روز دریافت می‌کند به خوبی رشد می‌کنند.
  • گیاهان کینوا در خاک‌های لومی با زهکشی خوب و دارای مواد آلی بالا، بهترین رشد را دارند. قبل از کاشت، خاک باید با کمپوست یا کود اصلاح شود. هنگامی که نهال‌ها چندین اینچ بلند شدند، برای جلوگیری از علف‌های هرز و حفظ رطوبت، اطراف نهال‌ها را مالچ‌پاشی می‌کنند.
  • نهال‌های کینوا تا زمانی که رشد کنند به خاک مرطوب (اما نه غرقاب) نیاز دارند. گیاهان بالغ کینوا نسبتاً مقاوم به خشکی در نظر گرفته می‌شوند.
  • گیاهان کینوا به عنوان یک محصول با آب و هوای خنک در نظر گرفته می‌شوند و زمانی که در آب‌و‌هوای سرد و خشک رشد می‌کنند بهترین عملکرد را دارند.
  • دمای بالا مانع از رشد و نمو بذر گیاهان کینوا می‌شود و در نهایت بر تعداد دانه‌های قابل برداشت تأثیر می‌گذارد.
  • دمای ایده‌آل برای گیاهان کینوا بین 35 سانتیگراد در روز و  منفی 4 درجه فارنهایت در شب است.
  • هنگام رشد گیاه کینوا از بذر، باید اطمینان حاصل شود که آخرین یخبندان قبل از کاشت بذر در باغ سپری شده است، زیرا نهال‌های ظریف قادر به تحمل سرما نیستند.
  • گیاهان کینوا به خاک غنی با مواد آلی بالا نیاز دارند. قبل از کاشت، خاک را با کمپوست تازه یا یک کود آلی متعادل اصلاح می‌کنند. علاوه بر این، در آماده سازی خاک، گیاهان کینوا در طول دوره رشد نیازی به کوددهی ندارند.
  • بوته‌های کینوا، 90 تا 120 روز پس از کاشت، آماده برداشت هستند. هنگامی که برگ‌ها ریختند و فقط سر دانه‌های خشک شده باقی ماندند، بذرها آماده برداشت هستند. خوشبختانه برداشت کینوا ساده است – دانه‌ها را می‌توان به سمت بالا به سمت ساقه جدا کرد که به راحتی آنها را جدا می‌کند.
  • پس از برداشت، دانه‌های تازه کینوا با استفاده از الک غلات الک می‌کنند.
  • قبل از نگهداری، دانه‌های کینوا باید کاملا خشک شوند. دانه‌ها به صورت نازک روی سینی پهن می‌کنند و آن را در آفتاب داغ یا نزدیک منبع حرارت قرار می‌دهند تا خشک شود.
  • کینوای خشک شده را می‌توان تا شش ماه در یک ظرف دربسته در مکانی خشک و خنک نگهداری کرد.
  • بذر کینوا را می‌توان پس از سپری شدن آخرین یخبندان مستقیماً در باغ کاشت، در اقلیم هایی با زمستان های گرم، حتی می‌توان بذرها را در اواخر تابستان یا اوایل پاییز برای برداشت زمستان کاشت.
  • دمای خاک باید حدود 16 درجه سانتیگراد باشد تا بذرها جوانه بزنند.
  • قبل از کاشت، بستر باغ باید با چرخاندن آرام خاک و اضافه کردن یک لایه کمپوست تازه آماده شود.
  • ردیف دانه‌ها با فاصله 30 سانتیمتر در امتداد هر ردیف قرار می‌گیرد، 2 تا 3 دانه با هم کاشته می‌شوند تا اطمینان حاصل شود که حداقل یکی در هر نقطه زنده می‌ماند.
  • پس از کاشت بذرها، یک لایه نازک خاک ریخته می‌شود و روی آن را کمی اسپری می‌پاشند تا مرطوب شود.
  • جوانه زدن بذر کینوا تقریباً 4 تا 5 روز طول می‌کشد. هنگامی که نهال‌ها جوانه زدند، ردیف‌ها را نازک می‌کنند تا مطمئن شوند که در هر 25 تا 30 سانتیمتر فقط یک گیاه وجود دارد.
  • دانه‌ها و نهال‌ها را تا زمانی که به خوبی تثبیت شوند به طور مداوم مرطوب نگه می‌دارند.
  • بوته‌های کینوا معمولاً 90 تا 120 روز پس از کاشت آماده برداشت هستند.

آفات و بیماری‌ها

خوشبختانه دانه‌های کینوا با ماده تلخی به نام ساپونین پوشانده شده است که از آن‌ها در برابر آسیب پرندگان و آفات محافظت می‌کند.

با این حال، برگ‌های گیاه کینوا در برابر هجوم شته‌ها، سوسک‌های کک، معدنچیان برگ و سایر آفات رایج حساس هستند.

بیشتر ویروس‌های موجود در گیاهان کینوا توسط شته‌ها یا برگ‌ها از سایر محصولات این منطقه منتقل می‌شوند،

با این حال، تولید بذر معمولاً تحت تأثیر قرار نمی‌گیرد. به طور کلی، گیاهان کینوا گیاهان مقاومی هستند که در برابر آفات یا بیماری‌های جدی حساس هستند.

 پژوهشی در رابطه با ایجاد امکان رشد و توسعه کشت کینوا

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دوست داشتید، بیشتر بخوانید
جدیدترین نوشته‌‌ها
پاستوریزاسیون تخم‌مرغ

پاستوریزاسیون تخم‌مرغ با فناوری فرکانس رادیویی

بوتیرات

تاثیر بوتیرات بر کنترل رشد سلول‌های سرطانی روده

آبسه کبدی گاو

همکاری دانشمندان برای مطالعه علت و ایجاد آبسه کبدی در گاو

سمپاشی خودکار

سمپاشی خودکار با فیلدین

تولید پنبه در ایران

خبرهای کشاورزی شماره 101

چالش‌های صنعت غذا

مروری بر صنایع غذایی ( چالش‌های صنعت غذا)

محبوب‌ترین نوشته‌‌ها
صنایع تبدیلی

صنایع تبدیلی کشاورزی چیست؟ ( + فایل صوتی)

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

پنیر لور

طرز تهیه پنیر لور

حلوا سوهان

حلوا سوهان با آرد جوانه گندم

صنعت کشاورزی آمریکا

صنعت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (1)

«روز کشاورز»، کدام روز از سال است می‌خواهیم جشن بگیریم