مسئول صنایع تبدیلی اداره جهادکشاورزی استهبان استان فارس از فعالیت سه کارخانه صنایع تبدیلی انجیر در این شهرستان که به دلیل مشکلات اقتصادی، راکد بودند خبر داد.
به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره جهادکشاورزی استهبان، سعید قانعی گفت: «مشکلات اقتصادی طی چند سال گذشته چرخ این سه کارخانه را راکد نگه داشته و عده زیادی را از چرخه اشتغال خارج کرده بود که با پیگیریهای انجام شده این سه واحد تولیدی فعالیت خود را آغاز کردند.»
وی با اشاره به اشتغال بیش از ۱۲۰ نفر به صورت مستقیم در این سه کارخانه افزود:
«با راهاندازی مجدد کارخانهها در این شهرستان، زمینه اشتغال بالغ بر ۴۰۰ نفر نیز به صورت غیرمستقیم ایجاد شده است.»
مسئول صنایع تبدیلی اداره جهادکشاورزی استهبان اظهار داشت: «موانع پیش روی کارخانه دام دوشان و شرکت نوش و شرکت نصیریان که در زمینه بستهبندی انجیر فعالیت دارند رفع و با تغییر کاربری و رفع مشکلات بانکی و صادراتی این کارخانهها، ۱۰ هزار تُن به ظرفیت صادرات خشکبار استهبان اضافه شد.»
فرآوری انجیر
نجیر تازه پس از رسیدن شیرین است. محتوای آب تا 78٪، آب آزاد، آب کلوئیدی و آب ترکیبی در سه حالت وجود دارد و به راحتی ذخیره و حمل نمیشود، انجیر خشک نه تنها ماندگاری بیشتری دارد، بلکه نرم است.
هنگام چیدن، انجیر رسیده (نه خیلی رسیده) و بزرگ و پر باید انتخاب شود، این اولین مرحله برای بررسی مواد اولیه انجیر است.
انجیر را میتوان به طور کامل خشک کرد، یا بعد از برش، خشک کرد. پس از برش، زمان خشک شدن سریعتر از خشک شدن کامل است.
نکته کلیدی استفاده از دستگاه انجیر خشککن، انرژی هوا، کنترل دقیق دما، رطوبت، سرعت باد و حجم هوا است. اندازه انجیر برای خشک کردن به سه مرحله تقسیم میشود:
مرحله اول: 5 ساعت، تنظیم دما در حدود 70 تا85 درجه سانتیگراد، تنظیم رطوبت 50٪
مرحله دوم: 8 ساعت، تنظیم درجه حرارت 60 تا 70 درجه سانتیگراد، کاهش زمان تخلیه، تنظیم رطوبت 30٪.
مرحله سوم: 5 ساعت، تنظیم درجه حرارت 50 تا 60 درجه سانتیگراد، تنظیم رطوبت 10٪.
زمان خشک شدن کل حدود 18 ساعت بوده و میزان رطوبت انجیر زیر 15 درصد است.
پس از خشک شدن انجیر، باید دوباره فرآیند نرم شدن انجام شود. باید توجه داشت که آن با فیلم پلاستیکی محافظت شود تا از رشد باکتری جلوگیری کند. پس از 2 روز از فرآیند نرم شدن، میتوان آنها را بستهبندی و نگهداری کرد.
استهبان، توان اکولوژیک و لزوم احداث کارخانه های فرآوری انجیر