آذربایجان شرقی یکی از قطبهای مهم ظرفیت سردخانه در کشور نیز محسوب میشود، و از حیث تعداد سردخانه، در جایگاهی پس از آذربایجان غربی و تهران و در رتبه سوم کشور قرار دارد، اما باشد تلاش کرد تا تعداد سردخانهها با توجه به ظرفیت بالای استان، ارتقا یابد.
به گزارش ایرنا، مدیر صنایع تبدیلی و تکمیلی آذربایجان شرقی با بیان مطلب فوق ادامه داد: با توجه به اینکه مراغه، قطب تولید سیب استان است، بیشترین میزان سردخانه را با ۵۹ واحد و ظرفیت تولید ۱۴۱ هزار تن در استان دارا است.
ایاز برنو افزود: شهرستان تبریز با دارا بودن ۱۲ سردخانه و ظرفیت بیش از ۲۶ هزار تن در رتبه دوم آمار سردخانهای استان قرار دارد و شهرستانهای میانه و شبستر نیز هر کدام با ۱۱واحد سردخانه و ظرفیتی بالغ بر ۴۹ هزار تن و ۳۶.۵ هزار تن جزو مناطق پیشتاز در امر سردخانهای هستند.
وی ادامه داد: شهرستانهای اسکو، جلفا، کلیبر، ورزقان و هوراند نیز جزو مناطق فاقد سردخانه هستند، که امیدواریم با تلاشهای سرمایه گذاران، شاهد بهره برداری از واحدهای سردخانهای در این شهرستانها باشیم.
وی با اشاره به اشتغال ۱۰۲۰ فرد در واحدهای سردخانهای استان، افزود: در مراغه ۴۲۵ فرد، در تبریز ۱۰۴ فرد، در شبستر ۱۳۳ و در میانه ۱۱۵ فرد در حال فعالیت و کار هستند؛ نرخ اشتغال سایر مناطق استان نیز بر حسب تعداد سردخانهها، در آماری پایین تر از نرخ اشتغال این شهرستانها است.
بر اساس این گزارش، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز در صحبتی کوتاه در خصوص وضعیت سردخانهای استان، گفته که تاکنون در زمینه سردخانه و تولیدکنسانتره میوه در آذربایجان شرقی، سرمایه گذاری خوبی انجام گرفته و بیشتر مشکل این بخش مربوط به عدم پراکنش مناسب صنایع در استان است، که با ورود اتحادیههای مربوطه و تمرکز بر ساماندهی صنایع کشاورزی در نهاد جهاد کشاورزی، میتوان این مشکل را رفع کرد.
به گفتهی اکبر فتحی، مقرر شده تا پیگیری مشکل سردخانههای استان، از طریق سازمان صمت انجام بگیرد.