ثریا جعفری متولد ۱۳۵۴، به عنوان سرپرست خانواده سه نفره، کارآفرین روستای قرهحسنلو از توابع شهرستان ارومیه هست.
این بانو در عرصه تولید عرقیات گیاهی و محصولات پاک به صورت خانگی فعالیت میکند. محصولات پاک (ارگانیک)، محصولاتی هستند که در تولید آن از کمترین سم و کود استفاده شده باشد و محصولات تولیدی دارای کمترین ضرر و زیان برای مصرفکننده باشند.
به گفته این بانوی فعال، در هر فصلی، متناسب با محصولات باغی و زراعی آن فصل به فرآوری محصولات میپردازند در این زمینه وی میگوید:
« دیپلم داروهای گیاهی دارم با دستگاه خشککن، گیاهان دارویی را خشک میکنم، در فصل توت، توت خشک کرده و به همین صورت، برگه زردآلو وگوجه و بقیه محصولات را خشک میکنیم.»
خانم جعفری در سال ۹۶، جزو برترینهای بانوان استان آذربایجان و در سال ۹۸ در مشاغل خانگی، نفر برتر شناخته شده و از طرف وزارت جهادکشاورزی و بسیجسازندگی لوح تقدیر دریافت کرده است.
محصولات ارگانیک چه محصولاتی هستند؟
توضیحات و تعاریف زیادی برای کشاورزی ارگانیک وجود دارد، اما همه با هم همگرا هستند تا بیان کنند که محصولات تولیدشده به مدیریت اکوسیستم متکی هستند نه نهادههای کشاورزی خارجی.
کشاورزی ارگانیک با حذف استفاده از نهادههای مصنوعی مانند کودهای مصنوعی و آفتکشها، داروهای دامپزشکی، دانهها و نژادهای اصلاح شده ژنتیکی، مواد نگهدارنده، افزودنیها و تابش، شروع به بررسی اثرات بالقوه زیستمحیطی و اجتماعی میکند.
اینها با شیوههای مدیریتی مخصوص سایت جایگزین میشوند که حاصلخیزی طولانی مدت خاک را حفظ و افزایش میدهد و از آفات و بیماریها جلوگیری میکند.
کشاورزی ارگانیک یک سیستم مدیریت تولید کل نگر است که سلامت اکوسیستم کشاورزی از جمله تنوع زیستی، چرخههای زیستی و فعالیت بیولوژیکی خاک را ارتقا و افزایش میدهد.
محصولات کشاورزی ارگانیک همیشه دارای گواهینامه نیستند و به آنها کشاورزی یا محصولات ارگانیک غیرتایید شده گفته میشود.
مزرعه سبزیجات ارگانیک / کشاورزی، یک تجارت ناامن است