شرکت «جیان تی» دو رنگ سبز طبیعی ساختهشده از جلبکهای اسپیرولینا و زردچوبه را به مجموعه گیاهان رنگ طبیعی اکسبری اضافه کرد. رنگ Shade Lime Green به مواد غذایی و نوشیدنیها رنگ سبز مایل به زرد می بخشد و رنگ Shade Jade Green سبز مایل به آبی را ایجاد میکند.
گفته میشود از این رنگها میتوان در محصولات لبنی مانند ماست، بستنی و مواد قنادی با روکش سخت و نرم مانند آدامس و ژله استفاده کرد. به گفته این شرکت، آنها در حال حاضر به صورت مایع عرضه میشوند و تا پایان سال بصورت پودر در دسترس خواهند بود.
با افزایش تقاضای مصرفکنندگان برای غذاهای دارای برچسب، استفاده از اسپیرولینا و زردچوبه پتانسیل منابع گیاهی برای رنگها را نشان میدهد.
مجموعه اکسبری، شامل رنگهای غذایی برگرفته از مواد غذایی است، این شرکت قرمزهایی را از سبزیجات و میوههایی مانند تربچه، سیب زمینی شیرین و زردهای هویجی را به صورت مایع و پودر تولید کرده است.
در واقع، تفاوت بین اسپیرولینا معمولی و اسپیرولینا آبی به یک مجتمع رنگدانه-پروتئین منفرد به نام فیکوسیانین بر میگردد.
فیکوسیانین رنگدانهای است که به اسپیرولینا (که سبز تیره است) رنگ کمی مایل به آبی میدهد، برای تهیه اسپیرولینا آبی، آنتی اکسیدان فیکوسیانین محلول در آب از اسپیرولینا استخراج میشود و سپس به صورت پودر آبی فروخته میشود.
. استخراج عمدتاً با خشک کردن، آسیاب کردن و مخلوط کردن با آب یا اسید استیک یا محلول NaOH یا اتانول برای اهداف تحقیقاتی و استفاده کم انجام میشود.
عصاره اسپیرولینا، یک رنگ آبی طبیعی پر جنبوجوش است، این یک رنگ فیکوسیانین محلول در آب است که به آرامی از یک جلبک سبز آبی که به طور خاص برای رنگ آن کشت میشود، استخراج میشود.
اسپیرولینا به صورت پودر یا تکههای ریز و یکنواخت به رنگ سبز آبی تیره تا سبز است، عصاره اسپیرولینا با استخراج آبی فیلتر شده از زیست توده خشک شده تهیه میشود و حاوی فیکوسیانینها به عنوان اجزای اصلی رنگ است.
از اسپیرولینا میتوان برای رنگآمیزی غذاهای مختلف از جمله محصولات پخته شده، فراستینگ، سوپ و بستنی استفاده کرد.