ریزسبزها

امتیاز دهید
میکروگرین ها یا ریزسبزها

میکروگرین‌ها یا ریزسبزها از دهه 1980 در صنعت آشپزی مورد استفاده قرار گرفته‌اند در حالی که آنها در ابتدا به عنوان نوعی چاشنی مورد استفاده قرار می‌گرفتند و سرآشپزها اکنون متوجه شده‌اند که وقتی در انواع غذاها و دستورالعمل‌ها گنجانده شود، طعم و جذابیت بصری را نیز اضافه می‌کنند.

همه چیز با دانه ها شروع می‌شود، اما به جای اینکه به گیاه اجازه داده شود تا با پتانسیل کامل خود رشد کند، گیاه کمی بعد از مرحله جوانه زدن برداشت می‌شود و میکروگرین ایجاد می‌شود. نتیجه‌ی این کشت، یک طعم قوی وگیاهی سرشار از مواد مغذی و فواید سلامتی است. میکروگرین‌ها سبزی‌های جوانی هستند که قد آنها تقریباً 1 تا 3 اینچ (2.5 تا 7.5 سانتیمتر) است. آن‌ها دارای طعمی معطر و محتوای مواد مغذی غلیظ هستند و در رنگ‌ها و بافت‌های متنوعی وجود دارند. میکروگرین‌ها به عنوان گیاه بچه در نظر گرفته می‌شوند که در جایی بین جوانه و سبزه قرار می‌گیرند.

فرآیند رشد میکروگرین کاملاً فشرده است چون سبزی‌ها به اندازه کافی هیدراته، تغذیه شده و روشن نگه داشته می‌شوند. به همین دلیل است که در خواربارفروشی، سبزی‌های میکروگرین را با قیمتی بالاتر از سبزیجات با اندازه‌ی کامل فروخته می‌شوند.

میکروگرین‌ها دارای سطوح بالایی از ویتامین‌هایی چون E، C و K، و همچنین سطوح متمرکز بتاکاروتن و لوتئین هستند. میکروگرین‌ها 40 برابر بیشتر از یک گیاه بالغ مواد مغذی دارند.

یکی دیگر از مزایای بزرگ میکروگرین‌ها، شاخص راحتی در پخت‌و‌پز است،  کار آماده‌سازی و خُرد کردن وجود ندارد و به معنای واقعی کلمه می‌توان آنها را روی وعده‌های غذایی مانند سوپ، ساندویچ، سرخ کردنی، املت، سالاد و غیره استفاده کرد.

یکی از انواع محبوب میکروگرین‌ها، ترکیبی از تربچه بنفش و سبز است که در عرض شش تا هفت روز آماده برداشت می‌شوند و طعم تند تربچه را ارائه می‌دهند.

آیا پرورش میکروگرین‌ها دشوار است؟ پرورش این گیاهان به تلاش فیزیکی بسیار کمی نیاز دارند و در عرض یک هفته آماده برداشت می‌شوند. علاوه بر این، رشد میکروگرین‌ها به فضای زیادی نیاز ندارد و معمولاً در داخل خانه با یک چیدمان عمودی انجام می‌شود.

شما می‌توانید با کشت این گیاهان، محصولی با ارزش را تولید کنید. برخی از افراد، میکروگرین‌ها را مستقیماً در زمین و یا در یک باغ در فضای باز پرورش می‌دهند، البته این موضوع  می‌تواند چالش‌های زیادی چون برداشت محصول را ایجاد کند.

چیدمان‌های فضای باز، دارای مزایا و معایب خاص خود هستند. یکی از مزایای رشد در فضای باز این است که میکروگرین‌ها به منبع نور مصنوعی نیاز ندارند، اما رشد در فضای باز به شرایط محیطی مناسب نیاز دارد. بسیاری از آب‌و‌هواها، شرایط خوبی را برای رشد میکروگرین‌ها از اواخر بهار تا اوایل پاییز فراهم می‌کنند که در طول تابستان دوره‌های چالش برانگیزی وجود دارد.

اگر در خانه، فضای خالی دارید، پرورش این گیاهان در این محیط مناسب‌تر و راحت‌تر است.

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دوست داشتید، بیشتر بخوانید
جدیدترین نوشته‌‌ها
سمپاشی خودکار

سمپاشی خودکار با فیلدین

تولید پنبه در ایران

خبرهای کشاورزی شماره 101

چالش‌های صنعت غذا

مروری بر صنایع غذایی ( چالش‌های صنعت غذا)

نگهداری محصولات آبزی

ذخیره‌سازی و نگهداری محصولات آبزی

تولید غذای آبزیان

تولید غذای آبزیان

کشت انار در آمریکا

انار، میوه صحراهای آمریکا

محبوب‌ترین نوشته‌‌ها
صنایع تبدیلی

صنایع تبدیلی کشاورزی چیست؟ ( + فایل صوتی)

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

پنیر لور

طرز تهیه پنیر لور

حلوا سوهان

حلوا سوهان با آرد جوانه گندم

صنعت کشاورزی آمریکا

صنعت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (1)

«روز کشاورز»، کدام روز از سال است می‌خواهیم جشن بگیریم