از آنجایی که تقاضای مصرفکنندگان در سالهای اخیر با تمرکز واضحتر بر محصولات تازه و مغذی تغییر کرده است، نوآوریهای تکنولوژیکی از اهمیت بالایی برخوردار شد. اینجاست که فناوران مواد غذایی وارد عمل میشوند.
آنها کارشناسانی هستند که اطمینان حاصل میکنند که مواد غذایی مطابق با تقاضای رو به رشد برای پایداری و راحتی تولید، تهیه و بستهبندی میشوند. آنها مسئول افزایش تولید غذا، مقابله با کمبود مواد غذایی و تامین غذای سالم از طریق نوآوریهای تکنولوژیکی هستند.
برخی از پیشرفتهای این بخش شامل خدمات تحویل غذا، گوشت گیاهی، بستهبندی جلبک دریایی زیست تخریبپذیر، سیستم بازرسی مواد غذایی مبتنی بر هوشمصنوعی برای کاهش ضایعات مواد غذایی و میلههای پروتئین است.
فناوری غذایی چیست؟
فناوری مواد غذایی شاخهای از علم است که به مطالعه فرآوری، ساخت، نگهداری، برچسبگذاری، توزیع، کنترل کیفیت و غیره میپردازد.
برنامههای فناوری مواد غذایی شامل تمام تکنیکها و فعالیتهای مربوط به ذخیرهسازی، فرآوری و تولید مواد غذایی میشود. این رشته به دلیل افزایش تقاضا برای حفظ مواد مغذی در اقلام غذایی محبوبیت زیادی پیدا میکند.
غذا یکی از اساسیترین کالاهای مصرفی است که هرگز از تقاضا خارج نمیشود. صنعت غذا یک صنعت غول پیکر است و همیشه میتوان مطمئن بود که یک شغل مطمئن در آنجا پیدا میکند.
تقاضای فزایندهای برای فناوران و متخصصان مواد غذایی ماهر وجود دارد که در زمینه جابجایی، پردازش و تولید مواد غذایی ایمن، بهداشتی و مغذی آموزش دیده باشند. شرکتها و تولیدکنندگان همچنین به دنبال تکنولوژیستهای مواد غذایی هستند که بتوانند ارزیابی کیفیت و کنترل کیفیت را انجام دهند که بخش مهمی از تولید مواد غذایی است.
صنایع غذایی هزاران شغل مختلف را ارائه می دهد. تنوع مشاغل تحت کیفیت، تحقیق و توسعه، فروش، بازاریابی، تولید، تدریس یا دولتی وجود دارد.
صنعت غذا جهانی است. از این رو یک حرفه جهانی برای علاقهمندان به علم و فناوری غذایی ارائه میدهد.
فرصتهای متعددی در حوزههای مختلف برای فارغ التحصیلان رشته فناوری غذایی مانند رستورانها، بیمارستانها، شرکتهای فرآوری مواد غذایی، شرکت های تولید نوشیدنی، کارخانههای مواد غذایی، پذیرایی، صنایع بستهبندی و آزمایشگاههای تحقیقاتی مواد غذایی وجود دارد.
بخش غذا یک صنعت پررونق است، به همین دلیل است که تقاضا برای متخصصان علوم و فناوران مواد غذایی در حال افزایش است. یک تکنسین مواد غذایی در بازار مواد غذایی ضروری است.
علم و فناوری غذا کمک زیادی به تکامل تولید و مصرف مواد غذایی در سراسر جهان کرده است. مدرک در فناوری مواد غذایی فرصتهای شغلی زیادی را باز میکند.
علاقه به علوم غذایی، سلامت و تغذیه، توانایی حل مسئله، دانش فنی، مهارتهای تحقیقاتی عالی و آگاهی از بازار مصرفکننده تعدادی از شایستگیهای حرفه ای مورد نیاز است.