سهم تولید کشمش آذربایجان غربی در سال جاری، ۱۶۰۰۰ تُن کشمش تیزآبی بوده که از ۶۵ هزار تُن انگور تولیدی استان، بدست آمده است.
به گزارش ایسنا، رسول جلیلی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی این استان با اشاره به اینکه در سال جاری، ۱۰۱۳هکتار از باغات غیر بارور و ۲۰هزار و ۷۹۵ هکتار از باغات بارور استان زیر کشت انگور بوده، تصریح کرد:
«طبق آمار در سال جاری در مجموع از باغات استان، ۲۶۵ هزار و ۸۸ تن انگور برداشت شد که ۲۰۴هزار و۸۷ تن مربوط به باغات دیم و ۲۴۴هزار و ۶۰۱ تن مربوط به باغات بارور است.»
جلیلی با تاکید بر اینکه ۴۰ هزار تُن از انگور تولیدی استان جذب سردخانههای داخل استان برای صادرات و تازهخوری شده است، اظهار کرد: «۷۵ هزار تُن از انگور تولیدی استان جذب صنایع در داخل استان و مصارف خانگی از جمله شیره و کشمش آفتابی شده است.»
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه استان همواره در تولید انگور و کشمش جز رتبههای اول تا پنجم کشوری بوده و طرفداران بسیاری در داخل و خارج از کشور دارد، یادآورشد: «۸۵ هزارتن از انگور تولیدی استان به خارج از استان صادر شده است.»
وی با اشاره به اینکه افزایش کیفیت کشمش برای توسعه صادرات این محصول امری مهم است، خاطر نشان کرد: «در حال حاضر یکی از مشکلات کشمش آذربایجانغربی سنتی بودن شیوههای خشک کنی و به تبع آن افت کیفیت محصول تولید شده است هر چند واحدهای فراوری کشمش و سبزه در استان وجود دارد ولی بیشتر مردم به شیوه سنتی اقدام به خشک کردن کشمش میکنند که باعث پایین آوردن کیفیت محصول میشود.»
جلیلی در خصوص قیمت محصول انگور و کشمش اعلام شده توسط سازمان جهاد کشاورزی نیز افزود:
«طبق اعلام قبلی، قیمت محصول جذب شده به صنایع بین ۳۰تا ۴۰ هزار ریال ، قیمت محصول جذب شده به تولید کشمش بین ۴۰ تا ۵۰ هزار ریال و قیمت محصول صادراتی و تازهخوری سردخانه ۱۰۰ تا ۲۵۰ هزار ریال است»