شهرک تخصصی، نقطه عطف سیر همدان

امتیاز دهید
ایجاد شهرک سیر

راه‌اندازی شهرک تخصصی سیر  همان رویای شیرین و دیرینه سیرکاران همدانی است که اگر رنگ واقعیت بگیرد، جای هیچ گله و شکوه‌ای از کم و کاستی صنایع فرآوری و بسته بندی تا اصلاح ژنتیکی و بازاریابی و فروش این محصول بی‌رقیب باقی نمی‌ماند، محصولی که پیوند با صنعت را برای دردهایش تجویز می‌کنند.

به گزارش ایرنا، معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهادکشاورزی استان همدان می‌گوید: «مجوز سه واحد نگهدارنده سیر با تکنولوژی خاص به سرمایه‌گذاران استان داده شده و این واحدها در شهرک صنایع غذایی بهاران و شهر مریانج روی هم رفته ده هزار تن ظرفیت دارند و هر کدام از آنها اکنون به ۳۰ تا ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده‌اند.

اگر کار ساخت و ساز این واحدها با همین شتاب پیش برود او قول می‌دهد که اوایل سال ۱۴۰۰ سیر همدان صاحب سردخانه اختصاصی شود تا از گزند آفت‌های مختلف در امان بماند و فاسد نشود.»

محمدرضا شهسواری افزود: «علاوه بر سردخانه های یادشده، موافقت اولیه برای ساخت ده واحد صنایع تبدیلی با ظرفیت ۳۳ هزار و ۳۰۰ تن صادر کرده‌ایم که فرآوری سیر به شیوه اسلایس، پودر و سیر سیاه بخشی از برنامه آنهاست و امیدواریم به زودی به مرحله اجرا برسند.»

شهسواری به فرجام نیکوی محصول سیر بسیار امیدوار است به شرطی که مجریان طرح‌هایی که به حمایت از این محصول بومی برخاسته‌اند آستین های همت را بالا زده و زودتر دست به کار شوند.

او به پشتوانه وعده پشتیبانی دولت از سرمایه‌گذاران تاکید می‌کند، کسانی که استطاعت مالی و فنی برای راه‌اندازی کارخانه فرآوری داشته باشند بی‌تردید مورد حمایت و تشویق قرار گرفته و دستشان را به گرمی می‌فشاریم و انجمن‌ها و تشکل‌ها در اولویت حمایت قرار دارند اگر خواهان سر و سامان دادن به اوضاع و احوال سیر و سیرکاران باشند.

طبق آمارهای مستند، امسال ۴۱ هزار و ۵۳۰ تن سیر خشک در استان همدان تولید شد که به عبارتی ۷۰ درصد سیر کشور در این خطه حاصلخیز تولید می‌شود و این پیشتازی «قطب تولید سیر کشور» را به همدان لقب داده است.

رئیس انجمن سیرکاران همدان می‌گوید: «در حال حاضر قریب شش هزار تن از سیر همدان در ۸۸ واحد شوری و ترشی فعال استان مصرف می‌شود و در حدود دو هزار تن در چهار واحد اسلایس و پودر سیر تبدیل می‌شود و مابقی در نبود برند و بسته‌بندی به سبک ۵۰ سال پیش فله‌ای در میان جعبه و گونی پلاستیکی عرضه می‌شود و بی‌تردید با این شکل و شمایل نه تنها مشتری جذب نمی‌کند بلکه قدرت دافعه هم دارد.»

محمد میرزایی از نقصان در کارخانجات و صنایع تبدیلی همدان و رشد نکردن آنها پا‌به‌پای محصولات کشاورزی گلایه‌مند است؛ نقیصه‌ای که ریشه‌اش را در گذشته‌های دور همدان باید جستجو کرد.

فرماندار همدان – محمدعلی محمدی، راه‌اندازی شهرک سیر را به کشاورزان این دیار مژده می‌دهد، این طرح طبق آخرین اطلاعات او به مرحله جانمایی رسیده و مراحل نهایی استعلام های اداری را سپری می‌کند.

به گفته او وسعت ۳۰ هکتاری شهرک در روستای «انصار الامام» گنجایش کافی برای استقرار واحدها و صنایع مختلف را دارد و همه فعالیت‌های مرتبط از انبارداری، بسته‌بندی و فروش تا تحقیق و پژوهش‌های ژنتیکی سیر، در آینده‌ای نزدیک به این شهرک تخصصی سیر منتقل می‌شود تا همجواران مناطق سیرخیز هم از آزار رایحه تند و تیز سیر آسوده باشند.

وی برخورداری از یک شهرک تخصصی را حق مسلم تولیدکنندگان، تجار و بازرگانان این محصول می‌داند که در جهان بی همتاست.

محمدی  از سیب زمینی، سیر، گردو و انگور به عنوان محصولات شاخص همدان یاد می‌کند که سیر در این گروه محصولی راهبردی محسوب می شود و قابلیت فرآوری و ارزش افزوده بیشتری دارد.

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دوست داشتید، بیشتر بخوانید
جدیدترین نوشته‌‌ها
نگهداری محصولات آبزی

ذخیره‌سازی و نگهداری محصولات آبزی

تولید غذای آبزیان

تولید غذای آبزیان

کشت انار در آمریکا

انار، میوه صحراهای آمریکا

خبرهای کشاورزی شماره 100

خبرهای کشاورزی شماره 100

استخراج روغن - آماده‌سازی دانه‌های روغنی

آماده‌سازی دانه‌های روغنی برای استخراج روغن

پرورش شترمرغ

چطور یک پرورش‌ دهنده شترمرغ شوید

محبوب‌ترین نوشته‌‌ها
صنایع تبدیلی

صنایع تبدیلی کشاورزی چیست؟ ( + فایل صوتی)

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

پنیر لور

طرز تهیه پنیر لور

حلوا سوهان

حلوا سوهان با آرد جوانه گندم

صنعت کشاورزی آمریکا

صنعت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (1)

«روز کشاورز»، کدام روز از سال است می‌خواهیم جشن بگیریم