افزایش 40 درصدی ارزش کرک با فرآوری

امتیاز دهید
صنایع تبدیلی کرک

ارزش کرک در صورتی که فرآوری شود ۴۰ درصد افزایش می‌یابد، اما این ارزش افزوده در حال حاضر به دلیل نبود صنایع فرآوری، نصیب کشورهای خارجی می‌شود.

به گزارش ایسنا، مریم جوادی بایگی – مدیر جهاد کشاورزی سربیشه با ذکر مطلب فوق، اظهار کرد: «پرورش گوسفند و بز از مهم‌ترین و اصلی ترین مشاغل اقتصادی و از عوامل تاثیر گذار و تاریخی کشور است.»

وی افزود: «حفظ و حراست از این سرمایه ملی و افزایش میزان انواع تولیدات دامی، سرمایه گذاری، آموزش و تحقیق و نیز بهبود مدیریت و اصلاح نژاد دام را طلب می‌کند.»

مدیر جهاد کشاورزی سربیشه بیان کرد: «یکی از پتانسیل‌های با ارزش منطقه، وجود بز کرکی است که به لحاظ آشنایی روستاییان و عشایر با دامداری و ویژگی‌هایی که این فعالیت تولیدی دارد، امکان ایجاد فرصت‌های شغلی را در روستاها فراهم کرده است.»

جوادی بایگی ادامه داد: «در این راستا در سال 78 با برگزاری جشنواره بز کرکی، مرکز اصلاح نژاد بز کرکی خراسان جنوبی در شهرستان سربیشه به منظور حفظ و حراست توده ژنتیکی بزهای کرکی راه اندازی شد.»

وی افزود: هدف کلی این طرح ترویج و حفظ ذخایر ژنتیکی منطقه با توزیع دام‌های اصلاح شده بین گله‌های منطقه، رشد کمی و کیفی تولید کرک، تامین مواد اولیه صنایع و کارخانجات و فراهم کردن امکان توسعه بز کرکی منطقه است.

مدیر جهاد کشاورزی سربیشه اظهار کرد: «این ایستگاه در منطقه محروم جنبه آموزشی و ترویجی داشته و در هدایت و آموزش فنی پرورش بز نقش مثبت ایفا می‌کند و سالانه با توزیع دام‌های اصلاحی در بین دامداران باعث بهبود نژاد دام منطقه می‌شود.»

وی با اشاره به اجرای پروژه ملی اهدای بزکرکی در صندوق‌های خرد زنان در بخش مود، بیان کرد: در جهت اشتغالزایی و توان افزایی  زنان روستائی، پروژه ملی اهدا بز کرکی، پرورش و تهیه کرک با کمک اداره ترویج استان و شهرستان اجرا و توزیع ۱۹ راس بز کرکی و ۱۹ بزغاله کرکی در بین  ۱۹ نفر از اعضا صندوق‌های اعتباری خرد زنان روستایی و عشایری بشگز بخش مود  صورت پذیرفت.

وی بیان کرد: «کشورهای اروپایی متقاضی خرید کرک استان هستند، اما به دلیل وجود تحریم‌ها، صادرات این محصول آنهم به صورت خام تنها به کشورهای همسایه انجام می‌شود.»

مدیر جهاد کشاورزی سربیشه اظهار کرد: «بزهای کرکی جثه کوچک با دست و پای کوتاه، کمر صاف و سر و صورت کوچک، دو شاخ ساده و بیشتر خنجری شکل، ریش، گردن غالبا پوشیده از کرک و مو و بدون منگوله، رنگ سیاه و تعداد کمتری قهوه‌ای تیره و تعداد بسیار اندکی هم رنگ حنایی دارند.»

جوادی بایگی با بیان اینکه ارزش کرک در صورتی که فرآوری شود ۴۰ درصد افزایش می‌یابد، اما این ارزش افزوده در حال حاضر به دلیل نبود صنایع فرآوری نصیب کشورهای خارجی می‌شود، تصریح کرد:

«نرخ فروش کرک را سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی تعیین نمی‌کند و دلالان تعیین کننده نرخ فروش کرک هستند و این محصول مستقیم توسط دلالان به فروش می‌رسد.»

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دوست داشتید، بیشتر بخوانید
جدیدترین نوشته‌‌ها
سمپاشی خودکار

سمپاشی خودکار با فیلدین

تولید پنبه در ایران

خبرهای کشاورزی شماره 101

چالش‌های صنعت غذا

مروری بر صنایع غذایی ( چالش‌های صنعت غذا)

نگهداری محصولات آبزی

ذخیره‌سازی و نگهداری محصولات آبزی

تولید غذای آبزیان

تولید غذای آبزیان

کشت انار در آمریکا

انار، میوه صحراهای آمریکا

محبوب‌ترین نوشته‌‌ها
صنایع تبدیلی

صنایع تبدیلی کشاورزی چیست؟ ( + فایل صوتی)

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

پنیر لور

طرز تهیه پنیر لور

حلوا سوهان

حلوا سوهان با آرد جوانه گندم

صنعت کشاورزی آمریکا

صنعت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (1)

«روز کشاورز»، کدام روز از سال است می‌خواهیم جشن بگیریم