قارچ سرشار از فیبر و ویتامین هست و اثری از چربی و کلسترول در آن وجود ندارد. قارچ ها به دلیل تطبیقپذیری و بافت گوشتی خود محبوبیت بسیاری در سراسر جهان دارند. در ادامه به انواع قارچهای موجود در جهان اشاره خواهیم کرد.
قارچ دکمهای سفید
این نوع از جمله رایجترین و بامزهترین نوع قارچ در جهان است. نود درصد قارچهای خوراکی در این نوع قرار میگیرند. طعم قارچ دکمهای به نسبت سایر همنوعانش ملایمتر است و به همین جهت میتوان آن را به دو صورت خام و پخته مصرف کرد. از این نوع، اغلب در سوپها، سالادها و پیتزاها استفاده میشود.
قارچ پورتوبلو (Portabello)
در سبک آشپزی ایتالیایی از این نوع به وفور استفاده میشود و اغلب در تهیه سسها و پاستاها پرکاربرد است. جایگزینی عالی برای گوشت محسوب میشود. قارچهای پورتوبلو به اندازه کف دست پهن هستند و بافت گوشتی غنی دارند.
قارچ شیاتاکه (Shiitake)
شیاتاکهها بیشتر با کلاهکهای قهوهای چتری شکل خود که تا حدی دارای خمیدگی است، شناخته میشوند. شیاتاکههای تازه دارای طعم و عطر چوبی ملایمی هستند که در نوع خشک شده این طعم و عطر قویتر است.
قارچ صدفی (Oyster)
این نوع به صورت وحشی اغلب در دل طبیعت و کنار درختها یافت میشود. اما قارچهای صدفی خوراکی بیشتر کشت میشوند. رنگی سفید و شکلی بادبزنی دارند و بو و طعم آنها لطیف است. از این نوع، اغلب در غذاهای چینی و ژاپنی مانند انواع سوپ و سرخ کردنیها استفاده میشود.
قارچ انوکی (Enoki)
نوع خوراکی این قارچها کلاهکهایی سفید براق و کوچکی دارد که متصل به ساقههای نازک است. محل رشد این نوع، در طبیعت روی درختان زبان گنجشک، درختان توت و خرمالو است.
قارچ شیپور سیاه
قارچی به شکل مواج است که در اواخر تابستان در غرب میانه و شرق یافت میشود و در زمان خشک شدن طعمی دودی و غلیظ دارد.
قارچ قیفی (Chanterelle)
با ظاهری فرورفته در مرکز کلاهک شناخته میشود و از جمله محبوبترین قارچهای وحشی است. دارای رنگ طلایی بوده و گوشتی و سفت است. بوی شبیه به زردآلو دارد. استفاده از آن در بسیاری از غذاهای اروپایی، از جمله فرانسوی و اتریشی رایج است. بومی ایالات متحده است و در ماههای سرد سال در مناطق غرب و شمال غرب اقیانوس آرام به وفور یافت میشود.
قارچ پورچینو
رنگ قرمز مایل به قهوهای دارد و به عنوان یکی از ارزشمندترین انواع قارچهای وحشی شناخته میشود. دارای بافتی صاف و طعمی معطر است. در ایتالیا و فرانسه محبوبیت بالایی دارد.
قارچ مورل
دارای بافتی لانه زنبوری است و استفاده از آن در غذاهای فرانسوی بسیار محبوب است. از آنجایی که به سختی یافت میشود در نتیجه تا حدودی گران است. بافتی سفت و طعمی آجیلی دارد.
قارچ مایتاکه (Maitake)
قارچی شبیه به کلم است که در زیر کلاهک خود منافذ ریزی دارد. در دو نوع وحشی و کشت شده به فروش میرسد و بومی منطقه شمال غرب آمریکا، ژاپن و چین است.
قارچ بیچ (Beech)
بومی آسیای شرقی است اما میتوان آن را در شمال اروپا نیز مشاهده کرد. استفاده از آن در غذاها میتواند طعمی خوشایند در آنها ایجاد کند. کلاهک این نوع، در حالت پخته شده ترد و شیرین و در حالت خام، تلخ مانند است.
قارچ ریشی (Reishi)
در میان انواع قارچهای خوراکی دارای خواص دارویی فراوانی است. وجود منافذ زیاد باعث شده تا حالتی چوب پنبهای به خود بگیرد. نوع وحشی آن را به ندرت میتوان یافت. اما کشت آن امروزه در مقیاسی گسترده انجام میگیرد. در درمان تب، کلسترول بالا، تقویت سیستم ایمنی، التهاب مجاری اداری و فشار خون پایین موثر است.
قارچ یال شیر
از آنجایی که به شکل تودهای در کنار درختها رشد میکند، به این نام معروف شده است. استفاده از آن میتواند اثرات موثری در افزایش تمرکز، بهبود خلق و خو، حفظ سلامت مغز و کاهش التهابات بدن داشته باشد.