دانشمندان خدمات تحقیقات کشاورزی ایالات متحده آمریکا و دانشگاه ایالتی داکوتای شمالی (NDSU) اخیرا دریافتند که هنگامی که گاوها با محصول جانبی کنف صنعتی تغذیه میشدند، کیک کنف، سطوح بسیار کم مواد شیمیایی شاهدانه (کانابینوئیدها) در ماهیچهها، کبد، کلیه و بافت چربی میماند.
در حال حاضر، کیک کنف به طور قانونی نمیتواند در جیره غذایی حیوانات مورد استفاده قرار گیرد، زیرا مقدار باقی مانده کانابینوئید (Cannabidiol [CBD] و Tetrahydrocannabinol [THC]) در بافتهای خوراکی حیوانات مشخص نشده است.
تیمی از محققان در جهت پاسخ به این پرسش که آیا کیک کنف میتواند به عنوان منبع پروتئین و فیبر در خوراک گاو به طور ایمن استفاده شود یا خیر به تحقیق در گاوهایی که با کیک کنف تغذیه شده بودند،پرداختند.
دانشمندان دریافتند که غلظت این ترکیبات شیمیایی در فرآوردههای گوشتی تنها بخش کوچکی از کل مقداری را که سازمانهای نظارتی جهانی برای مصرفکنندگان در نظر میگیرند، تامین میکند.
محصولات گیاه شاهدانه (کنف؛ Cannabis sativa L.) هزاران سال است که برای فیبر، غذا (دانه و روغن) و اهداف دارویی استفاده میشود.
اگرچه این گیاه حاوی بیش از 80 ترکیب طبیعی به نام کانابینوئید است و شناخته شدهترین کانابینوئیدها، CBD و THC هستند که از نظر بیولوژیکی فعال هستند.
در عصر مدرن، پرورشدهندگان گیاه، گونههای گیاه شاهدانه را برای تولید مقادیر بالای CBD و THC (که برای اهداف تفریحی و دارویی استفاده میشود) و انواع مورد استفاده برای تولید فیبر و دانههای روغنی (کنف صنعتی)، که حاوی CBD و CBD نسبتاً کم هستند، کشت میکنند.
در لایحه مزرعه 2018، کنگرهی آمریکا مجوز تولید قانونی کنف صنعتی در ایالات متحده (ایالات متحده) را با این شرط که کنف صنعتی حاوی کمتر از 0.3٪ THC بر اساس ماده خشک باشد، صادر کرد.
درصد پایین THC محصولات شاهدانه را از انواع ماری جوانا یا شاهدانه دارویی متمایز میکند که ممکن است حاوی بیش از 5٪ THC باشد.
همانطور که کنف صنعتی به عنوان یک کالای کشاورزی در ایالات متحده توسعه مییابد، شرکتها در حال حاضر، روغن دانه شاهدانه را از ارقام با محتوای THC بسیار پایین (<0.01٪) تولید میکنند.
با این حال، تولیدکنندگان روغن بذر شاهدانه در یافتن بازاری برای کیک کنف، یک محصول جانبی اصلی که در طی استخراج روغن از کنف بذر صنعتی شکل میگیرد، مشکل دارند.
کیک شاهدانه بسیار مغذی است. در واقع، یک مطالعه تکمیل شده نشان میدهد که کیک کنف یک منبع خوراک جایگزین مناسب برای گاو است.
در مطالعهای که اخیراً در Food Additives and Contaminants به سرپرستی اسمیت منتشر شد، گروههایی از تلیسهها به مدت ۱۱۱ روز با یک رژیم غذایی شاهد یا یک رژیم غذایی حاوی ۲۰ درصد کیک کنف تغذیه شدند. هنگامی که دوره تغذیه به پایان رسید، باقی مانده های کانابینوئید در کبد، کلیه، ماهیچههای اسکلتی و بافت چربی در حیواناتی که 0، 1، 4 و 8 روز پس از حذف کیک کنف از رژیم غذایی برداشت شدند اندازهگیری شد تا مشخص شود که کانابینوئیدها با چه سرعتی پاک میشوند.
بقایای کانابینوئید به طور پراکنده در ادرار و پلاسمای گاو در طول دوره تغذیه شناسایی شد و سطوح پایین (حدود 10 قسمت در میلیارد) CBD و THC ترکیبی در بافت چربی (چربی) گاوهای برداشت شده بدون دوره خروج اندازهگیری شد. با این حال، در کبد، کلیه و عضله اسکلتی، CBD و THC در گاوهایی که با کیک کنف تغذیه شده بودند کمتر از حد قابل تشخیص بودند.
دیوید اسمیت از واحد تحقیقات متابولیسم حیوانات-شیمیایی کشاورزی در فارگو گفت: «طبق ارزیابی قرار گرفتن در معرض ما، مصرف چربی کافی از گاوهای تغذیه شده با کیک کنف برای فراتر از دستورالعمل های نظارتی برای قرار گرفتن در معرض THC در رژیم غذایی برای انسان بسیار دشوار است.»
اسمیت افزود: از نقطه نظر ایمنی مواد غذایی، کیک کنف با محتوای کم کانابینوئید میتواند منبع مناسبی از پروتئین خام و فیبر در خوراک گاو باشد و در عین حال بازار بالقوهای را برای تولیدکنندگان کنف صنعتی برای این محصول جانبی استخراج روغن کنف ارائه دهد.
تعیین و تایید نهایی برای استفاده قانونی از محصولات کنف در خوراک دام در اختیار سازمان غذا و داروی ایالات متحده است.