تاثیر ورمی کمپوست بر افزایش عملکرد دانه زیره

امتیاز دهید
کشت زیره سیاه

دانه‌های زیره را می‌توان به تنهایی برای طعم دادن به غذاها یا در ترکیب با سایر ادویه‌ها استفاده کرد. دانه‌های زیره همچنین دارای فواید دارویی هستند.

پژوهشگران در اتیوپی، مطالعه‌ای در مورد استفاده از ورمی کمپوست برای افزایش عملکرد دانه زیره منتشر کردند که به شرح زیر است:

زیره سیاه (Nigella sativa L.) یک گیاه علفی یکساله است که به دلیل دانه‌های تند آن رشد می‌کند و در بسیاری از کشورهای جهان از جمله اتیوپی کشت می‌شود. علیرغم اهمیت زیره سیاه، کار زیادی برای بهبود تولید و بهره‌وری آن انجام نشده است.

استفاده از کودهای آلی به عنوان جایگزین کود مصنوعی می‌تواند هزینه تولید را کاهش دهد. در میان کودهای آلی، ورمی کمپوست برای ایجاد کشاورزی پایدارتر در اتیوپی ایجاد می‌شود.

ورمی کمپوست از کرم‌ها برای ترکیب و پردازش زباله‌های آلی به کمپوست استفاده می‌کند. این منجر به تولید کمپوست سریع‌تر از روش‌های سنتی (به نام کمپوست گرمادوست) می‌شود.

مدیریت کود ترکیبی در زیره سیاه به گیاهان کمک می‌کند تا مواد مغذی بیشتری را جذب و استفاده کنند. این می‌تواند منجر به افزایش عملکرد دانه و بهبود تغذیه دانه‌ها شود.

محیط گرمسیری اتیوپی برای رشد زیره سیاه مناسب است. پژوهشگران، واکنش زیره سیاه را به مقادیر مختلف کود ورمی کمپوست و نیتروژن به تنهایی یا به صورت ترکیبی ارزیابی کردند.

آنها ورمی کمپوست را از مواد آلی مانند بقایای گیاهی، کودهای حیوانی و خاکستر تهیه کردند. آنها حدود دو هفته قبل از کاشت بذر، ورمی کمپوست را در خاک مخلوط کردند. هنگام کاشت و 40 روز پس از کاشت، مجدداً نیتروژن مصرف کردند.

نتایج مطالعه خبرهای خوبی را نشان می‌دهد چنانکه ترکیب ورمی کمپوست و تیمار نیتروژن باعث افزایش ارتفاع بوته زیره سبز و تعداد شاخه های آن شده است.

نتایج نشان می‌دهد که اثر متقابل ورمی کمپوست و نیتروژن بر تعداد کپسول در بوته، تعداد دانه در کپسول، عملکرد دانه و عملکرد زیست توده تأثیر معنی‌داری دارد.

با افزایش تعداد شاخه‌ها، تعداد کپسول‌ها در هر بوته نیز افزایش می‌یابد. تعداد دانه در هر کپسول نیز به دلیل توانایی پر شدن دانه گیاه زیره سیاه در هنگام عرضه با کود بهینه افزایش یافت.

ورمی کمپوست، نقش حیاتی در بهبود فعالیت‌های میکروبی خاک و در دسترس بودن مواد مغذی دارد.

این ویژگی‌های ورمی کمپوست، منجر به جذب فعال مواد مغذی توسط گیاهان و تسریع رشد و نمو محصولات می‌شود.

کاربرد نیتروژن همچنین منجر به افزایش جذب نیتروژن توسط گیاهان از مراحل اولیه رشد می‌شود.

میکروپلاستیک در جامدات زیستی شهری

آیا زنان به کشاورزی پایدار در فرانسه، وفادارترند؟

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دوست داشتید، بیشتر بخوانید
جدیدترین نوشته‌‌ها
صنعت کشاورزی

صنعت کشاورزی چیست؟

مخمر چیست و انواع مخمر

مخمر چیست و چه انواعی دارد؟

صنعت کشاورزی آمریکا

صنعت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (1)

خبرهای کشاورزی شماره 102

بینی الکترونیکی

بینی الکترونیکی چیست؟

کیک کدو حلوایی

کیک کدو حلوایی

محبوب‌ترین نوشته‌‌ها
صنایع تبدیلی

صنایع تبدیلی کشاورزی چیست؟ ( همراه با پادکست)

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

پنیر لور

طرز تهیه پنیر لور

حلوا سوهان

حلوا سوهان با آرد جوانه گندم

صنعت کشاورزی آمریکا

صنعت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (1)

«روز کشاورز»، کدام روز از سال است می‌خواهیم جشن بگیریم