لوبیا سبز خوشمزه و مهمان همه خانههای ایرانی است چه بصورت نگینی در پلو و چه بصورتی خلالی در کنار خورشتها چشمنوازی میکند ولی جالب است بدانید که ترشی این محصول کشاورزی نیز بسیار خوش طعم و لذیذ است.
مواد لازم برای تهیه ترشی لوبیا سبز
- لوبیا سبز نیم کیلوگرم
- سرکه یک چهارم پیمانه
- سیر 3 حبه
- نمک و فلفل سیاه به مقدار دلخواه
- فلفل قرمز 2 عدد
- شکر 2 قاشق غذا خوری
- شوید پاک شده یک پیمانه
طرز تهیه ترشی لوبیا سبز
- لوبیا سبزها را پاک کنید و تمیز بشویید. سپس آنها را در یک آبکش بریزید و اجازه دهید خشک شوند. می توانید آنها را به یک اندازه خرد کنید و یا آنکه به صورت کامل ترشی کنید.
- مقداری آب در یک قابلمه بریزید و روی شعله قرار دهید تا آب به جوش بیاید. سپس لوبیا سبز را به همراه مقداری نمک در آب جوش بریزید و 1 دقیقه بجوشانید. پس از آنکه لوبیاها را جوشاندید، آنها را بلافاصله در آب یخ قرار دهید تا سرد شود. سپس در آبکش بریزید و اجازه دهید آب اضافی آنها خارج شود.
- حبه های سیر را پوست بگیرید و همراه با فلفل های قرمز در ظرف ترشی بریزید.
- در یک قابلمه مقداری سرکه را به همراه شکر، نمک و مقداری آب مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آیند. سپس شوید را به قابلمه اضافه کرده و اجازه دهید 15 دقیقه بجوشند.
- لوبیا سبز را در ظرف ترشی بریزید و در صورت تمایل فلفل سیاه را نیز به آن بیفزایید.
- پس از آنکه مخلوط آب و سرکه سرد شد، آن را روی لوبیا سبز بریزید تا ظرف ترشی کاملا پر شود. سپس درب ظرف را محکم ببندید و به مدت یک هفته در یخچال قرار دهید تا جا بیفتد.
لوبیا سبز (Phaseolus vulgaris) یک سبزی لطیف و یکساله است، این گیاهان میتوانند به راحتی در باغ سبزی شما رشد کنند و اغلب مقادیر زیادی تولید میکنند که نگهداری و برداشت آنها آسان است.