بادمجان که به آن، کدو گینه نیز می گویند به آب و هوای گرم نیاز دارد و از دوران باستان دور در بومی آسیای جنوب شرقی کشت می شده است.
این محصول کشاورزی دارای آنتی اکسیدانهایی مانند ویتامین A و C است که به محافظت از سلولهای شما در برابر آسیب کمک میکند. همچنین سرشار از مواد شیمیایی گیاهی طبیعی به نام پلیفنول است که ممکن است به سلولها کمک کند و در صورت ابتلا به دیابت، عملکرد بهتری در پردازش قند داشته باشند.
فواید سلامتی بادمجان به دلیل وجود آنتیاکسیدانها، پلیفنولها، ویتامینهایی مانند A و C (که به محافظت از سلولهای بدن در برابر آسیبهای رادیکال کمک میکند) و مواد معدنی است. مصرف بادمجان میتواند به ارتقای سلامت قلب، بهبود شرایط دیابت، کاهش خطر سرطان و بهبود عملکرد شناختی کمک کند.
مواد لازم برای تهیه کنسرو خوراک بادمجان
- بادمجان 4 عدد بزرگ
- گوجه فرنگی 3 عدد
- پیاز 2 عدد
- سیر 1 حبه
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
- آب لیمو ترش تازه یا آبلیمو به مقدار دلخواه
طرز تهیه کنسرو خوراک بادمجان
- برای تهیه خوراک به سبک کنسروهای آماده، ابتدا بادمجان ها را تمیز بشویید و خشک کنید. سپس بدون آنکه پوست آنها را بگیرید، روی منقل یا شعله گاز کبابی کنید.
- بادمجانهای کبابی شده را به کمک آب سرد پوست بگیرید. سپس آنها را ساطوری کنید تا کاملا له شوند.
- پیازها را نیز پوست گرفته و بشویید. سپس آنها را کاملا ریز خرد کنید. در یک تابه مناسب مقدار روغن بریزید و پیازها را در آن تفت دهید.
- پس از آنکه پیاز طلایی رنگ شد، 1 حبه سیر را ساطوری کرده و به تابه اضافه کنید. سپس مقداری زردچوبه را به آنها اضافه کنید و مجددا تفت دهید.
- گوجهها را نیز تمیز بشویید و کاملا ریز خرد کنید. سپس گوجهها را به سیر و پیاز اضافه کنید و اجازه دهید آب گوجهها کاملا کشیده شده و خوب سرخ شود.
- در ظرفی دیگر، رب گوجه فرنگی را با مقداری روغن تفت دهید تا خامی رب گرفته شود. سپس آن را به مخلوط گوجه و پیاز اضافه کرده و هم بزنید.
- بادمجانهای ساطوری شده را به تابه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا با سایر مواد به خوبی مخلوط شود. سپس اجازه دهید به مدت 10 دقیقه روی حرارت ملایم پخته شود. نمک و فلفل خوراک بادمجان را نیز مطابق با ذائقه خود اضافه کنید.
- اضافه کردن مقداری آب لیمو ترش، مزه خوراک بادمجان را بسیار دلچسبتر میکند.