روش تهیه چهار دمنوش مجزا جو، زغال اخته، زیره و گزنه

امتیاز دهید
یک فنجان شیشه ای از دمنوش جو بر روی میز و رومیزی حصیری

دمنوش‌ها در دنیای امروز، به عنوان نوشیدنی‌های محبوب شناخته می‌شوند که هر کدام  از این دمنوش ها مانند دمنوش جو با توجه به خاصیت و ویژگی‌های منحصر به فردشان می‌توانند مفرح و مفید برای حال باشند.

در این سیاهه، تصمیم گرفتیم چهار نوع دمنوش مجزا که برگرفته از مواد مفید برای بدن انسان هستند مورد توجه قرار دهیم:

دمنوش جو

مواد لازم برای تهیه دمنوش جو

  • جو دو سر 3 الی 5 قاشق غذا خوری
  • عسل به مقدار دلخواه
  • آب جوش 1 لیتر

طرز تهیه دمنوش جو

دمنوش جو خواص درمانی و فوق­ العاده زیادی برای سلامتی دارد و می­توانید آن را به دو روش متفاوت تهیه کنید.

  • در روش اول، ابتدا 3 قاشق غذا خوری جو دو سر را در هاون بریزید و آن­ها را نیمکوب کنید. سپس جوهای نیمکوب شده را در قوری بریزید و یک لیوان آب جوش به آن اضافه کنید.

قوری را روی حرارت ملایم قرار داده و اجازه دهید به مدت 15 بماند و دم بکشد. پس از سپری شدن این مدت دمنوش جو را از صافی عبور داده و آن را همراه با عسل نوش جان کنید.

  • در روش دوم، 5 قاشق غذا خوری جو دو سر را در یک شیشه نسبتا بزرگ ریخته و 1 لیتر آب جوش بر روی آن بریزید، بگذارید 1 ساعت بماند تا دم بکشد.

یک شیشه نسبتا بزرگ با گنجایش 1 لیتر انتخاب کنید و 5 قاشق غذا خوری جو دو سر را در آن بریزید. 1 لیتر آب جوش را روی جوها بریزید. اجازه دهید به مدت یک ساعت آب جوش به همراه جو در شیشه باقی بماند تا دم بکشد. پس از سپری شدن زمان لازم، نوشیدنی را از صافی رد کرده و و آن را همراه عسل، نوش جان کنید.

دمنوش زغال اخته

مواد لازم برای تهیه دمنوش زغال اخته

  • زغال اخته تازه 2 لیوان
  • چوب دارچین 1 عدد
  • میخک 3 عدد
  • لیمو ترش تازه 1 عدد ( یا آبلیمو 1 قاشق غذا خوری )
  • عسل یا نبات به مقدار دلخواه
  • آب 2 لیوان

دمنوش زغال اخته

  • زغال اخته ­ها را خوب بشویید و آن­ها را درون یک قوری بریزید. 2 لیوان آب درون قوری ریخته و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. صبر کنید تا آب به جوش بیاید. سپس اجازه دهید به مدت 10 دقیقه دیگر بجوشد.
  • به کمک یک قاشق، زغال اخته­ ها را درون قوری فشار دهید تا در آب جوش له شوند. سپس عصاره زغال اخته را از یک صافی رد کنید تا تفاله و هسته­ها از دمنوش جدا شوند.
  • پس از صاف کردن عصاره زغال اخته، آن را همراه با میخک، چوب دارچین، آب لیمو ترش و به مقدار دلخواه نبات یا عسل درون قوری بریزید.
  • قوری را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه دیگر کاملا دم بکشد و نوشیدنی طعم ­دار شود. دمنوش شما آماده است. نوش جان.

دمنوش زیره

مواد لازم برای تهیه دمنوش زیره

  • زیره سبز یا زیره سیاه 1 قاشق غذاخوری
  • عسل یا نبات به مقدار دلخواه
  • آب 1.5 لیوان

دمنوش زیره، متابولیسم بدن را افزایش داده و موجب کالری سوزی بیشتر می­شود. همچنین زیره خاصیت ضد التهابی دارد و برای نفخ معده نیز مفید است.

انتخاب نوع زیره برای تهیه دمنوش دلخواه است اما اگر طبع سردی دارید استفاده از زیره سیاه و اگر طبع گرمی دارید، زیره سبز انتخاب مناسبتری است.

طرز تهیه دمنوش زیره

  • برای تهیه دمنوش زیره، ابتدا زیره­ های مورد نظر را پاک کنید. سپس آن­ها را قوری بریزید. سپس یک لیوان و نیم آب به قوری اضافه کرده و آن را روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید. پس از به جوش آمدن آب، حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید تا دمنوش زیره به مدت 5 دقیقه دیگر با حرارت کم دم بیاید.
  • دمنوش زیره را از صافی رد کنید و اجازه دهید تا ولرم شود. در صورت تمایل عسل یا نبات را به دمنوش اضافه کرده و نوش جان کنید.
  • نکته : در صورت تمایل می ­توانید دمنوش زیره را همراه با افزودنی­ های دیگری نیز تهیه کنید. نعنای تازه، لیمو ترش، لیمو شکری، چای سبز و زنجیل انتخاب­ های مناسبی برای ترکیب کردن با این دمنوش هستند.

دمنوش گزنه و دارچین

مواد لازم برای تهیه دمنوش گزنه و دارچین

  • گزنه یک قاشق غذا خوری
  • گل سرخ 4 الی 5 غنچه
  • چوب دارچین 1 عدد
  • عسل یا نبات به مقدار دلخواه
  • آب 2 لیوان

طرز تهیه دمنوش گزنه و دارچین

  • یک قاشق غذاخوری گیاه گزنه را همراه با 4 الی 5 عدد غنچه گل سرخ و یک عدد چوب دارچین در ظرفی مناسب بریزید.
  • 2 لیوان آب را در کتری ریخته و آن را به جوش آورید. پس از به جوش آمدن آب، آن را به ظرف حاوی گیاهان دمنوش اضافه کنید.
  • درب ظرف را ببندید و یا روی ظرف را بپوشانید. سپس آن را به مدت 30 دقیقه کنار بگذارید.
  • پس از سپری شدن مدت زمان لازم، دمنوش را مجددا گرم کنید و به مقدار دلخواه عسل یا نبات به آن اضافه کرده و نوش جان نمایید.

نکته: دمنوش گزنه و دارچین سرشار از ویتامین ث بوده و نوشیدنی بسیار مفیدی برای درمان سرماخوردگی، بیحالی، کسلی و سر درد است. در صورت تمایل می­توانید این دمنوش را همراه با میوه­های دلخواه مانند سیب، به و لیمو ترش نیز تهیه کنید.

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دوست داشتید، بیشتر بخوانید
جدیدترین نوشته‌‌ها
چالش‌های صنعت غذا

مروری بر صنایع غذایی ( چالش‌های صنعت غذا)

نگهداری محصولات آبزی

ذخیره‌سازی و نگهداری محصولات آبزی

تولید غذای آبزیان

تولید غذای آبزیان

کشت انار در آمریکا

انار، میوه صحراهای آمریکا

خبرهای کشاورزی شماره 100

خبرهای کشاورزی شماره 100

استخراج روغن - آماده‌سازی دانه‌های روغنی

آماده‌سازی دانه‌های روغنی برای استخراج روغن

محبوب‌ترین نوشته‌‌ها
صنایع تبدیلی

صنایع تبدیلی کشاورزی چیست؟ ( + فایل صوتی)

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

پنیر لور

طرز تهیه پنیر لور

حلوا سوهان

حلوا سوهان با آرد جوانه گندم

صنعت کشاورزی آمریکا

صنعت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (1)

«روز کشاورز»، کدام روز از سال است می‌خواهیم جشن بگیریم