حفظ و نگهداری هر گونه میوه و یا سبزی اضافی یا کمی بیش از حد رسیده با درست کردن سبزیجات تخمیری امکانپذیر است.
تخمیر یک روش حفظ قدیمی و یک روش فوقالعاده برای اضافه کردن تنوع به وعدههای غذایی به شمار میآید. علاوه بر این، غذاهای تخمیر شده با باکتریهای خوب، بستهبندی شدهاند که میتوانند به تقویت سلامت روده و بهبود هضم کمک کنند.
کیمچی و کلم ترش محبوبترین غذاهای تخمیری هستند که به ذهن میرسد. هر دو معمولاً از کلم تهیه میشوند و جایگزینهای خوشمزه برای مخلفات معمولی مانند سبزیجات آب پز یا برشته هستند. ترشی نمونه دیگری است که میتوان از انواع میوهها و سبزیجات تهیه کرد.
غذاهای کومبوجا، کفیر، میسو و تمپه، همگی غذاهای تخمیری درخشان هستند.
نحوه تخمیر سبزیجات
- با استریل کردن کامل شیشه انتخابی خود شروع کنید. آن را با آب گرم و صابون بشویید و خوب خشک کنید. سپس آن را به مدت 15 دقیقه در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید.
- سبزیجات خود را آماده کنید، سبزیجات خود را بشویید و تصمیم بگیرید که آیا آن را ورقهای برش میدهید، تکه میکنید، خرد میکنید یا رنده میکنید.
- آب نمک درست کنید، 1 تا 3 قاشق غذاخوری نمک را در 950 میلیلیتر آب مخلوط کنید. میزان شور درست کردن آب نمک تا حد زیادی به ترجیحات شخصی بستگی دارد.
- سبزیجات خود را به شیشه اضافه کنید، سبزیجات خود را به صورت آزاد در شیشه بچینید.
- روی آب نمک بریزید، اطمینان حاصل کنید که سبزیجات با آب نمک پوشانده شده است و سپس آن را به آرامی فشار دهید تا هرگونه حباب هوا از بین برودف درب را محکم ببندید.
- بگذارید در دمای اتاق تخمیر شود، این باید حدود سه روز طول بکشد. باید روزی یک بار شیشه خود را باز کنید تا سطح آب نمک را بررسی کنید و اگر نیاز بود آن را پر کنید.
- آن را در یخچال بگذارید تا تخمیر تمام شود، زمانی که سبزی شما شروع به حباب زدن کرد و بوی ملایمی ترش پیدا کرد، آن را به یخچال منتقل کنید. تا یک هفته قبل از خوردن آن را بگذارید.
- همچنین میتوانید گیاهان، ادویهها یا دانهها را به شیشه خود اضافه کنید تا طعم بیشتری به سبزیجات تخمیر شده خود بدهید.
بهترین سبزیجات برای تخمیر کدامند؟
فقط لازم نیست خود را به کلم تخمیر شده محدود کنید. هویج، چغندر، تربچه و خیار همگی گزینههای ایدهآلی هستند. در واقع، تقریباً هر نوع سبزیجات و حتی برخی از میوهها را میتوان از طریق تخمیر حفظ کرد.
ماندگاری سبزیجات تخمیر شده چقدر است؟
سبزیجات تخمیری ماندگاری بسیار طولانی دارند. به همین دلیل است که آنها برای قرنها یک ماده غذایی محبوب بودهاند.
با این وجود، مدت زمان ماندگاری سبزیجات تخمیر شده شما به روش تخمیر و نحوه نگهداری آنها بستگی دارد. به طور معمول، یک شیشه کلم ترش یا ترشی زمانی که محکم بسته شود و در یخچال نگهداری شود باید بین چهار تا 18 ماه دوام بیاورد.
البته اگر بوی بسیار قوی و نامطبوع از آنها بیاید و بافت لزج داشته باشند احتمالا غیرقابلخوردن هستند.
تخمیر لاکتو چیست؟
فرآورده لاکتو یکی از قدیمیترین و متداولترین روشهای تخمیر است که توسط بسیاری از فرهنگهای مختلف در سراسر جهان استفاده میشود.
غذاهای ترشحشده لاکتو نیز در همه جا وجود دارد و همه چیز را از ماست گرفته تا کیمچی شامل میشود.
ممکن است عجیب به نظر برسد، اما همهی باکتریها بد نیستند. تعداد زیادی باکتری خوب با خواص وجود دارد که میتواند به حفظ سلامت شکم کمک کند. این شامل «لاکتوباسیلوس» Lactobacillus ، باکتریهای موجود در بیشتر میوهها و سبزیجات است.
در طول ترشح لاکتو، لاکتوباسیلوس قند را به اسید لاکتیک تجزیه میکند. سپس به عنوان یک نگهدارنده طبیعی عمل میکند و به سبزیجات، طعم دوستداشتنی، تند و تخمیری میدهد. اسید لاکتیک همچنین به غذا کمک میکند تا طعم طبیعی و مواد مغذی مفید خود را حفظ کند.
نمک معمولاً در طول تخمیر لاکتو اضافه میشود تا این فرآیند را تسریع کند و از شر هر گونه باکتری بدی که در کمین سبزیجات وجود دارد خلاص شود.
طرز تهیه انواع سس و چاشنیهای غذا – قسمت دوم
سالهاست اسهال دارم باکتری ای مفید روده ام از بین رفتن به صورت تصادفی با خیارشور تخمیری خوب شدم
خوشحال هستیم که بهبود پیدا کردید.